Лежащи мами - 48

• 62 260
  • 852
  •   1
Отговори
# 90
Butterfly, явно съм била с контракции, но толкова улисана в тревоги, че дори не съм забелязала някакви неразположения, леки болки в кръста от време на време, които отдавах на това, че съм стояла малко повече време права или по-дълга разходка. Сутринта преди последния преглед усетих втърдяване на корема и някакви неразположения, тогава ми светна лампичката. Първа бременност ми е и направо на моменти имам чувството, че не мога да разпозная сигналите.
Ти откога си в болница? Дълго ли държат в такива ситуации, или всеки случай си е индивидуален? Че моята лекарка не ме подготви какво да очаквам.
Благодаря за куража! Успокояващо е, че при първата бременност си била в сходно положение и всичко е завършило повече от успешно!
Пожелавам ти го и сега! 🍀

# 91
В момента съм в болница от понеделник, като чак сега ми спряха системата с магнезий, за да следим как ще съм без вливания.
Относно това колко ще е дълъг престоят - много индивидуално е, в зависимост от случая и от това как се повлиява всеки от терапията. С първата бременност два пъти ме приемаха - единият път стоях 3 дни, а другия 14 дни..

# 92
Здравейте, аз също съм със серклаж от 26 г. с. тогава ми измериха шийката 2мм преди една седмица бях на фетална в 30 г. с. И шийката също си беше 2 мм. Другата седмица пак съм на лекар ще видим тогава как ще бъде, надявам се още месец да издържим и тогава вече ще  съм по спокойна 🙂
Как така 2 мм? Това възможно ли е? 2 см ли имате предвид?

# 93
Здравейте, момичета!
С чувство за тревожност и аз се включвам в групата на лежащите мами, изчетох доста от темите и някак ми подейства успокояващо подкрепата, която си давате една на друга!
В 21 г.с. бях на ФМ и там измериха шийката 31 мм, като не изразиха никакви притеснения, даже напротив. След това в 24 г.с. бях на ЖК, отново 31 мм, АГ каза, че ще я следим, че й се иска да е малко повече и тогава препоръката беше да увелича магнезия и без полови контакти, нямах съвет относно лежане. Впоследствие преживях голям стрес и страх покрай внезапни здравословни проблеми в семейството - баща ми получи остра сърдечна недостатъчност, последва много тежка операция и в момента дълъг процес на възстановяване, вероятно всичко ми е повлияло повече, отколкото дори съм усетила. Сега във вторник (вече в 28 г.с.) отново на ЖК шийката беше измерена между 25-27 мм, много се уплаших, съвсем загубих ума и дума, чета, че казвате, че най-добре е да се мери при празен пикочен мехур, при мен не беше такъв случаят, не знам дали щеше да е друго положението. АГ ме сложи на терапия - Диаспорал 2х1, Утрогестан 2 табл. вечер вагинално, но шпа, но него не го взимам, и повече почивка. За леглови режим пак нищо не каза, но аз сама си го наложих. Каза ми да се подготвя за евентуален прием в болница идният понеделник, след като първо ме прегледа (вероятно да се види действа ли терапията, въпреки че не знам, достатъчно ли ще е това време да се прецени дали се повлиява добре). Извинявам се за дългия пост. Просто на моменти се стряскам и не знам вече какво да си мисля. Благодаря ви, че вдъхвате кураж на всички мами в сходно положение!
Успех желая на всички ии да се радваме на здрави бебчета, когато му дойде времето! ❤

Здравейте!
Аз също слагам утрогестан, пия магнезий, лежа по цял ден и въпреки това нищо не ми повлия на шийката.
Аз по принцип си имам цервикална недостатъчност, с два серклажа съм и песар. В момента съм 23 г.с и шийката ми беше 1.4
Не се притеснявайте, гледайте да сте спокойна. Ние чакаме това бебче 6 години. 2 неуспешни и то в голяма седмица.
Всеки ден ми е дар от Бога!
Мислете положително и се доверете на лекаря си.
Всипно ще бъде наред, дай Боже да гушкаме малките съкровища живи и здрави!
Благословени да сте, пазете се!

# 94
Здр момичета 23 .г.с със серкалж съм кажи речи цяла седмица имам предътпвания ама не са толкова остри търпими са но тази сутрин като ходих до толетна и като се избърсах имах едно лигаво течение какво ли ще е опасно ли е някои да е имала такъв случай мноого ме е страх имах две загуби на 20г.с не искам и това да загубя моля за мнение или да отида до спешното

Последна редакция: сб, 25 сеп 2021, 14:13 от Kremena Hristova

# 95
Здр момичета 23 .г.с със серкалж съм кажи речи цяла седмица имам предътпвания ама не са толкова остри търпими са но тази сутрин като ходих до толетна и като се избърсах имах едно лигаво течение какво ли ще е опасно ли е някои да е имала такъв случай мноого ме е страх имах две загуби на 20г.с не искам и това да загубя моля за мнение или да отида до спешното
Аз имах същото и повече обаче преди серклажа, мойта докторка каза че ако не ми пари или сърби всичко е наред, но за твое успокоение нека те види следящия ти, инече в спешно то не знам дали ще обърнат внимание.

# 96

Слагате ли утрогестан? Аз от него имах такова течение.

# 97
Момичета имам лоши новини имала съм разкритие и малко инфекция и сега съм на магнезии после антибиотици и старата песен на нов глас много съм отчаяна незнам за 3 път ще ми е вече …нямам иначе болки или кървене и незнам било е 670грама нормално ли в 23+5 гс. И какво ще стне незнам док ми каза или ще се роди или ще видим колкото можем да го издаржим

# 98
Теглото е ок, даже повечко ми се вижда, опитайте да сте спокойна, знам, че е трудно, правете, каквото каже АГ, някои си ходят с разкритие седмици наред. Успех и воля 🍀

# 99
Както казва Azira, има жени, които изкарват седмици, да не казвам месеци с разкритие. Не, че не е притеснително, но бъди колкото можеш по-спокойна и вярвай, че всичко ще бъде наред.
Взеха ли те поне в болница, за да те наблюдават, предполагам, че  ще бъдеш и по-спокойна, ако около теб има медицински лица?
За теглото и аз мисля, че е добре. Моето бебче около 22г.с. като беше го измериха 500гр.

Аз съм голям оптимист и вярвам, че всичко ще бъде наред с теб, с мен и с всички тук. Явно трябва доста да се поизмъчим докато стигнем до приказния финал..с какво сме го заслужили незнам, но със сигурност ще излезем много по-силни след тези премеждия.
Желая ти успех, кураж и сили! 🍀

# 100
Kremena стискам палци🤞🤞🤞
Рано му е на бебчо още, бъди позитивна, ще постои още вътре. И аз мисля че теглото е добре. Нашата девойка е 520гр 22+6.

Аз днес бях на фетален ехокардиолог, който също като АГ се съмнява за тетралогия на Фало и си изплалах очите просто, немога да го опиша. Отделно шийката.... този лекар също каза, че 20мм е мн малко за тази седмица и е учуден, че не са ми направили серклаж. Моето АГ каза ще следим... нз дали се изчистих от бактерия ешерихия коли... и общо взето главата ми ще се пръсне.
На детски кардиолог съм след една седмица, който надали ще види чудо, след като 2ма са категорични за сърдечен порок, но... надеждата умирала последна🙏🏿❤

# 101
Аз имах същото и повече обаче преди серклажа, мойта докторка каза че ако не ми пари или сърби всичко е наред, но за твое успокоение нека те види следящия ти, инече в спешно то не знам дали ще обърнат внимание.

Здравейте! И аз съм със серклаж, сега вече и песар. Д-р Христов ми каза , че е нормално да имам течение. Сега ми е по засилено, но не всеки ден. Микрото ми е чиста и не го мисля.
Ако, не ви дава спокойствие обадете се на доктора си, да сте спокойна.
Също ползвам пяна гинексид и много съм доволна. За интимна хигиена е препоръчителна, АГ ми я препоръча.
Успех и всичко ще бъде наред! Благословени да сте с бебчето!

# 102
Благодаря ви момичета за куража..
Вече съм в болницата приеха ме веднага на магнезии съм сложиха ми антибиотици док ми каза че има много малко шанс да оживейй и ми биха една инджексия контразон ли каква подобно нещо за да може да се развиват белите дробове по добре ако се роди преждевремено незнам вече какво да мисля ама оф незнам нямам думи 😢🥺

# 103
Кремена, имаш ли болки или контракции? Моля се за теб, момиче!
Всичко, което е зависело от теб си го направила, всеки ден е важен, дано не се роди скоро бебенце.

# 104
Кремена, имаш ли болки или контракции? Моля се за теб, момиче!
Всичко, което е зависело от теб си го направила, всеки ден е важен, дано не се роди скоро бебенце.
Нямам емека нито болки нито контракции дай боже да седи още там не искам да го загубя наистина нямам сили за трето…..

Общи условия

Активация на акаунт