Лежащи мами - 48

• 62 236
  • 852
  •   1
Отговори
# 75
Здр момичета със серклаж съм 23г.с нормално ли е да имам леки предрапвание дали се мести бебо или нещо не е наред някой да знае притеснено ми е 😔😔

# 76
Здр момичета със серклаж съм 23г.с нормално ли е да имам леки предрапвание дали се мести бебо или нещо не е наред някой да знае притеснено ми е 😔😔

Здравейте! Аз понякога получавам придърпване от дясната страна, ниско долу, предимно при завъртане в леглото или ако стана рязко ( понякога не се усещам и забравям) .
Аз също имам серклаж, даже два и един песар. За момента, слава Богу, всичко е нормално.
Ако много Ви придърпване, консултирайте се с доктора, който е правил серклажа.

Успех Ви желая, стискам палци всичко да е наред( то ще бъде)  и да сте благословени!

# 77

Здравейте! Аз понякога получавам придърпване от дясната страна, ниско долу, предимно при завъртане в леглото или ако стана рязко ( понякога не се усещам и забравям) .
Аз също имам серклаж, даже два и един песар. За момента, слава Богу, всичко е нормално.
Ако много Ви придърпване, консултирайте се с доктора, който е правил серклажа.

Успех Ви желая, стискам палци всичко да е наред( то ще бъде)  и да сте благословени!

Дай боже господ да помогне на всички и да си ги гушнем живи и здрави…
Аз имам лявата страна придръпвания и ме кара постояно да пишкам..
Стискам палци на всички мами ☺

# 78
Здравейте,

В 18та седмица шийката ми беше 26мм.
За сравнение в 12г.с. беше 38
В 20та беше 31мм което беше много странно, почти през цялоти време лежах. На магнерот 3х2 и утрогестан 2х2
Сега съм в края на 22ра и шийката е 21мм🤦‍♀️
Док каза, че след 2 седмици ще я проверим пак и ако падне около 1см щял да ми прави серклаж. Питах го не е ли късно много, каза че до 26г.с се правил. Което ме озадачи много сериозно.
И не ми казва нон стоп да лежа, а само да се "пазя". Не знам какво трябва да значи това.

# 79
"Пазя" означава никакви резки движения. Много почивка. Кратки разходки. Никакво дигане на тежко. С домакинската работа също внимателно.

# 80
Здравейте,

В 20та беше 31мм което беше много странно, почти през цялоти време лежах. На магнерот 3х2 и утрогестан 2х2
Док каза, че след 2 седмици ще я проверим пак и ако падне около 1см щял да ми прави серклаж. Питах го не е ли късно много, каза че до 26г.с се правил. Което ме озадачи много сериозно.
И не ми казва нон стоп да лежа, а само да се "пазя". Не знам какво трябва да значи това.
На мен серклажа ми беше в 21 г. с. на шийка 1.3 мм. Вчера обаче един доктор ми каза че най вероятно е била по голяма че стане ли 1 см нямало как да се зашие, та не знам какво трябва да чака до 26 седмица и да се скъси повече.
Поискай второ мнение и настоява сега да ти го направят няма смисъл да се чака. Колкото по голяма е по голям шанс за износване има, поне от това което чета, не съм спицалист и не мога да кажа със сигурност.

# 81
Здравейте,

На мен серклажа ми беше в 21 г. с. на шийка 1.3 мм. Вчера обаче един доктор ми каза че най вероятно е била по голяма че стане ли 1 см нямало как да се зашие, та не знам какво трябва да чака до 26 седмица и да се скъси повече.
Поискай второ мнение и настоява сега да ти го направят няма смисъл да се чака. Колкото по голяма е по голям шанс за износване има, поне от това което чета, не съм спицалист и не мога да кажа със сигурност.

Не знам защо не го прави сега, първият път каза, ще я следим, защото след зашиване стават инфекфекции често, можела и така да си остане..
И ми откриха е.коли във влагалище и пих аб, сега ще проверим дали се е изчистило.
А пътувате ли? Това как се отразява? На близки разтояния, без да се шофира?

А що се отнася до 2ро мнение - ходих. Прегледа ме само с коремен видеозон, усмихна се, каза че съм добре и да не се тревожа, че много ни "плашат с тия шийки". То и вчера през корема беше 37мм ама през влагалище далеч не е така🤦‍♀️

# 82
Аз не патувам страх ме е като седя да не натежава нещо.Не пазарувам не излизам от вкъщи, освен за малко на двора. Тук в болницата обаче все ме разказват до долу до горе през стълбите, щото асансьора се ползва за Ковид отделението и вървя повече от колкото в къщи си позволявам. Най много да сготвя нещо и това е. Ти се пази сега, после ще наваксаш с пътуване и други неща.
През коремен май верно нищо не се вижда, не че нищо но не е точно.
Да и на мен доктора вчера ми се скара да спра да чета (като че ли е възможно) вика щом е направен серклаж няма страшно, тук до сега не се е получило преждевременно раждане, заради серклаж. Каза да не се тревожа излишно и да не слушам всеки, но като чета момичетата това е техния опит, никой не е взел да си измисля.
И се ядосвам че тук не искат да ме гледат с вагинален, не било хубаво да се ровичка. Имам и приятелка дето си е правила серклаж при др Дяволов, но нейния не е бил заради скъсяване а превантивен, тя ми каза че също не са я следили повече с вагинален след серклажа, та не знам вече. Бог да ни пази всички да си и носим и да си гушнем бебенцата!

# 83
Да, това 3 приятелки ми го казаха, че техните аг категорично отказвали през влагалище да гледат. Не знам и аз вече какво да си мисля. Лежах нон стоп като ми каза 26мм и след 2 седм като беше 31 се успокоих, викам си нещо не е измерил. Четох че има значение дали мехура е пълен или не. Вчера се наложи прегледа ми да бъде повече от час и нещо, че имаше съмнение за сърдечен порок, което ме хвърли в абсолютно нов и по-страшен филм, та ако е вярно това с мехура.. вече не знам и аз.
Лежа и...това е.

# 84
Момичета, шийка се мери най-правилно вагинално на празен мехур, и доколкото знам при различни ъгли на измерване може да има разлика. Аз лежах за задържане в болница около 27 г.с. и ми я измериха 40 мм вагинално, след 4 - 5 дена веднага след изписване бях на ФМ и там я мериха пак вагинално 31 мм, е оказа се, че е 31 мм при няколко последващи прегледи, знам че на фетална морфология я мерят най-точно. Стискам палци на всички ви❤️

# 85
Здравейте, аз също съм със серклаж от 26 г. с. тогава ми измериха шийката 2мм преди една седмица бях на фетална в 30 г. с. И шийката също си беше 2 мм. Другата седмица пак съм на лекар ще видим тогава как ще бъде, надявам се още месец да издържим и тогава вече ще  съм по спокойна 🙂

# 86
Здравейте, аз също съм със серклаж от 26 г. с. тогава ми измериха шийката 2мм преди една седмица бях на фетална в 30 г. с. И шийката също си беше 2 мм. Другата седмица пак съм на лекар ще видим тогава как ще бъде, надявам се още месец да издържим и тогава вече ще  съм по спокойна 🙂

Значи не е чак такава драма да се направи в 26г.с
Единия лекар е на съвсем разл мнение от другия🤦‍♀️

# 87
Здравейте, момичета!
С чувство за тревожност и аз се включвам в групата на лежащите мами, изчетох доста от темите и някак ми подейства успокояващо подкрепата, която си давате една на друга!
В 21 г.с. бях на ФМ и там измериха шийката 31 мм, като не изразиха никакви притеснения, даже напротив. След това в 24 г.с. бях на ЖК, отново 31 мм, АГ каза, че ще я следим, че й се иска да е малко повече и тогава препоръката беше да увелича магнезия и без полови контакти, нямах съвет относно лежане. Впоследствие преживях голям стрес и страх покрай внезапни здравословни проблеми в семейството - баща ми получи остра сърдечна недостатъчност, последва много тежка операция и в момента дълъг процес на възстановяване, вероятно всичко ми е повлияло повече, отколкото дори съм усетила. Сега във вторник (вече в 28 г.с.) отново на ЖК шийката беше измерена между 25-27 мм, много се уплаших, съвсем загубих ума и дума, чета, че казвате, че най-добре е да се мери при празен пикочен мехур, при мен не беше такъв случаят, не знам дали щеше да е друго положението. АГ ме сложи на терапия - Диаспорал 2х1, Утрогестан 2 табл. вечер вагинално, но шпа, но него не го взимам, и повече почивка. За леглови режим пак нищо не каза, но аз сама си го наложих. Каза ми да се подготвя за евентуален прием в болница идният понеделник, след като първо ме прегледа (вероятно да се види действа ли терапията, въпреки че не знам, достатъчно ли ще е това време да се прецени дали се повлиява добре). Извинявам се за дългия пост. Просто на моменти се стряскам и не знам вече какво да си мисля. Благодаря ви, че вдъхвате кураж на всички мами в сходно положение!
Успех желая на всички ии да се радваме на здрави бебчета, когато му дойде времето! ❤

# 88
Мика имаш ли контракции?
Аз също съм в 28г.с. с шийка 3см и от понеделник съм в болница за вливане на магнезий заради контракции.
С първата бременност имах същия проблем по същото време - контракции в 28г.с. и шийка 2см - с много лежане издържах чак до 39г.с. Трябва много, много пазене и почивка - от леглото се местих на дивана, ставах само до банята и да ям, не излизах изобщо (само за прегледи) и никаква домакинска работа не вършех (най-много набързо да сготвя нещо).. явно и сега ще започвам с тази "програма" след като ме изпишат.
Успех и здраво бебче! 🍀

# 89
Здравейте, аз също съм със серклаж от 26 г. с. тогава ми измериха шийката 2мм преди една седмица бях на фетална в 30 г. с. И шийката също си беше 2 мм. Другата седмица пак съм на лекар ще видим тогава как ще бъде, надявам се още месец да издържим и тогава вече ще  съм по спокойна 🙂

Значи не е чак такава драма да се направи в 26г.с
Единия лекар е на съвсем разл мнение от другия🤦‍♀️
Не аз съм вече в 31 г. С.  И не съм имала проблем, даже лекарят каза, че е по добре да се направи серклажа. Докато лежах имаше едно момиче в 27 седмица също и бяха направили серклаж

Общи условия

Активация на акаунт