Лежащи мами - 48

• 63 439
  • 852
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря за информацията. В сряда съм на преглед. Да видим какво ще ми каже.  Не знам защо не сме говорили за тези неща - инжекции и утрогестан.

Hexe2021 и моят съвет е да се консултираш отново с АГ относно утрогестана. Не знам дали е късна седмица, на мен в 27-28 г.с. ми откриха скъсяване на шийката и ми предписаха утрогестан вагинално. Вече съм 34+2, аз лежа, откакто разбрах за скъсяването, направо по своя инициатива строго лежане, излизане само за прегледи. Честно казано, в по-ранните седмици, в които бях доста притеснена като теб, ми действаше много добре чисто психологически, че слагам утрогестан - смятам, че ефект със сигурност е имало, както са ти казали - действа като химически серклаж.
Успех и спокойствие, доколкото е възможно! Да гушкаме всички здрави бебоци! Flowers Four Leaf Clover

Ще я попитам като отида. Каза ми че е мека, за скъсяване нищо не ми е казала, може би и за това не ми е го е изписала, нямам представа. Сега се замислям след като го коментирахме. Стискам палци на всичи. Ще пиша в сряда какво ми е казала и благодаря!

# 256
Здравейте! От няколко дни вече не съм лежаща, а активно раздвижваща се Simple Smile В петък, със спешно секцио, се родиха моите момичета. Плановото секцио беше за вчера, избързаха с три дни и се появиха в 36+4 г.с. Родиха се мънички - 1890 и 2310, утре се прибираме само с едната девойка, но и другата е добре и скоро ще си я приберем у дома. Момичета,  пожелавам на всички успешен така желан финал! Simple Smile

# 257
Честито, живи и здрави. А на вас бързо възстановяване ❤️❤️целувки на малките сладури🍀🍀💚💚

# 258
Честито, живи и здрави. А на вас бързо възстановяване ❤️❤️целувки на малките сладури🍀🍀💚
Благодаря Simple Smile Heart

# 259
Честито Irina, да ти бъдат живи и здрави и много скоро да си приберете другата девойка вкъщи! 💖
Здравейте! От няколко дни вече не съм лежаща, а активно раздвижваща се Simple Smile В петък, със спешно секцио, се родиха моите момичета. Плановото секцио беше за вчера, избързаха с три дни и се появиха в 36+4 г.с. Родиха се мънички - 1890 и 2310, утре се прибираме само с едната девойка, но и другата е добре и скоро ще си я приберем у дома. Момичета,  пожелавам на всички успешен така желан финал! Simple Smile

# 260
Има ли момиче което в 30 седмица са започнали запис на тонове. ❤️Писала съм и преди, просто искам да прочета повече мнения.

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 09:29 от Nova321

# 261
На мен започнаха в 29г.с. да ми записват тоновете. Какво по точно те интересува? 😊

Има ли момиче което в 30 седмица са започнали запис на тонове. ❤️Писала съм и преди, просто искам да прочета повече мнения.

# 262
Здравейте мамчета! Попаднах на темата и реших да се включа - аз също съм на легло, а съм едва в 10 г.с. + 6 дни. Това ми е 5та бременност, като първите три завършиха със спонтанни аборти в 16, 22 и 10 г.с. съответно. Четвъртата бременност завърши успешно в 35 г.с. имам красив и здрав юнак. Заради необратимо увредената шийка поради множеството манипулации прекарвам 90% от денонощието в легнало положение. За капак на последния преглед откриха полип на шийката...За серклаж изобщо не сме говорили - моята докторка, която ми помогна за първото ми дете, е противник на серклажите. Изписан ми е Утрогестан 2х2 вагинално, слагам си и Фраксипарин всеки ден понеже съм с тромбофилия. Да си стискаме палци взаимно, вярвам, че разбирате колко много, много искам да успея...да успеем всички 😊🤗

# 263
Здравейте и от мен! Мисля, че прочетох всички теми на лежащите мами и реших да споделя и своята история.
На 25 години забременях, първа бременност, сега съм на 26 години в 26+4 г.с. Още в началото имах кафяво зацапване, тогавашната ми АГ реши, че има отлепване, но не съм била на легло, нито на лекарства, дори пътувах в чужбина, всичко си беше наред. След това я смених от 12 г.с. с д-р Зорница Бутева в Надежда. Всичко си течеше нормално, БХС, прегледи, шийка, бебето отговаря на срока, фетална, доплер, нямаше повод за никакви притеснения. В 17 г.с. С ММ префприехме дълго пътуване с кола из Европа, като док ме увери, че няма страшно, катерех стълби, ходих пеша почти по цял ден, без никакъв дискомфорт. При връщането от лятната почивка в 20 г.с. отново на преглед, отново всичко перфектно, но про рутинно изследване на урината ми откриха стрептококи. Веднага започнах Зинат и превантивно 1 доза Гиназол, за да избегнем заплаха от гъби от антибиотика. След поставянето на Гиназол забелязах воднисто телечние, което мокреше бельото, понякога и клина, около чаена лъжичка, четох из нета, че бактериите могат да спукат мехура и веднага отидох в Надежда на преглед. Шийката от 35мм беше станала 30, първо ме гледаха със спекулум и по мое настояване направиха проба от влагалището с памуче с бром тимол. На места се оцвети леко синьо, код каза, че на ултрсзвука водите са в норма и не вижда изтичане. След това настоя за Амнишур тест, който оцвети съвсем слабо втората черта и веднага ме приеха за 4 дни. Антибиотика започнаха да го слагат венозно, магнезии и но шпа. Всеки ден изследвания, които са напълно в норма, дори ЦРП е в норма, микробиология, левкоцити 11, всеки ден на улстразвук дори при фетален специалист, води в норма, бебе в норма, дори не са намалели водите, но ми казваха, че не знаят колко могат да запазят бременността. От целия стрес, който преживях започнаха и безполезнените твърдявания на корема.

Така след 4 нощувки ме изписаха в добро общо състояние, на магнезии, но шпа, пробиотик, утрогестан 2 вечер вагинално, често следене. В 23 г.с. След чиста микробиология, вече чиста стерилна урина и перфектни кръвни показатели при преглед за шийката от 30 за секунди стана 22, явно от контракция, след което след 5 мин отново стана 28-30мм, леко фуниевидна, но при натиск от страна на док, мехура не попадаше във фунията. На този преглед ме “наградиха” с Арабин Песар, като не са ми препоръчали стриктен леглови режим, дори ми казаха да правя леки разтягания, ходене до магазина, само без тежко и дълги разходки и домакинска работа. Да обаче аз от страх предимно лежа, ставам да хапвам, да се изкъпя, да сгъна дрехите най-много и да измия някоя чиния. От време на време имам много слаби тъпи менструални болки и лекарите не могат да установят от какво са, но всичко е в норма - води и бебе, доплер и кръвоток. От магнезии минах на коринфар 3 по 1, защото стягания имам.
В 25 г.с. Бях на доплер при Патрикова, страхотен човек, който ме успокои, че пукане на мехур може и да не е имало изобщо, и че при наличие на гиназол има вариант и амнишур да отчете фалшив слабоположителен резултат или при прегледа със спекулум дори 1 капка кръв да е имало, отчита пак грешка. Сега съм почти 27 г.с, 3 дни ми остават. От два дни имам за секунди бодежи във влагалището, бебето расте и го усещам все повече, седалищно е и може би ме рита там.

Сори за дългия пост, но много съм се наплашила от болницата още, всяко едно боцване и лек дискомфорт ме сдухват, отегчават и ме е страх да ставам, въпреки че нямам съвет от трима доктори - Павлова, Бутева и Патрикова да лежа постоянно, но страха си е страх. Дано устискам още 10 седмици, преди 2 дни на доплера Патрикова измери шийката с песара - 30мм.

Ако някоя мама е била в подобно положение ще се радвам да сподели.

# 264
Мами минавам да се похваля след серклаж в 26 г. с и лежане 2 месеца, на 14.11.2021  се роди втората ми дъщеря Светлозара. Всичко минава и се забравя. Успех на всички мами и успешен финал ❤️🥰😍

# 265
    Здравейте момичета! Как сте, как си прекарвате времето?
    Аз сутринта дойдох по спешност в болницата от болки в ребрата а много силни, на някоя да се е случвало? Не мога да си поема хубаво въздух болката е режеща направо. Тък като съм бременна ме пратиха в родилно, тук малко се сърдят ама това е. Прегледа ме невролог и каза някаква диагноза която не запомних въобще, каза че не може да ми приложат стандартното лечение в случея, заради бебето. После питах докторката тя каза възпаление на ребрата от кашлицата която имах 1 седмица, нямах ковид и сега нямам, слава на Бога!
    Та се чудя кога ли ще мине това чудо, защото в момента ми правят само някакви витамини а и ми дадоха да пия течен анаогин, без резултат. Аз съм вече в 9 месец и на 1.12 искат да правят секцио въпреки че ее рано защото термина ми е на 18.Серклажния конец се бил разхлабил доста, но не иска да го маха да не се получат контракции.
    Извинявам се за дългия пост, но така е човек с много въпроси.

# 266
    Добро утро. В коя седмица се маха песара. ❤️

# 267
    Здравейте, нова съм в групата и искам да споделя с вас. Днес ми направиха серклаж в първия ден на 18 г.с. поради скъсяване на шийката и разкритие. Към момента имам леко кървене и болка докато ходя по малка нужда.

# 268
    Здравейте, нова съм в групата и искам да споделя с вас. Днес ми направиха серклаж в първия ден на 18 г.с. поради скъсяване на шийката и разкритие. Към момента имам леко кървене и болка докато ходя по малка нужда.

Това е нормално първите 1-2 дни след серклажа. Поне на мен така ми казаха. Ще мине до ден, два. Пожелавам ви успех!

# 269
    Благодаря ти jane16. Ти имаш ли правен серклаж.

Общи условия

Активация на акаунт