Лежащи мами - 48

• 62 388
  • 852
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз пия още от както видях 2 черти. Не съм питала аг-то. Според мен само от пълноценно хранене, особено в този сезон няма как да си набавиш всички нужни витамини. Още повече фолиевата киселина, която е много важна за бебето в първия триместър. Нея пък я пия още от преди да почнем опитите за бебето. Ако не пиете витамини бебето ги взима от вашия организъм.

# 616
Пия всичко само съгласувано с АГ, на своя глава нищо не правя. И то тя изписва след направени изследвания. Пия вит. Б6, Б9, Б12, вит. Д3, Омега 3, Желязо, Магнерот, от миналия месец ми включиха калций (под долната граница ми е) . Има и още неща, но те са за тромбофилиите.

# 617
Аз в момента пия само НБЛ прегна формула, но доста дълъг период пих и тях, и Елевит. Разбира се, по препоръка на доктор.

# 618
От положителния тест започнах прием на фолиева киселина, а към 7-8 седмица след изследвания АГ ми изписа допълнително витамини- Д3, селен, омега 3, Б6, Б12, алфа липоева киселина + в последствие добави и магнезий.
Каквото и да се приема най-добре е да е след консултация с АГ и направени изследвания.

Момичета, вие пиете ли някакви витамини за бременни или витамин Д? Аз вече от един месец съм си вкъщи и хем нищо не правя по цял ден, хем се чувствам много уморена. Мисля си, че може да е недостиг на витамин Д, защото не излизам на слънце. Няколко пъти съм питала и двамата лекари, при които ходя дали да пия витамини и все ми казват не. На вас изписвали ли са ви витамини или взимали ли сте си някакви без консултация с лекар?

Сега ще сменям АГ, но имам час чак за края на месеца и ще питам и него.

# 619
Момичета, вие пиете ли някакви витамини за бременни или витамин Д? Аз вече от един месец съм си вкъщи и хем нищо не правя по цял ден, хем се чувствам много уморена. Мисля си, че може да е недостиг на витамин Д, защото не излизам на слънце. Няколко пъти съм питала и двамата лекари, при които ходя дали да пия витамини и все ми казват не. На вас изписвали ли са ви витамини или взимали ли сте си някакви без консултация с лекар?

Сега ще сменям АГ, но имам час чак за края на месеца и ще питам и него.

Аз пих витамин Д след установяване на липси. Дозата я предписва ендокринолог. Пиех желязо и витамин Б12 след консултация с лекар. Фолиева киселина пиех от преди да забременея , почти до края, а магнезий от 6 месец по препоръка на следящия ме до 37 г.с. Ако не са те съветвали да ги пускаш, е хубаво да си ги направиш. Не са па здравна каса и се плащат, но няма да сгрешиш. А комбиниланите витамини са си въпрос на личен избор. За мен е достатъчно правилно и разнообразно хранене и в последствие допълване при нужда с витамини.

# 620
Преди да забременея, пиех Прегнагер зачеване и иногинол, имах проблеми със забремняването. Пила съм ги 4 месеца и забремнях, после фолиева киселина, а след 3 ти месец Прегнагер оригинал, от 5ти и магнезии, че имам контракции и други неща за контракции де. Сега ще минавам на Прегнакер плюс омега и може би желязо,  че е 121, но всичко предписано от АГ, още онези преди забременяване. Не съм изследвала Б12, Д. Но тях ги има в Прегнакер.

# 621
Момичета, можете ли да споделите кой лекар  гинеколог в София ви проследява във връзка с рискова бременност -серклаж и скъсена шийка. Доволни ли сте .
Ще съм ви много благодарна.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 21:58 от Криси6

# 622
Препоръчвам д-р Колева в Токуда. Аз се следя при нея с тромбофилия, Хашимото и поставен серклаж съм. По принцип следи високо рискови бременности.

Момичета, можете ли да препоръчате лекар  гинеколог във София, който да проследява рискова бременност във връзка със серклаж и скъсена шийка.
Ще съм ви много благодарна.

# 623
Здравейте! Има ли някоя мама, която е стигнала до безопасни седмици със скъсена шийка-7мм? Имам серклаж от 13с но въпреки него продължи да се скъсява. В момента съм в 21 с, от миналата седмица в болница на системи и пазене на леглото.

# 624
Здравейте! Има ли някоя мама, която е стигнала до безопасни седмици със скъсена шийка-7мм? Имам серклаж от 13с но въпреки него продължи да се скъсява. В момента съм в 21 с, от миналата седмица в болница на системи и пазене на леглото.

Аз съм със серклаж от 21 г.с . Сложиха ми го при 8 мм шийка. На прегледа 3 седмици по-късно шийката беше със същите размери. Сега съм в 28 г.с и все още не мисля, че влизам в безопасните седмици. Фактът обаче, че съм в 7мия месец ме успокоява, защото знам, че има доста деца родени тогава. Стискам ти палци!

# 625
С първото дете изкарах от 6ти месец до 38 седмица   с 5мм , без серклаж, беше късно, бях някъде 25сед. И казаха , че няма какво да зашият. Нонсъм лежала  през цялото време и бях на доста хапчета,  най много помогна гинипрал, но вече го няма на хапчета. Ще успеете, само пазете леглото

# 626
Здравейте, при предишната си бременност от около 26та седмица, не знам колко см е била шийката, но бях с 1 см разкритие. На легло почти постоянно в болница успях да родя в 34 + 6 дни. Успех!!!

# 627

Аз съм със серклаж от 21 г.с . Сложиха ми го при 8 мм шийка. На прегледа 3 седмици по-късно шийката беше със същите размери. Сега съм в 28 г.с и все още не мисля, че влизам в безопасните седмици. Фактът обаче, че съм в 7мия месец ме успокоява, защото знам, че има доста деца родени тогава. Стискам ти палци!

Пиете ли нещо? Дълго ли путувате за прегледите? Мен пътуването на дълго разстояние ме притеснява

# 628

Пиете ли нещо? Дълго ли путувате за прегледите? Мен пътуването на дълго разстояние ме притеснява

Пия магнерод 3 х 2 и утрогестан по 2 вечер вагинално. До сега пътувах по около 5 км за прегледи, но сега сменям лекаря и ще е двойно. Но за мен е важно да вярно на лекаря. Вие какво пиете?

# 629
  • София

В 25-та г.с. лежах в болница за задържане със скъсена шийка на 20 мм + фуния, тогава ми сложиха песар и препоръка за повече лежане и почивка. Към няма и 30-та седмица се скъси на 8мм + разкритие 1 см и добавиха утрогестан 2 глобулки вечер. В момента съм почти 36-та и се разбрахме, че вече няма да гледаме шийката и на 24-ти влизам в 9-ти месец и вече сме спокойни Simple Smile
Наистина с почивка, лежане и спокойствие се нормализират нещата. Просто ми е първа бременност и в началото определено не се пазех, но избутах от декември досега Relaxed
Успееех Heart

Общи условия

Активация на акаунт