Лежащи мами - 48

• 62 364
  • 852
  •   1
Отговори
# 660
Deni_val и аз съм с кортикостероиди за дробчетата на бебока. В 26г.с си идеална, лежи си и почивай песара ще свърши работа.
Много благодаря! Юни месец ми се струва толкова далеч, надявам се поне до май да устискам... Божа работа!
Успех и на теб и на всички тук да издържим максимално! 🙏🙏🙏🍀🍀🍀

# 661
И на мен на 02/12/21 (20г.с.) като ми казаха “скъсена шийка” днешната дата 01/03/22 ми се виждаше зверски далеч, но ето Hug от днес ми почва болничния и някак си поех дъх, знам че е рано (34г.с.) и поне още три седмици трябва да седи на топло госпожицата, но и при теб сега ще мине времето и ще е юни Hug

# 662
Жоржи, браво на теб, че си устискала досега, малко остана 🤗
Ти с песар ли си? Колко мм ти беше шийката тогава? Има ли разлика сега?
Знам, че това е е единствения вариант, но и с него не дават гаранция... Каквото има да става, ще стане.
След стреса последните 3 дни, вече гледам да съм по-спокойна и да мисля положително, защото знам, че и бебчето усеща❤️

# 663
Беше ми 29мм в 20гс, с песар съм да и преди 10 дни беше 23мм. Но всичко е с яко лежана и ставане само ако е нещо неотложно, пак казвам - само лежане.

# 664
Здравейте! В 22г.с  съм с близнаци. Преди седмица ме изписаха от болницата, лежах 3 дни за задържане, тъй като получих втвърдяване на корема и доста се уплаших, та направо в спешното. Бях на системи с магнезий и инжекции папаверин. След преглед при моя гинеколог, се установи,че имам скъсена шийка 3см. Спомена серклаж. Изписа ми Алеракт, магнерот и папаверин. Каза да отида на преглед отново след 10 дни, ако отново шийката се е скъсила, да правим серклажа. Не спомена,че трябва да пазя леглото, но четеейки в нета, доста се уплаших и не мърдам от него. Обаче много ме боли мястото, където ми биха инжекциите, а като постоянно лежа на тях нещата стават по-зле. Моля за съвет, как да облекча тези болки и дали е удачно да правя серклажа в такъв късен етап. Първа бременност ми е и съм се панирала яко!

# 665
Щом докторът препоръчва серклаж, аз бих го направила. Особено при многоплодна бременност. 3см. шийка е добре, но ако се скъсява наистина трябва да се подсигури. Аз съм със серклаж от 16 г.с., предстои да го свалят след няколко дни (в 37г.с.). При мен беше превантивен, направен на шийка 15мм. Пазех леглото, но и си позволявах да сядам на дивана, да си сготвя и в редки случаи да заредя миялната. За щастие успях да издържа до 36г.с. и вече дори да тръгне раждане съм спокойна. Серклажът не е страшен, не ме е болял и не съм имала дискомфорт. Мен също ме болеше от инжекциите като се прибрах от болницата и си слагах студен компрес.

https://
Здравейте! В 22г.с  съм с близнаци. Преди седмица ме изписаха от болницата, лежах 3 дни за задържане, тъй като получих втвърдяване на корема и доста се уплаших, та направо в спешното. Бях на системи с магнезий и инжекции папаверин. След преглед при моя гинеколог, се установи,че имам скъсена шийка 3см. Спомена серклаж. Изписа ми Алеракт, магнерот и папаверин. Каза да отида на преглед отново след 10 дни, ако отново шийката се е скъсила, да правим серклажа. Не спомена,че трябва да пазя леглото, но четеейки в нета, доста се уплаших и не мърдам от него. Обаче много ме боли мястото, където ми биха инжекциите, а като постоянно лежа на тях нещата стават по-зле. Моля за съвет, как да облекча тези болки и дали е удачно да правя серклажа в такъв късен етап. Първа бременност ми е и съм се панирала яко!

# 666
Здравейте, момичета! Отдавна не съм се включвала, как сте? Оплаквания, похвали? Как я карате по цял ден?
При мен последно време е изпитание...моето дете се разболя, близо 3 седмици си беше вкъщи и ми се събра повече ставане и ходене от стая в стая, за капак и мен ме хвана малко хрема...Споменавала съм, че съм в песар, поставен ми е от д-р Христов. На 23ти бях на преглед при моята докторка, всичко беше наред, въпреки че ме наплаши, защото ми казва: ох с това чуждо тяло....дано секрета се задържи чист, слагай Лактобор от време на време...ужас, седя на тръни и все го мисля. На 10ти съм при д-р Христов за преглед и вземане на секрет. Толкова мисли ми се блъскат в главата, едва издържам психически, все ми се плаче...В 27ма седмица съм, има още много време, гаранция никаква...😭
https://

# 667
Dimiriyka, дръж се психически! Пускам снимка за лечението на преждевременното раждане, да обърнеш внимание най-много на точка 2 и 3 😉 и да си го напомняш! Докторите както могат да те успокоят, така могат и да те стреснат, но винаги си имай положителна нагласа, даже ако трябва не им вярвай, но все пак изпълнявай всяка тяхна заръка.

Аз съм в 33-та седмица, секцио плануваме в 37-ма и му се вижда края. По-спокойно ми е вече и вярвам, че ще издържим.

# 668
Момичета, вие насочили ли сте се вече към лекар/болница за раждане? На мен ми казаха, че в моето положение, когато раждане може да започне и преди термин, единствения вариант са ми Токуда и Майчин дом.
Засега се следя в Токуда, но не съм избрала на 100% дали да се насоча към тях, ако започне раждането.
Благодаря предварително за отговорите!

# 669
Здравейте, аз преди малко бях на последна трета ФМ. Шийка вече почти нямам 8мм, но всичко останало е добре. В 32+4 дни съм. Бебката е около 1 900кг. Надявам се да изкарам поне още 2 седмици.

# 670
[video][/video]
Здравейте, аз преди малко бях на последна трета ФМ. Шийка вече почти нямам 8мм, но всичко останало е добре. В 32+4 дни съм. Бебката е около 1 900кг. Надявам се да изкарам поне още 2 седмици.
Здравей, аз в 30гс бях с 1см без серклаж. Ще издържиш, само пази леглото 🍀🍀🍀

# 671
[video][/video]
Здравей, аз в 30гс бях с 1см без серклаж. Ще издържиш, само пази леглото 🍀🍀🍀
Благодаря за куража. 😗

# 672
  • София
Аз в 30 бях с бебе висящо само на серклажния конец,родих в 33 г.с  🙂
Детенцето ми се роди в перфектно състояние ,2 кг и след кортикостероидна профилактика.След 13 дни в болницата стигна нужните кг и го изписаха с тегло 2.150 .Други грижи не е имал.
Пиша го,за да отдъхнете,в добра седмица сте,а с тая шийка може да си стигнеш преспокойно до деветия месец!
Успех!!!
Каквото и да става,в добра седмица си вече!

# 673
Аз в 30 бях с бебе висящо само на серклажния конец,родих в 33 г.с  🙂
Детенцето ми се роди в перфектно състояние ,2 кг и след кортикостероидна профилактика.След 13 дни в болницата стигна нужните кг и го изписаха с тегло 2.150 .Други грижи не е имал.
Пиша го,за да отдъхнете,в добра седмица сте,а с тая шийка може да си стигнеш преспокойно до деветия месец!
Успех!!!
Каквото и да става,в добра седмица си вече!
Благодаря ви за подкрепата и куража. Да ви е жив и здрав юнака. Бъдете благословени ❤️.

# 674
Честит празник,  мами. Исках да попитам някоя пие ли папаверин като мен без прекъсване? В 26сед съм и още пия утрогестан,  за магнезия е ясно. Но не съм чувал някой да пое папаверин толкова дълго. Имам си контракции,  често са болезнени.  Скъсена шийка. Лежа , защото не мога да ходя имам тежест ниско, все едно ще излезе. Преди пиех но шпа , но от 17та след катонсе видя скъсената шийка ми го смени с папаверин

Общи условия

Активация на акаунт