Лежащи мами - 48

• 62 420
  • 852
  •   1
Отговори
# 525
Пеперуда, аз изпитвам такова усещане при поставяне на утрогестана, но не знам на какво се дължи - дали на лекарството или на механичното дразнене на нежната лигавица.

Момичета, изписаха ми полижинакс, имам бактериална инфекция, след като поставя глобулата изпитвам леко парене за около 5 минути, дали е страничен ефект или е нормално днес ми е 2 глобула.

# 526
Пеперуда, аз изпитвам такова усещане при поставяне на утрогестана, но не знам на какво се дължи - дали на лекарството или на механичното дразнене на нежната лигавица.

Момичета, изписаха ми полижинакс, имам бактериална инфекция, след като поставя глобулата изпитвам леко парене за около 5 минути, дали е страничен ефект или е нормално днес ми е 2 глобула.
С утогестана нямам такъв проблем него го слагам 2х2.

# 527
Моя доктор не дава да го поставям, а да го пия. Иначе при поставяне ми се получават контракции. Така, че по слабо действие ама без допълнителни контракции.

# 528
Момичета, аз съм 25 седмица, но от 18 почти само лежа.Имам странно опъване, като тежест и тъпа болка около пъпа и талията и малко по-нагоре като съм права.Сякаш ще се пръсна, но не прасто кожата, а отвътре ми е като твърдо иразпънато. Сутрин и като лежа е една идея по-добре, но седнала и права хич не мога. АГ то 3 пъти ми преглежда от тогава, уж всичко е наред. Пия магнезий и но шпа за всеки случай. Ходих и на гастроентеролог, защото имам и газове понякога. Според нея е от натиска на матката върху червата. Ама чак пък толкова... Някоя от вас имала ли е подобни оплаквания?

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 14:37 от amareta

# 529
  • София
Ох мами какво да правя, изписаха ме днес от болницата, уж всичко е наред обаче от около 30мин имам контракции, не са особено болезнени, но ги има. Пих си магнезия и изпих 2 ношпа, чакам да ме отпусне. Дали защото стоях много време седнала от болницата до вкъщи не е много близо, после преди да се прибирем спряхме на едно две места аз не съм слизала от колата. После докато хапна нещо и вече час и повече лежа, но имам контракции. Да се връщам ли в болницата не знам... Там ми вливаха изокор и гинипрал. Казаха да пия желязо, че ми е малко нисък хемоглобина. В 33+1 съм, лежаща мама.

# 530
Ако и преди си била на Гинипрал, откачането от него е трудно, което обяснява и контракциите. С предишната си бременност, бях като теб до 36 г.с., а след това, ни болка, ни опъване, ни нищо. Потърпи още малко. На финал си🙂

# 531
Аз пък съм и на Салбутамол за контракциите, увеличих си дозата на всеки 6 часа, че влезнах в 7-мия месец и доста осезаемо ми зачестиха контракциите. Сега са под контрол мисля ама чак пък да нямам хич не мога да кажа 😃 Вие как сте? Имате ли? По колко, през колко време..

# 532
  • София
Ако и преди си била на Гинипрал, откачането от него е трудно, което обяснява и контракциите. С предишната си бременност, бях като теб до 36 г.с., а след това, ни болка, ни опъване, ни нищо. Потърпи още малко. На финал си🙂
За първи път бях на гинипрал. И имам дооста още до финала, най-малко 3седмици. Благодаря за информацията 😊

# 533
Момичета, тези от вас с прокървване в началните седмици, бихте ли казали след овладяване на проблема, налагаше ли се да лежите до края? Знам, че е строго индивидуално, но просто съм с едно по-малко детенце и ситуацията ни е доста сложна с това мое лежане...

# 534
Аз изкарах един месец в болница, заради кървене. След това имам правен серклаж, заради който са ми позволени леки разходки. Ако нямах нужда от серклажа, а той е по друга причина (не кървенето) може би щях да си продължа почти същия начин на живот като преди след овладяването на кървенето..

# 535
Момичета, тези от вас с прокървване в началните седмици, бихте ли казали след овладяване на проблема, налагаше ли се да лежите до края? Знам, че е строго индивидуално, но просто съм с едно по-малко детенце и ситуацията ни е доста сложна с това мое лежане...

Не искам да давам съвети, само споделям какво се случи при мен. Аз пркървих преди плодът да има пулс. Слагах ми инжекции в клиниката в която направиха дъщеря ми. Доктора ми каза че и да лежа и да не лежа божа работа. После се появи пулс и хематом, който се абсорбира. Бях един месец болничен, без стриктно лежане, почивах си, върших си домашните задължения и се разхождах по-малко. Дъщеря ми е на 4 години и 5 месеца.

# 536
При мен се наложи, но имам и постоянни контракции. Първоначално изкарах месец на системи и ставах само до тоалетна. Сега ставам и се разхождам из апартамента. Но домакинството изцяло съм го оставила на ММ.

# 537

Аз прокървих силно в началото,лежах една седмица в болница и след това 1 месец вкъщи!
Строго индивидуално е,в момента съм в 23 г.с и ходя на работа все още,като работата не ни е физическа,много зависи от това как ще се развият нещата при вас,имам си притесненията естествено,но лекаря при който се следя,го попитах трябва ли да ди остана вкъщи,отговори ми категорично НЕ,шийката ми е ок,имам стягания,пия магнезий и така,но още малко живи и здрави и ще се спра🙂

# 538
Здравейте, момичета. Бях на преглед и се оказа, че съм с околоплодни води на горна граница. По принцип съм с гестационен диабет и казаха, че се дължи на това, но се притеснявам.
Има ли някой със същия проблем. В 29 гс съм.

# 539
  • София
Мен ме наплашиха така преди 2 седмици. Препоръчаха ми да намаля въглехидратите и повече протеини. Като във въглехидратите се включват и плодовете. Демек повече месо и сурови ядки, бадеми, орехи, и др.

Здравейте, момичета. Бях на преглед и се оказа, че съм с околоплодни води на горна граница. По принцип съм с гестационен диабет и казаха, че се дължи на това, но се притеснявам.
Има ли някой със същия проблем. В 29 гс съм.

Общи условия

Активация на акаунт