Лежащи мами - 48

• 63 419
  • 852
  •   1
Отговори
# 225
Имам малко по различен въпрос, в 34+5 дни и днес бях на лекар, малката си отговаря на седмицата, но док ми каза, че плацентата ми е 3 та степен което фодтс ме притесни. Във вторник съм на тонове в петък съм пак на преглед при него и си запазих час за доплер но чак на 1 ви ноември. Дали ще има проблем с тази плацента секцио то ми е насрочено за след 3 седмици

# 226
Здравейте, в 34 г.с. (сега в неделя), ми изтекоха водите и ме приеха в болницата. Махнаха ми серклажа и песара, но раждане не тръгна. Стоях 3 дни на системи, тонове и наблюдение. Вчера предизвикахме естествено раждане и се появи нашето момченце - 2,570 и 47см. Трудно беше, казваха, че шийката не поддава и е като залепена!
Тази шийка, дето ѝ треперих 3 месеца колко см е, ще държи ли. Акушерката викаше “с тези серклажии така става.”
Реално се роди в точно в 35 г.с.
Пожелавам на всички да стигнете заветните седмици и стискам палци! 😊

# 227
Neli, Jane, честити рожбички. Да бъдат много здрави и борбени като вас!

# 228
Момичета интереснувам се от инджекция за белите дробове на бебчо, и най вече в надежда как се процедира. Доктора ми каза че ще ми сложат такава с 30та сед ще ще ме приемат за 3дни в болницата. Също ще интересувам тонове от коя седмица на тези с песар, серклаж започват да следят. Дали ще ми ги пускат тоновете, когато ме приемат за тази инджекция.

# 229
Здравейте момичета имам въпрос към мамите, на който са махнали серклажа, та колко време отнема махането им и боли ли много, че толкова месеци ми се струва че направо са се сраснали.
Ако всичко е наред докторката каза края на Ноември, когато влизам в 9 месец.

# 230
  • София
Момичета интереснувам се от инджекция за белите дробове на бебчо, и най вече в надежда как се процедира. Доктора ми каза че ще ми сложат такава с 30та сед ще ще ме приемат за 3дни в болницата. Също ще интересувам тонове от коя седмица на тези с песар, серклаж започват да следят. Дали ще ми ги пускат тоновете, когато ме приемат за тази инджекция.
Д-р Христов ме посъветва да направя профилактика в 28 г.с,Сигридов каза да не правя профилактика,освен ако не тръгнат да ми изтичат водите.Мислех да послушам Сигридов,но точно в 28 г.с ме приеха в болница зареди контракции и ми ги сложиха.За щастие не родих.
Тонове ми следят от 26 г.с. но аз бях и с тромбофилия за "разкош".
Родих в 33 г.с ,преди да родя ми направиха профилактика за втори път с Флостерон,бебето се роди с отлични показатели,не е имал абсолютно никакви проблеми.Сега е на 4 години,хубаво и здраво момченце!
За протокола,изпих една дузина хапчета,около седем антибиотика,три от които венозни,пролабирал мехур и пълна упойка  в 21 седмица ,зареди поставяне на серклаж,Индометацин от 15 до 28 седмица през три седмици.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 21:29 от *Bubble*

# 231
Здравейте момичета имам въпрос към мамите, на който са махнали серклажа, та колко време отнема махането им и боли ли много, че толкова месеци ми се струва че направо са се сраснали.
Ако всичко е наред докторката каза края на Ноември, когато влизам в 9 месец.

На мен ми ги махнаха по спешност, 2 дни след изтеклите води. Иначе, планът беше за 37ма седмица. Като махат песара и малко гадно, все пак с ръка се действа. После конците - по-лесно като че ли. Не е приятно, но не особено болезнено.

По въпроса за инжекцията за дробчетата - на мен ми сложиха 2 такива през 12 часа, след изтеклите води. Това са кортикостероиди. Ами, слава Богу, дробчетата са добре и си диша сам. Предполагам, че са помогнали тези инжекции.

# 232
Мамита, как сте вие с втвърдяването на корема?
Аз съм вече от 2 месеца с песар и от както пия магнезии и всички останали неща, които ми предписаха заради шийката не съм имала никакви дискомфорти, а и няколко пъти ми казаха да не се залежавам, та щъкам леко по леко.
От вчера обаче усещам как ми се втвърдява корема почти при всяко ставане права, дори в седнало и легнало положение пак се случва. Първо реших, че няма да се шашкам, но като продължи и днес не можах да не се притесня.

Мисля утре да проследя през колко време се случва и в какви ситуации, за да мога да обясня на доктора като му се обадя в понеделник, ако издържа до тогава...

Все пак ще се радвам да кажете и вие как сте и дали имате подобни изживявания и какво предприемате?

В понеделник ставам 30 седмица и може би са подготвителни котракции, но с този песар дори да са нормално явление за седмицата, пак ме притесняват...

# 233
Подготвителни комтракции усещам още от 19-та седмица. В 21-ва ми сложиха серклажа.
И аз в понеделник влизам в 30-та седмица.
На мен ми казаха, че стига да не са болезнени, да не са мн чести и щом шийката държи, ще си карам с тях.
Лежах на системи магнезий в майчин дом доста време, намаляха контракциите, но не са спрели съвсем.
Най-добре да те прегледат за да си спокойна.

# 234
Здравейте,
Извинявам се, ако въпроса се повтаря, но не мога да прочета всички 48 теми.
В 21 г.с. на ФМ ми казаха, че плацентата ми е превия маргиналис. Не покрива канала, но е близо до него. Казаха ми и че има голяма вероятност да се вдигне.

Ако се е случвало при някоя от вас - вдигна ли се, ако да - кога?
Имам ли шанс за естествено раждане или ако ще и да е секцио, но да не е преждевременно?

Пия магнерот 3х2, не вдигам тежко и съм ограничила разходките до минимум.

# 235
Здравейте, на мен ми направи в 26 гс серклаж др Христов заради прилабирал мехур. После стоях една седмица на системи заради контракции. Сега съм вкъщи. Др Христов ми каза, че не е ок да имам и една контракция. В същото време завеждащата отделението в Надежда ми каза, че една контракция на 1 час е ок. Естествено сега се появиха по 1 контракция на 2 часа и се чудя нормално ли е или да бягам към болницата.Момичета със серклаж след пролабирал мехур, какъв е вашият опит? На терапия съм коринфар 4х1, но шпа 3х1 и утрогестан 1х2. Но явно тази терапия взе да не работи вече, при условие че почнаха да ми се появяват контракции, а до вчера 3 дена нямах изобщо.

# 236
Не съм с пролабирал мехур, само серклаж. В края на 26-та седмица влязох в болницата заради зачестили контракции. Стоях 18 дни там докато и матката и самата аз се успокоя че ще изкарам и в къщи.
За мен беше по-спокойно там. Там постоянно ми повтаряха, че е нормално да има някакви подготвителни контракции, стига да не са болезнени. Дали шийката е мека също е мн важен показател. Стресът усилва контракциите.
Сега пак си имам контракции, но не са много и съм по-спокойна.
Най-добре да те прегледат.

# 237
Havana, аз бях с пролабирал мехур и серклаж при др. Христов в 23г.с. Стоях в болницата 7 дни, изписаха ме с Магнерот 3х2, утрогестан и нош па. Нош па- то го пих една седмица сами, защото нищо не ме болеше. Останах си с магнезия. Имах по 4-5 безболезнени контракции на ден. Не знам от какво зависеха, дали от движение или от стрес и напрежение. Лежах основно и седях на дивана до края - в моя случай до 35 г.с.
Това с пролабиралия мехур е ужасно, но са спасили положението! Стискам ти палци! Серклажът ще държи.

# 238
Аз съм с пролабирал мехур, разкритие и песар от 25-та г.с. 2 седмици на системи, след това магнерот, утрогестан и алеракт. Вече съм в 36-та седмица, живот и здраве след няколко дни е плановото секцио и ще се срещнем с моите две момиченца. През цялото това време имам контракции, понякога повечко от 1 на час. Лежане, положителни мисли и ще успееш! Simple Smile Стискам палци вско да е наред!

# 239
Момичета Кога усещате че имате контракции?

Общи условия

Активация на акаунт