Лежащи мами - 48

• 62 280
  • 852
  •   1
Отговори
# 150
Аз си слагах и с двете бременности сърфактант, мисля че от 28-ма седмица. Магнерот пих до последно, утрогестан го спрях в 14-та седмица. Серклажите ми ги махаха, в деня на секцио.

# 151
На мен ми спряха магнезия в 37 г.с и свалиха песара тогава. Сега съм в очакване❤

# 152
Здравейте момичета, имам скасена шийка от 39 на 22.сега съм в болница на система магнезия. 3дни чакаме микробиология и се оказа че имам уреоплазма.сега ми изписаха антибиотик за 5 дни. след това ще се реши какво да се прави. Дайте ми малко надежеда.

# 153
  • София
Здравейте момичета, имам скасена шийка от 39 на 22.сега съм в болница на система магнезия. 3дни чакаме микробиология и се оказа че имам уреоплазма.сега ми изписаха антибиотик за 5 дни. след това ще се реши какво да се прави. Дайте ми малко надежеда.
Открили сте бактерията,ще я излекувате и всичко ще е наред,навреме е хваната за щастие.Дано я изчистите лесно тъпата бактерия и добре че са се сетили да ви тестват.

# 154

В коя седмица си? Може ли да се направи серклаж или си по-напред?
Мен също ме приеха по спешност и също ми вливаха магнезий + антибиотик + утрогестан. Стоях 7 дни обаче, това в 23г. Шийката ми е 14мм.
Стискам палци да мине всичко благополучно и да закрепите положението!
Вече и аз се чудя тази шийка от какво се влияе и влияе ли се от нещо изобщо?

# 155
Здравейте и от мен вече нележащата 😍, лежах цели 5 месеца и имах 1% да задържа бебето благодаря на Бог и на СВ Богородица че всичко мина наред с много лежане и с по 20 хапчета на ден издържах до плановото си секцио в 38 с. ❤планово 😁и като влезнах в операционата ми се спукаха водите 😁 втората ми благословия се появи на 08.09 ( рождение Богородично) тежащ 3,570гр.  ! Вярвайте и се молете ❤пожелавам на всички здрави и доносени бебчета  Бог да ви благослови и пази ❤

# 156
Момичета аз още съм на система, днес ми мериха шийката от 20 е станала пак 35.пуснахме нова микробиология за плазмите. Утре ще е готова. Нз какво следва. Плановете бехе серклаж лсед чиста микробиология.

# 157
Успех, дано не се наложи серклаж.

Момичета аз още съм на система, днес ми мериха шийката от 20 е станала пак 35.пуснахме нова микробиология за плазмите. Утре ще е готова. Нз какво следва. Плановете бехе серклаж лсед чиста микробиология.

# 158
Здравейте, в 23 г.с съм. Днес на втората ФМ ми измериха шийката, че се е скъсила на 28,8мм. Преди 3 седмици беше 39мм. Препоръчаха ми само да слагам по 2т. вагинално утрогестан, отделно пия по 1 прахче магнезиев диаспорал заради нисък магнезий. Казаха ми, че няма нужда да лежа, предвид и че съм на терапия за тромбофилия. Серклаж евентуално ако се скъсяла на 20мм. Имам вече едно преждевременно раждане в 32г.с /тогава уж поради инфекция/ и сега много ме е страх да не се повтори същото. Има ли някоя на която въпреки скъсяването не са й препоръчали да лежи? Как са се развили нещата при вас? Дали е възможно да се закрепи шийката и да се удължи или най-много да не се скъси повече?

# 159
  • София
Здравейте, в 23 г.с съм. Днес на втората ФМ ми измериха шийката, че се е скъсила на 28,8мм. Преди 3 седмици беше 39мм. Препоръчаха ми само да слагам по 2т. вагинално утрогестан, отделно пия по 1 прахче магнезиев диаспорал заради нисък магнезий. Казаха ми, че няма нужда да лежа, предвид и че съм на терапия за тромбофилия. Серклаж евентуално ако се скъсяла на 20мм. Имам вече едно преждевременно раждане в 32г.с /тогава уж поради инфекция/ и сега много ме е страх да не се повтори същото. Има ли някоя на която въпреки скъсяването не са й препоръчали да лежи? Как са се развили нещата при вас? Дали е възможно да се закрепи шийката и да се удължи или най-много да не се скъси повече?
Не е изключително къса,ама ти  не прекалявай с разходките,просто следете честичко ситуацията.
Имаш ли стягания в корема?
Обикновено ако е цервикална недостатъчност се проявява около 20 г.с,вероятно друга е причината за преждевременното ти раждане.
Пускала ли си изследване за Уреаплазма,хламидии,микробиология скоро?
Дано закрепите нещата с Утрогестана.

# 160
Bubble, да, тогава когато родих седмица по-рано шийката ми беше 32мм. Изследвала съм уреа и микоплазми преди да забременея, нямаше нищо. Последната микробиология от преди месец беше чиста, сега пуснах нова. Дали да не си пусна отново уреа и микоплазми се чудя. Имам стягания от време на време, откакто намалих разходките и пия магнезий значително намаляха стяганията. Дали е възможно от много клякане и навеждане да се скъси шийката или от качване на стълби? Живеем на 4ти етаж без асансьор и си има доста стълби за качване..

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 19:22 от smiley-girl

# 161
Има ли момичета които не са излекували инфекцията преди песар или серклаж. И го лекуват след него. Избрали ли сте до термин

# 162
Не са ми правили микробиология преди серклажа. По спешност го направиха в 21-ва седмица. Но ми даваха антибиотик докато лежах в болницата. Сега чак пуснахме микробиология и е чиста.
Незнам колко ще изкарам, вече съм 27-ма г.с. За момента още лежа на системи магнезий, заради контракциите.

# 163
Момичета днес в 4 сутринта родих мойто момчемце което е в 24+2 г.с  цезерево имам ужасно много болки но стига бебо да  е добре 580грама имал малко инф от мене дето хванал но господ е голям 🙏🙏🥰🥰🥰

Здравейте! И нашето бебче реши да се роди в 24 + 3 с туптящо сърчице. 790 гр и 30 см Сега е в неонатологията в болница Надежда.  Благодаря и се моля всеки ден на Бог за това прекрасно и силно дете. Вярвам, че е силен и борбен, щом е избрал да дойде на този свят! Не губете вяра и надежда. Благославяйте го всеки ден, молете се за него. Ще се справят с тази борба за живот, те са силни!
Раждането беше естествено с ужасни контракции, Слава на Бога сега бебчо е с добри показатели, всеки ден ми е страшен стрес, мъчно ми е за него, че не мога да си го гушна, но той е силен и вярвам, че ще си дойде у дома, колкото и време да е необходимо да лежи в кувьоз.
Благословени да сте всички, Бог е велик!

# 164
Момичета днес в 4 сутринта родих мойто момчемце което е в 24+2 г.с  цезерево имам ужасно много болки но стига бебо да  е добре 580грама имал малко инф от мене дето хванал но господ е голям 🙏🙏🥰🥰🥰

Здравейте! И нашето бебче реши да се роди в 24 + 3 с туптящо сърчице. 790 гр и 30 см Сега е в неонатологията в болница Надежда.  Благодаря и се моля всеки ден на Бог за това прекрасно и силно дете. Вярвам, че е силен и борбен, щом е избрал да дойде на този свят! Не губете вяра и надежда. Благославяйте го всеки ден, молете се за него. Ще се справят с тази борба за живот, те са силни!
Раждането беше естествено с ужасни контракции, Слава на Бога сега бебчо е с добри показатели, всеки ден ми е страшен стрес, мъчно ми е за него, че не мога да си го гушна, но той е силен и вярвам, че ще си дойде у дома, колкото и време да е необходимо да лежи в кувьоз.
Благословени да сте всички, Бог е велик!

Стискам палци за малките - големи герой, да са възможно най- скоро у дома и да им дадете цялата си любов!
Господ е с вас! Ще се моля за вас и дечицата ви!❤

Общи условия

Активация на акаунт