Лежащи мами - 48

• 63 650
  • 852
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Някоя може ли да обясни какво представляват болезнените контракции? От диаспорала чувствам някакво неразположение в червата. Сега като станах до тоалетна ме заболя от двете страни корема все едно ме преряза и за момент кръста.
Матката не беше много твърда, но със сигурност имаше и контракция.
Чудя се болката от червата ли дойде или беше болезнена контракция.

При мен такива разни болки бяха от притискане,разтягане и.т.н.Прилича ми от червата да е било при теб,или защото са ти били допълнително притиснати органите ,не стига че бебе,ами и други нужди ... и изведнъж се е освободило малко място като си отишла до тоалетна.
Всичките болезнени контракции са ми били по време на стягането на корема.Стягането е съпроводено с болка.Поне при мен беше така,но хората усещаме нещата  по различен начин.

# 331
Аз още не съм имала болезнени контракции, но диаспорала ми действаше много зле на корема. В началото мислех, че е нещо от храната, но се оказа от него и го спрях. Обърни внимание по кое време на деня ти се случва това, дали малко след като го пиеш, за да прецениш дали е от него или има друго нещо.

# 332
И аз има  проблем, тъй като не усещам болка и не мога да разбера, кое е контралкция и кое не ? Понякога корема ми се стяга, докато бебка ме рита и не знам дали това може да е контракция? Единствената болка , която изпитвам е долу ниско във влагалището и то дори не  е болка, а като бодеж.

# 333
Добър вечер 😊 За радост моите опъвания и бодежчета ниско долу се оказаха, че идват от направения ми серклаж.. 🤞🏼Доктора ми обесни, че контракциите няма как да останат незабелязани, тъй като видимо се стяга долната част на корема и става твърд за известно време, след което се отпуска..
в моето положение контракциите трябва да са възможно най-малко, тъй като и плацентата си ми е доста ниска и ще започвам да пия и Салбутамол, някой има ли опит с това лекарство?

# 334
Добър вечер 😊 За радост моите опъвания и бодежчета ниско долу се оказаха, че идват от направения ми серклаж.. 🤞🏼Доктора ми обесни, че контракциите няма как да останат незабелязани, тъй като видимо се стяга долната част на корема и става твърд за известно време, след което се отпуска..
в моето положение контракциите трябва да са възможно най-малко, тъй като и плацентата си ми е доста ниска и ще започвам да пия и Салбутамол, някой има ли опит с това лекарство?

Всичко ще бъде наред, сигурна съм и ти го пожелавам.Какво пиеш за контракциите ?

# 335
  Аз пия салбутамол, но само когато имам много силни контракции. Преди да го пия винаги хапвам нещо. Също пия и верапамил, за да нямам чак толкова силно сърцебиене. Първият път, който го пих имах малко по-силно сърцебиене и треперене, но вече свиквам.
И аз има  проблем, тъй като не усещам болка и не мога да разбера, кое е контралкция и кое не ? Понякога корема ми се стяга, докато бебка ме рита и не знам дали това може да е контракция? Единствената болка , която изпитвам е долу ниско във влагалището и то дори не  е болка, а като бодеж.
И аз изпитвам бодежи, а нямам серклаж. Не се намира причина. При мен като има контракции корема ми изкача нагоре и го усещам като засмукване.

# 336

Всичко ще бъде наред, сигурна съм и ти го пожелавам.Какво пиеш за контракциите ?

Много ти благодаря! 💕 За сега пих 3х2 магнерот и 3х2 но-шпа, от неделя намаляме но-шпато на 3х1 и включваме Салбутамол 3х1 доза 2мг (ако мога да свикна с него, спомена за сърцебиенето) и ми стана интересно колко често се проявява този страничен ефект

# 337
Yaneva, аз пия салбутамол 4х1, но не съм забелязала да имам сърцебиене.

# 338
[video][/video]
Здравейте, за пръв път въобще пиша в този форум, обикновено само чета. Досега не ми се беше налагало да мисля за задържане, магнезий, шийки и всякакви такива. Вече 15 дни лежа за задържане в болница, а въобще не бях влизала в болница през живота си. Тук се нагледах на толкова жени, биещи си сами папаверин, фраксипарин, пиещи торби лекарства. При мен уж всичко беше нормално, уж нормална бременност, даже магнезий не ми е бил изписван. До началото на ноември, когато започнаха схващания и втвърдявания на корема. Реших, че са Бракстън хикс контракции, уж били безобидни. Ходих си на работа, даже правех леки упражнения за бременни вкъщи. Чувствах се добре, докато не зачестиха схващанията. Отидох на преглед и се оказах с 3 см разкритие и скъсена шийка на 40%. Въобще не съм усетила как е станало, нямах болки. След седмица в болницата нещата се влошиха. Бях под голям стрес, пристъпи на паника, не знаех какво става, уж откриха нещо в урината ми, пуснаха въора - не откриха нищо. Сложиха ме на антибиотик и на кормагнезин венозно. Изкарах 9 дни на системите, но схващанията не спряха, даже се засилиха. Може би и от стреса. Изкарах курс с дексаметазон, биха ми няколко инжекции папаверин, но по мое настояване, иначе ми дават но шпа на таблетки. При втори преглед се установи, че шийката ми е само 1 сантиметър неизгладена. Как от 2.71 при приемане стана 1 см след седмица на системи, не знам. Може би и фактът, че не бях със съвсем празен мехур при втория преглед е изиграл роля. Казаха ми и че разкритието сигурно вече е по-голямо. Решиха да ме задържат под наблюдение поне до 34 седмица, днес влязох в 32. Много съм притеснена, че ще стане беля. От няколко дни вече съм на Магнерот 3х2, даже в първите дни действаше по-добре от системата. Но пак имам схващания и втвърдявания, това не се маха, гледам да лежа, за да не тръгне раждане или да ми изтекат води. Нямам болки, само тези схващания, които нищо не е в състояние да спре. Дават ми но шпа на таблетки и утрогестан 2х2, като едното го пия през деня а другото го слагам вагинално вечер. Дали има някой в моето положение, със супер скъсена шийка и разкритие, и колко е устискал? Всеки път като ходя до тоалетна се притеснявам да не излезе нещо. Лекарите се надяват да устискам поне до 34 седмица, т. е. поне две седмици още. И аз много се надявам, че даже тайно си мечтая за още. Просто ме е страх и в болницата не е като вкъщи, това предполагам не действа успокоително и паниките ми влошават нещата. Чак като се случи се замислих, че е трябвала по-добра профилактика, трябвало е да се обърне внимание на някои неща, но не знаех нищо за никакви песари или серклажи. Сега само се надявам да устискам достатъчно.

Здравей, искам да ти кажа,че безкрайно добре те разбирам. Трябва да се успокоиш максимално и да се разсейваш. Пусни си някое приятно сериалче.  Аз лежах 28 дни заради същото. Аз постъпих с шийка 1.5 см,изградена, разкритие от 1 см в 29 седмица. Биха ми инжекцийки Флостерон за дробчетата. Още веднъж ме проверяваха за разкритие и не беше се променило. Изписаха ме 33 седмица. От 36 до 39 седмица бях с разкритие 2.5 см и си родих доносено бебче. Като ни са ме гледали за разкритие последните пъти. Родих за 1 час и контракциите даже не ги и разбрах кога почнаха, кога свършиха. Важно е водите дапне изтекат, а и те не текат бързо.

Вярвай,че ще стигнеш до по-голяма седмица .

# 339
Мили Мамчета , ако на някоя бебето вече се е обърнало, може ли да ми сподели дали е започнала да го усеща да се движи по ниско, над венерения хълм точно усещам най-много движения и горе по-малко, а до преди да се обърне не беше така ? Някоя от вас има ли такива наблюдения? 

# 340

Много ти благодаря! 💕 За сега пих 3х2 магнерот и 3х2 но-шпа, от неделя намаляме но-шпато на 3х1 и включваме Салбутамол 3х1 доза 2мг (ако мога да свикна с него, спомена за сърцебиенето) и ми стана интересно колко често се проявява този страничен ефект
При мен само първият път беше по-силно. Вече дори не му обръщам внимание.  Важното е да си спокойна 😊

# 341
От днес вече съм на две системи - едната с магнезий, едната с Гинпирал, че и инжекции папаверин. В 32 седмица съм, дано задържа нещата поне до 34. Някой бил ли е така, този Гинпирал не е ли опасен? Също така исках да питам за инжекциите с папаверин. Задникът ми посиня и стана на бучки. Това оправя ли се някога, ужас направо, вече ме е страх, че повече се натравям, отколкото да задържам бременност.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 11:57 от Emanuela8802

# 342
Отпускай се максимално докато ти ги бият и няма да е толкова болезнено.

# 343
Мами не исакам въпроса ми да прозвучи глупав, но вие докато лежите по жял ден , позволявате ли си да сготвите не'о набързо вечер понякога ? Имам предивд нещо,което не изисква проъдлжително стоене на крак?А и също, стоите ли в седнало положение или по цял ден лежане?

# 344
Момичета, моята втора бременност с лежане заради контракции и скъсена шийка за щастие отново завърши успешно със здраво бебче в ръце (този път в 38г.с., първият път в 39г.с.). Искам да дам кураж на всички вас лежащи борбени момичета - колкото и да е трудно, всичко си заслужава и ще успеете ! Мислете положително, почивайте максимално, игнорирайте домакинските задължения, колкото и да ви дразни, че нещо не е свършено, приемете лежането като голяма почивка преди голямото събитие - четете книги, гледайте филми или онлайн лекции за бременността и след това, учете нещо онлайн.
От сърце желая успех на всички! 🍀

mimingg аз си позволявах да сготвя нещо набързо, което не изисква дълго стоене - яйца и салата, да нарежа продукти набързо и да сложа някоя супа или нещо във фурната да се пече. Не вършех нищо друго от домакинските неща. За седенето - не е хубаво дълго да се седи, защото тежестта на бебето оказва натиск върху шийката, но аз седях полулегнала облегната на възглавници на дивана, защото ми ставаше лошо ако лежа по цял ден.

Общи условия

Активация на акаунт