Лежащи мами - 48

• 63 644
  • 852
  •   1
Отговори
# 315
А микробиологията ти чиста ли е?

# 316
Малко по нагоре описах моето положени и имам въпрос, вие като лежите усещате ли някакви бодежи долу ниско като че от влагалището ? Не е болка, а като лек бодеж просто, но в същия момент дискомфортен.На лекар съм в петък, но все пак исках да попитам, ако някой е имал подобни усещания? Дали е нормално?

Здравей 😊 Аз също имам такива усещания дори и като лежа по цял ден- и във влагалището, и в левия и десния край ниско долу в корема. И аз обаче съм със серклаж.. и след няколко дни съм на редовна консултация, ще пиша на какво мнение е и моя доктор.

# 317
А микробиологията ти чиста ли е?
На мен ми откраднаха инфекция която лекуваме в момента. В понеделник съм на преглед и ще пуснем нова микробиология.

# 318
Дами, днес бях на късната фетална. В 30 г.с. Съм, бебчо е супер, страхотни органи, дори имам снимка на 3Д на личицето. Шийката държи горе долу с песара, но Патрикова (следя се в Надежда) ме посъветва превантивно да поставим инжекции с кортикостероиди, ако се роди преждевременно. Някоя от вас слагала ли ги е, има ли странични ефекти?

# 319
Аделина, аз съм слагала и с двете бременности. По принцип е хубаво за дробчетата, но доколкото знам действието им е 7-14 дни, тоест е добре да се сложат ако има непосредствена опасност от преждевременно раждане, така превантивно не знам, но щом лекарката Ви е преценила. За странични ефекти не мога да кажа, не съм забелязала нещо конкретно непосредствено след тях или не съм разбрала, че е от това Simple Smile

# 320
Дами, днес бях на късната фетална. В 30 г.с. Съм, бебчо е супер, страхотни органи, дори имам снимка на 3Д на личицето. Шийката държи горе долу с песара, но Патрикова (следя се в Надежда) ме посъветва превантивно да поставим инжекции с кортикостероиди, ако се роди преждевременно. Някоя от вас слагала ли ги е, има ли странични ефекти?

Аз родих в 35 г.с. И няколко дни преди това бях в Надежда под наблюдение и също ми биха такава инжекция. Няма странични ефекти. Роди се със здрави дробчета. Но наистина, беше 3 дни преди раждането.

# 321

Аз родих в 35 г.с. И няколко дни преди това бях в Надежда под наблюдение и също ми биха такава инжекция. Няма странични ефекти. Роди се със здрави дробчета. Но наистина, беше 3 дни преди раждането.

Каква е била причината при теб за раното раждане?

# 322
Момичета искам да ви попитам , ако някоя от вас а епила Алеракт, за какво точно ви е бил предписан ? С какво трябва да помогне?

# 323
Алеракта е магнезии. Запълва магнезиевиа дефицит и помага за успокояването на контракции. На мен ми беше изписан в началото на бремеността Алеракт, но след като се появиха проблеми ми го замениха с магнерот.

# 324
Алеракта е магнезии. Запълва магнезиевиа дефицит и помага за успокояването на контракции. На мен ми беше изписан в началото на бремеността Алеракт, но след като се появиха проблеми ми го замениха с магнерот.

А допълнително магнезий пили ли сте или алеракт е достатъчно ?

# 325

А допълнително магнезий пили ли сте или алеракт е достатъчно ?

Не, то съдържа магнезии. Според мен щом са ви го изписали, са преценили, че това количество ще ви е достатъчно.
Аз приемах само алеракт и после минах само на магнерот

# 326
А относно инжекциите кортикостероиди в Надежда, заплащат ли се?

# 327
  • София
А относно инжекциите кортикостероиди в Надежда, заплащат ли се?
Те са доста евтини,на мен докторът ми беше казал да си взема да си имам,имах рецепта и си закупих от аптеката.
Ако лежиш за задържане не се плащат,ако отидеш само да ти ги сложат ,идея нямам,но дори и да се плащат ,не е нищо,което да ви натовари

# 328
Лежащи мами с песари, в коя седмица сте планували с лекаря ви да го махнете?

На мен ми бяха казали 37 при желание за нормално раждане, но днес лекаря  препоръча да го махнем в 38ма, защото и аз и той мислим, че може с махането да реши да излиза малкия човек, защото е много надолу и си ме натиска доста, но пък нямам никакви болки за сега.

# 329
Някоя може ли да обясни какво представляват болезнените контракции? От диаспорала чувствам някакво неразположение в червата. Сега като станах до тоалетна ме заболя от двете страни корема все едно ме преряза и за момент кръста.
Матката не беше много твърда, но със сигурност имаше и контракция.
Чудя се болката от червата ли дойде или беше болезнена контракция.

Общи условия

Активация на акаунт