Мнения за гимназии в Пловдив - 2

• 45 358
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Според указанията на МОН медицинското може да се прикачи и по-късно към вече подаденото електронно заявление. Ние така ще направим, тъй като ще го вземем утре следобед, но също трябва да се сканира в пдф в размер до 2 МБ, т.е. трябва да го сканирам на работа, което ще направя чак в сряда.
Може също да се представи и при записването.
Тук има още указания за онлайн кандидатстването:
https://infopriem.mon.bg/files/Online%20%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4 … %D1%81%202022.pdf

# 496
Устройствата се раздават безплатно, не знам на кой са искали пари за тях.
Да не би на по-горните класове да се заплащат? Никой нищо не ни е казал.
Сега питах пак детето ми, че то ми каза. Става въпрос за 8 клас. Всеки трябвало да си има хромбук.

# 497
Добър вечер. Дъщеря ме се е насочила в паралелките с природни науки с АЕ. Двоумим се между ХГ и СУ Патриарх Евтимий. Моля за мнения. Коя е по подходяща. Балът и е 390. В коя ще я подготвят по добре по БЗО И ХООС.

# 498
Ако ще кандидатства с химия и биология, пак ще трябва да ходи на уроци.
Където ви е по-близо или по-лесно логистично.

# 499
И двете са ни много далече. Ние сме от провинцията, на 100 км от Пловдив. Тя ще е на общежитие сама. Затова искам да изберем правилното училище.

# 500
  • Пловдив
Общежитията са към двете ЕГ, които са на Пазарджишко шосе. ХГ е една идея по-близо - две спирки разлика, в сравнение с "Патриарх Евтимий". Обаче в ХГ паралелката е от тази година и мненията ще са засега само от 8 клас. С този бал в "Патриарх Евтимий" мисля, че влиза със сигурност, а в ХГ ще е малко на кантар.

# 501
  • Пловдив
В ХГ миналата година и на второ и на трето класиране е имало прием, въпросът е дали бихте рискували. Гледайки статистиката 2020 и 2021, ако искате точно ХГ може би ще трябва да се направи компромис с паралелката. Иначе аз бих избрала ХГ пред Патриарха, въпреки сградата.

# 502
  • Пловдив
Какво мислите за Строителния за момиче?Братовчедка се жалва,че дъщеря и иска да и е на първо желание ,при положение,че до онзи ден беше за Търговската и ХГ .Става въпрос за паралелките с архитектура.За търговската бала и е под въпрос,но за ХГ и стига и сега изведнъж Строителния....

# 503
  • Майничка
Само хубави неща мисля, стига детето да е наясно със себе си. Преди десетина години дете на познати, с бал ок.5,70 (стария) и семейна традиция от 3 поколения в ЕГ"Пловдив", се затръшка за озеленяване, май беше нова специалност. Орева орталъка, но се наложи. После продължи в Лесотехническия, а сега прави някаква магистратура във Франция, все в тази посока и стажува по сериозни проекти.

# 504
Какво мислите за Строителния за момиче?Братовчедка се жалва,че дъщеря и иска да и е на първо желание ,при положение,че до онзи ден беше за Търговската и ХГ .Става въпрос за паралелките с архитектура.За търговската бала и е под въпрос,но за ХГ и стига и сега изведнъж Строителния....
И ние сме набелязали Строителния за сина ми. Поразучих и повечето отзиви са положителни. Говорим за паралелка архитектура (за другите не знам). Ако детето действително има интерес в тази сфера, няма нищо по-хубаво от това да се насочи натам, вместо към прехвалените езикови гимназии, от които много хора в последните години са разочаровани. Бройката момичета-момчета е горе-долу балансирана, мисля, че съвсем малко повече са момчетата, така че няма защо да се притеснява, че ще е сама сред вълци Laughing

# 505
  • Пловдив
За архитектура италиански език ще е от голяма полза. Дизайн и архитектура са учи предимно в Италия, ако става въпрос за чужбина. Та езиковата гимназия си има своето предназначение дори за това. Изобщо не става въпрос кое е прехвалено и кое не. Имаме приятели, детето завърши италианския лицей в София и в момента учи интериорен дизайн в Милано.

# 506
Момичета благодаря ви за отговорите. Днес подадох ме желанията си. На първо място щерката сложи ХГ природни науки а на второ Патриарха природни науки. Тя така реши и аз не и се мешех повече. Всичко е в ръцете на системата. Успех на всички.

# 507
  • Пловдив
Успех, Famii!
Дано се случи най-доброто за детето!!!!

# 508
Моят младеж докато се чуди къде да се бутне да изучава природните науки - ХГ или Патриарха, днес заяви Абе мамо, що се занимаваме и двамата с глупости, след като от 2 години искам в търговската?Аз така 🤦♀🤪🤪🤯. Моля се да да го приемат на 1во класиране, че не знам дали ще издържа 2ро и не дай си Боже 3то и нови желания. С бал 402 дали има шанс?

# 509
Моят младеж докато се чуди къде да се бутне да изучава природните науки - ХГ или Патриарха, днес заяви Абе мамо, що се занимаваме и двамата с глупости, след като от 2 години искам в търговската?Аз така 🤦♀🤪🤪🤯. Моля се да да го приемат на 1во класиране, че не знам дали ще издържа 2ро и не дай си Боже 3то и нови желания. С бал 402 дали има шанс?

Балът Ви е доста висок,ще Ви приемат в Търговската

Общи условия

Активация на акаунт