Лежащи мами - 48

• 62 404
  • 852
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте, момичета! Има ли някои от вас, които са с поставен песар заради скъсена шийка и в частност поставен от д-р Христов? Може ли да помоля да споделите как протече манипулацията, още на първия преглед при доктора ли беше поставен песара, изпитвахте ли дискомфорт след това, какъв режим спазвахте, как се разви бремеността ви и изобщо споделете всичко за което се сетите. Предстой ми преглед при д-р Христов на 07.02. Моята лекарка е съгласна за поставяне на песар, но не и на серклаж, аз също. Какво ли не изчетох и не изгледах за тези песари - едни казват, че помагат, други, че са пълна глупост. Сега съм в 22 г.с. с шийка 25 мм. Ще съм благодарна на всички включили се!

Привет и от мен Simple Smile
И аз съм с песар от 26г.с с шийка 20мм и фуния. Процедурата не беше приятна, но и не беше нещо много гадно. На другия ден прегледа беше по болезнен, защото имах кървене и гледаха дали е сложен както трябва, но се оказа, че са разранили раничка на шийката.
Миналата седмица бях на преглед в 31г.с и вече с 8мм шийка и 1 см разкритие... минах втори курс с костикостероиди, продължавам с утрогестана вагинално и докато избутам..
Сетих се, че лекарката ме питаше какъв песар са ми сложили дали обикновен или такъв който отделя прогестерон ( влязах в болница по спешност тогава ) та в крайна сметка май е обикновен и затова ми изписа утрогестана.

# 556
sunshineee_1, желая ти късмет. Аз със зверско лежане и утрогестан , изкарах с 1см шийка 2 месеца. Успях да родя в 38г.с+1ден и то заради случаен преглед на разкритие, беше 5см и ме оставиха направо в болницата! Стискам палци!

# 557
Защо се прибягва до този процедура .Имахте ли болки ,кървене или други признаци.Моята шийка я измериха в 20 сед 25 мм но нито докторката на ФМ нито моя са ми споменавали за такива процедури .

# 558
Здравейте, кървене имах еднократно още съвсем в началото на бременността и още от началото съм на постелен режим. Болки имам от време на време, но са леки. Имам кратки, безболезнени втвърдявания. Слагането на песар при мен е, за да увеличи шанса да стигна до "голяма" седмица. Имам две загуби във втори триместър и слаба шийка. Слагам Утрогестан и пия магнезий, ставане само до тоалетна, за хапване и баня. Въпреки режима шийката е 25 мм, а съм едва в 23 седмица 😕😔

Защо се прибягва до този процедура .Имахте ли болки ,кървене или други признаци.Моята шийка я измериха в 20 сед 25 мм но нито докторката на ФМ нито моя са ми споменавали за такива процедури .

# 559
Всичко ще е наред

# 560
  • София

Абсолютно никакви оплаквания, даже мислех да не ходя на преглед, но мъжа ми скръцна със зъби и не видях кога запалих колата Grinning
При мен това се случи в 26г.с. и лекарката това което каза, че ако беше само скъсена шийката нямаше да се налага болница, но беше и фуниевидна. Иначе щеше да ме сложи да си лежа вкъщи и хапчета (магнезии, утрогестан и т н )

Затова просто да се следи всичко редовно и да не се пропускат прегледи, че както е при мен един път е добре, а на другия път или в болница или ми казва, че може да родя и ей сега Flushed и повече лежане и без да се вдига тежко.

# 561
Мами аз да ви се похваля, след 17 седмици на легло, се роди в 37+4 г.с. моята първородна дъщеря Емануела. Заслужава си всеки излежан ден ❤ Желая ви успех

# 562
Да ти е жива и здрава и много да те радва ❤ Много мило ми става като виждам щастлива развръзка! Вдъхва ми кураж и сила!

# 563
Adelina, чудесна новина, бъдете здрави, да ви е честита Емануела, на теб бързо възстановяване Heart Eyes

# 564
Здравейте, аз бях няколко дни в болницата биха ми инжекции за дробчетата. Шийката ми се е скъсила на 1.39 и фунията си е там. Доста се притеснявам как ще се развият нещата.

# 565
Пеперуда, ти коя седмица стигна, 1.38 си е доста къса шийка, но не е невъзможно да се износи бебче до 37гс., така че лежи и стискай. Серклаж, песар имаш ли нещо правено?

# 566
Пеперуда, стискаме ти палци Hands Pray Прави каквото трябва и ти е по силите, а да става какво е писано, не се тормози прекалено!!

# 567
Да със серклаж съм от 18г.с. в момента съм 28+4. Благодаря ви момичета.

# 568
Еее Пеперуда ти си капитан на кораб, ще издържиш, а и важното е шийката да не е омекнала.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 00:28 от Жоржи

# 569
Не са ми казали дали е мека меб много ме притеснява тази фуния.

Общи условия

Активация на акаунт