Лежащи мами - 48

• 62 327
  • 852
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, аз съм в 34г.с. +5 дни, и в неделя ми изтекоха водите. Дойдохме в болницата през нощта и ме приеха. Бях със серклаж + песар. Нямам контракции никакви. Днес махнаха и песара и серклажа и казаха, че според тях ще тръгне раждането. Казаха, че за тази г. седмица, която съм стигнала, няма за какво да задържаме още. Много е стрранно, че нямам контракции. Докторите само казват “ще имаш, спокойно”
Бебенцето е 2,500г. Дали ще е за кувьоз?
Стискайте палци!

# 196
Първото ми дете се роди в 33+4 седмица, 2 кг. Седя само ден в кувиоз.
Няма от какво да се притесняваш, според мен, щом си я докарала до тази седмица.

# 197
Здравейте момичета 🤗
Имаме ли някоя бъдеща мама, която е имала хематом по време на бремеността? Ако да, би ли споделила колко време кървя?

Здравей  🙂аз бях с хематом в 19 г.с бях на антибиотик всичко ми се случи наведнъж отлепяне на плацента и скъсяване на шийка до толкова че имах 2 см. разкритие , кървях доста  😔в болницата около 10 след това и вкъщи те спираше ту започваше и така докато накрая не се резорбира може би около 2-3 седмици като през няколко дни зацапваше . Желая ти успех късмет и здраве , бъди спокойна най вече , аз стигнах до мечтаната седмица и се радвам на здраво и доносено бебе , пожелавам го на всички тук  ❤!
Здравейте, и аз съм с отлепяне на плацентата -3мм в началото на 17та седмица съм. Получих кървене(червена кръв) преди 10 дни след това периодично изтича тъмно кафяво течение. Отидох до болницата за всеки случай да проверят дали всичко е Ок и ме приеха за задържане по пътека- 3 нощувки, въпреки че ми казваха през цялото време как е нормално да има кафеникаво зацапване около месец след прокървяване. Сега съм вкъщи и ще лежа поне месец - само ставам до тоалетната. Доколкото разбрах има шанс плацентата да се възстанови до 20та седмица, но все пак трябва много лежане и почивка. Много е стресиращо, но в крайна сметка е кратък етап, а скоро ще си имаме бебенца!
И аз много ще се радвам ако повече хора споделят своя опит с отлепена плацента, дали се възстановява, как е протекла бременноста им.

Забравих да спомена че няколко дни след като се резорбира хематома се прикрепи и плацентата ми  в 22 седмица , ще се прикрепи и при вас лежете и си пийте лекарствата , вярвайте че всичко ще бъде наред 🙂

# 198
  • София
Първото ми дете се роди в 33+4 седмица, 2 кг. Седя само ден в кувиоз.
Няма от какво да се притесняваш, според мен, щом си я докарала до тази седмица.
Моето също,33 г.с е родено и стоя няколко часа в кувиоз за терморегулация основно и 13 дни в болница ,за да го видят как качва и да стане поне 2.200 кг,той се роди 2 кг.Всичко ще бъде наред,в добра седмица сте.

# 199
Скрит текст:
Момичета днес в 4 сутринта родих мойто момчемце което е в 24+2 г.с  цезерево имам ужасно много болки но стига бебо да  е добре 580грама имал малко инф от мене дето хванал но господ е голям 🙏🙏🥰🥰🥰

Здравейте! И нашето бебче реши да се роди в 24 + 3 с туптящо сърчице. 790 гр и 30 см Сега е в неонатологията в болница Надежда.  Благодаря и се моля всеки ден на Бог за това прекрасно и силно дете. Вярвам, че е силен и борбен, щом е избрал да дойде на този свят! Не губете вяра и надежда. Благославяйте го всеки ден, молете се за него. Ще се справят с тази борба за живот, те са силни!
Раждането беше естествено с ужасни контракции, Слава на Бога сега бебчо е с добри показатели, всеки ден ми е страшен стрес, мъчно ми е за него, че не мога да си го гушна, но той е силен и вярвам, че ще си дойде у дома, колкото и време да е необходимо да лежи в кувьоз.
Благословени да сте всички, Бог е велик!

Стискам палци за малките - големи герой, да са възможно най- скоро у дома и да им дадете цялата си любов!
Господ е с вас! Ще се моля за вас и дечицата ви!❤

Благодаря ви за подкрепата и молитвите за нас и нашите дечица, те наистина са герои, борбени и силни деца. Слава на Бога, че ги закриля и пази, дава им сила за да се справят с тази нелека борба за живот!
Здраве и благословение на всички Ви!
Благодаря куража момичета и аз вярвам бог е велик ще се оправят малките ангелчета те са силни нека господ да благослови всички дечица да им да дава здраве и сили щом ни ги даде дядо господ се оправят аз вярвам…🙏🙏😍 наистина е много е трудно да ги виждаме как се мъчат аз всеки ден отивам и ми го дават по 2 часа си го държа душичката ми много ме боли но няма как бог дава сили трябва да вярваме че някои ден ще си дойдат живи и здрави у дома…
Господ да благослови всички майки и деца 🙏🙏🙏

Колко е голямо бебчето, че ви го дават?  Нашето бебче е в кувьоз и е 715 грама вече, още не сме имали допир, няма търпение да го хвана за ръчичка. Дълъг е пътя по който ще вървим. Благодаря на Господ, че е до нас! Че ни дава сила и вяра!
Мила мойто е 600грама още на 3 ден ми го дадоха и мойто е в ковиоз…имай вяра ще се оправят душичките на мама 🥰🙏

Хубаво е, че се гушкате! ♥️🐞🍀
Разбира се, че ще се справят! Те са силни и борбени момчета!  Аз винаги се радвам на всеки един ден, опитвам се да не хленча за незначителни неща....
Сега обаче, всеки един ден е голям подарък от Бога!
Наистина ни учи на доброта, търпение и смирение!
Благословени да сте всички мамита, здрави и позитивно мислещи! 🍀🐞♥️☀️🙏

# 200
Здравейте момичета 🤗
Имаме ли някоя бъдеща мама, която е имала хематом по време на бремеността? Ако да, би ли споделила колко време кървя?

Здравей  🙂аз бях с хематом в 19 г.с бях на антибиотик всичко ми се случи наведнъж отлепяне на плацента и скъсяване на шийка до толкова че имах 2 см. разкритие , кървях доста  😔в болницата около 10 след това и вкъщи те спираше ту започваше и така докато накрая не се резорбира може би около 2-3 седмици като през няколко дни зацапваше . Желая ти успех късмет и здраве , бъди спокойна най вече , аз стигнах до мечтаната седмица и се радвам на здраво и доносено бебе , пожелавам го на всички тук  ❤!
Здравейте, и аз съм с отлепяне на плацентата -3мм в началото на 17та седмица съм. Получих кървене(червена кръв) преди 10 дни след това периодично изтича тъмно кафяво течение. Отидох до болницата за всеки случай да проверят дали всичко е Ок и ме приеха за задържане по пътека- 3 нощувки, въпреки че ми казваха през цялото време как е нормално да има кафеникаво зацапване около месец след прокървяване. Сега съм вкъщи и ще лежа поне месец - само ставам до тоалетната. Доколкото разбрах има шанс плацентата да се възстанови до 20та седмица, но все пак трябва много лежане и почивка. Много е стресиращо, но в крайна сметка е кратък етап, а скоро ще си имаме бебенца!
И аз много ще се радвам ако повече хора споделят своя опит с отлепена плацента, дали се възстановява, как е протекла бременноста им.

Забравих да спомена че няколко дни след като се резорбира хематома се прикрепи и плацентата ми  в 22 седмица , ще се прикрепи и при вас лежете и си пийте лекарствата , вярвайте че всичко ще бъде наред 🙂
Много ви благодаря за положителното мнение! Повечето хора, когато всичко се оправи не се сещат да се върнат и да оставят коментар, защото вече се чустват спокойни. Изключително обнадеждаващо е да чуеш нещо положително в такъв момент!

# 201
Здравейте борбени момичета. Пиша с надежда за кураж и ако може да споделите за успешна терапия за успокояване на матката след серклаж. В момента съм 20г.с., в болница от седмица, постъпих с болки след серклаж. Седмица по-късно болките ту
се появяват, ту затихват, с различен интензитет, на моменти доста болезнени. Лекарите тук казаха, че ако продължават силните болки, ще се искат да махнат серклажа. Отчайвам се, за момента нош па, биоелектра магнезий табл., гинепрал венозно не успяват да тушират болката. Дадоха ми корнифар таблетка, но днес много ми прилоша от нея и я спряха за момента.Вероятно ще ме изпишат вкъщи на лечение с таблетки, защото не искам да свалят серклажа. Сега прочетох че има таблетки Гинипрал, но изчерпани в България. Моля ви споделете каква е/ била успешна терапия при вас? От къде намирате Гинипрал таблетки, има ли заместител?

Благодаря от сърце.

# 202
Melindak, серклажа ми го сложиха в 21-ва седмица. Не съм имала болки след това. Докато лежах в болницата имах системи с магнезий и ми слагаха антибиотик.
Микробиологията ти чиста ли е?
Терапията ми в момента е магнезий, утрогестан, ношпа при нужда.
Стискам палци всичко да е наред при теб.

# 203
Melindak, серклажа ми го сложиха в 21-ва седмица. Не съм имала болки след това. Докато лежах в болницата имах системи с магнезий и ми слагаха антибиотик.
Микробиологията ти чиста ли е?
Терапията ми в момента е магнезий, утрогестан, ношпа при нужда.
Стискам палци всичко да е наред при теб.

Благодаря за споделеното KK27615177. Моята матка се оказва доста чувствителна Sad. Болките започнаха няколко дни след серклажа и до днес. Микробиологията в болницата показа бактерия, която лекуват с АБ, но казват че не е от нея. Общо взето не намират друга причина освен чувствителна матка. Повече ме притеснява, че болката не се повлиява от терапията тук. И в отчаянието си започнах сама да търся друго варианти.

# 204
Пробвай да увеличиш магнезия, аз пия прахчета магнезиев диспорал. На хапчетата магнерот им нямам вяра, понеже чистия магнезий не е много.
Аз лежах 18 дни в майчин дом заради контракции. 13 дена бях на системи магнезий, ношпа 3 дена инджекции, индометацин свещички 5 дена, и така докато се поуспокоиха
 подготвителните контракции.
В болницата венозно и мускулно каквото слагат е по-добре отколкото на таблетки.

# 205
Аз от три дни съм на диаспорал и имам ужасно главоболие. След серклажа бях на системи с магнезий, от които имах зверско главоболие и сега се чудя възможно ли е от диаспорала да ме боли. Има ли някой с подобни оплаквания?

# 206
Нямам главоболие, единствено ме докарва почти до разстройство. Но това е добре дошло за мен, по принцип мн трудно ходя до тоалетна.

# 207
Пробвай да увеличиш магнезия, аз пия прахчета магнезиев диспорал. На хапчетата магнерот им нямам вяра, понеже чистия магнезий не е много.
Аз лежах 18 дни в майчин дом заради контракции. 13 дена бях на системи магнезий, ношпа 3 дена инджекции, индометацин свещички 5 дена, и така докато се поуспокоиха
 подготвителните контракции.
В болницата венозно и мускулно каквото слагат е по-добре отколкото на таблетки.

Току-що ми намалиха биоелектра магнезия на един път на ден, защото имам включена система гинипрал. Оставам на нея и папаверин венозно. За вкъщи не знам с какво ще замествам, ако тези не ми действат сега Sad((.

# 208
Нова, погледни страничните ефекти на това, което пиеш. Мисля, че при предозиране с магнезии може да се получи главоболие...

Melindak, не може ли да те държат в болницата докато се овладее положението с болките?  Не ми се струва окей да те изписват, ако си в същото положение, както си влязла...

# 209
Melindak, не може ли да те държат в болницата докато се овладее положението с болките?  Не ми се струва окей да те изписват, ако си в същото положение, както си влязла...

Така е, да. Искаше ми се да знам, че има и други алтернативни терапии, и тази просто не е моята. Sad

Общи условия

Активация на акаунт