Лежащи мами - 48

• 62 449
  • 852
  •   1
Отговори
# 465
Моят лекар ме гледа само с коремен. Вече съм в 28г.с., а бебче е 1050гр. Той отказа да ми вземе МБ, защото досега нямам нито една бактерия или инфекция. Вече ще пускаме всеки месец, а не на две или на три седмици както досега. И според него вагиналният преглед в по-късни седмици не е препоръчителен.

С напредването на бременността моя доктор ме следи само с коремен екограф, но не знам дали защото е по-безопасно (със серклаж съм в момента). Но в началото на бременността докторът ми ме преглеждаше на две седмици само с вагинален (когато бях в болницата ме гледаше понякога и през 4 дни) и предполагам щом го е правил може би не е представлявало опасност..но знам ли 😬

# 466
Със вагинален казват че най точно се измерва шийката.

# 467
Ако явно е най-точен вагиналния вече е по преценка на рисковете и плюсовете в определената ситуацията от страна на доктора.. ние сме просто бг мами 🤣 говорим от опит и от четене на статии

# 468
Здравейте, знаете ли дали има някаква опасност (получаване на контракции или нещо друго) при чести прегледи с вагинален ехограф заради шийката? Както и има ли някаква опасност при вземането на микробиология, ако е през две седмици?
Аз бях при моя лекар на 03.01.Следващият преглед ми е на 20.01.
Аз обаче на 07.01. Съм за второ мнение при друг?

Няма никаква опастност! Клечката или ехографа влизат само до входа. Преди да измислят ехографа са бъркали единствено със акушерското "златно око" - средния пръст. Даже до скоро така се илюстрираше ръката при описан мануален преглед в учебниците по Акушерство и гинекология ( на върха на среден пръст - око).

По-голяма е опасността от това да има активна инфекция - предизвикват се и контракции, и спукване на води и преждевременно раждане. Така че бъркането е по-малкото "зло".

И не винаги боли, сърби или има дискомфорт при наличие на инфекции. Понякога протичат безсимптомно, докато не направят белята. Но рабира се, на първо място е мнението на доктора.

Аз с този серклаж нямам избор. АГ ме вика по 1 път месечно, аз ходя през 2-3 седмици с някакви подозрения. До сега всичките пъти съм била с правилна интуиция. Вече 5 мес съм на антибиотици. Дано не даде отражение на бебето.

Но и че сме просто бг мами🤣😆☺️ така си е...

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 01:19 от palmi4kata

# 469
Защо си толкова дълго на АБ

# 470
Защо си толкова дълго на АБ

Защото постоянно развивам инфекции заради серклажа.  Сложиха ми го в 13г.с. по спешност и за вс случай пих антибиотик. След 2 седм бях на преглед и вече имах кандида, после фекални ентерококи и на двете места ( пих и слагах антибиотици), после още 2 инфекции... Сега лекувам вагинално 2 бактерии и като гледам...не съм изчистена. За 20г.седмици само 3 имах мир, защото тогава си пих Утрогестана, който трябваше да слагам. Шийката ми се скъси с 3мм и така остана.

Никога няма да свикна с това бъркане, а сега бременна го правят през 3 седмици. Преди през 2-3 месеца.

# 471
И аз съм със скъсена шийка беше 25 мм но доктора каза че е късно за серклаж а и е много рисковано вече съм във 23 сед нямам болки нито контракции почивам си и гледам да не вдигам тежко

# 472
И аз съм със скъсена шийка беше 25 мм но доктора каза че е късно за серклаж а и е много рисковано вече съм във 23 сед нямам болки нито контракции почивам си и гледам да не вдигам тежко

Поискайте да Ви сложат песар, мен тогава ми го сложиха, сега съм 34 седмица, но вече моята шийката е и много мека и АГ каза, че само песарят държи.

Вие имате ли тъпи ментруални болки, аз имам от два дни, но на тонове не го отчита като контракция.

# 473
Не нямам болки вие сте и в по голяма седмица и матката вече доста се разширява .Всичко ще е на ред .Той ми каза че е добре шийката ми я измериха в София на ФМ а аз хода в Плевен на консултация .Надявам се всичко да е наред със повече лежане и почивки .

# 474
Не нямам болки вие сте и в по голяма седмица и матката вече доста се разширява .Всичко ще е на ред .Той ми каза че е добре шийката ми я измериха в София на ФМ а аз хода в Плевен на консултация .Надявам се всичко да е наред със повече лежане и почивки .
Може ли, да те попитам - при кого в Плевен ходиш. Търся добър гинеколог с доплер, който да е ориентиран и  по отношение на тромбофлибия.

# 475
Аз хода при Янкулов в Авис Медика за доплер не мога да те посъветвам даже не знам какво е .Не знам може би вън Втора База ако отидеш

# 476
И аз ходя в Плевен на ЖК. Аз ходя при др Партенов, но за доплер ви трябват тези , които правят фетална морфология. В инвитро центъра съм ходила на ранна фетална при др. Бодурска. Много мила и компетентна е. Прави доплер на съдовете. Сега на втора фетална ще ходя при Панайотова в Св Марина.
Може ли, да те попитам - при кого в Плевен ходиш. Търся добър гинеколог с доплер, който да е ориентиран и  по отношение на тромбофлибия.

# 477
Здравейте майчета, днес ходих на преглед шийката ми се е скъсила като в момента е 1,87мм и при натиск фунията си е там. Пуснахме и микробиология.

# 478
Пеперуда, в коя седмица сте?
Серклаж или песар имате ли?

Момичета, аз друго да попитам. Предстой ми да направя фетална морфология. Искам да отида при един много добър лекар в Пловдив и днес се обадих за час обаче голям наплив при този човек. Първия свободен час беше за 8.02. Тогава ще бъда в 23 + 3 дни (живи и здрави до тогава). Чудя се дали тогава няма да е прекалено късно? Нямам негови контакти, за да го попитам.

Здравейте майчета, днес ходих на преглед шийката ми се е скъсила като в момента е 1,87мм и при натиск фунията си е там. Пуснахме и микробиология.

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 19:02 от Dimitriyka

# 479
Здравейте, момичета. Аз също съм с хиляда проблема, но няма да ви ангажирам с това.
В 27 + 4 гс съм, измериха ми шийката с 3.0-3.1. Казаха ми лежа активно. Коремът ми става твърд от време на време, особено след като се нахраня, понякога имам и болки, предполагам, че това са контракции.
Въпросът ми е: Колко горе долу трябва да бъде размера на шийката в моята гс? Много ли е притеснителен размерът и в момента?

Общи условия

Активация на акаунт