Лежащи мами - 48

• 62 326
  • 852
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, в лека паника съм.
След обикновен серклаж при Христов съм. Лежа заради шийката. Изолира ми се Ешерихия коли във влагалищен секрет, урината ми е стерилна. Изписаха ми Полижинакс за 12 дни и после за 6 дни Гинофлор. Страховете ми идват от това,че на микробиологията в епикризата ми пише изолирана Ешерихия коли още тогава. И аз 20 дена си стоя след серклажа с бактерията, няма кой на ме уведоми. Вярно,че пих АБ след процедурата, имаше 2 венозни,но явно не се е повлияла. Не съм спирала от 2 месеца пробиотиците, почнах и червена боровинка да приемам на своя глава, спрях захар под всякаква форма. Страхувам се да не направи някоя поразия тази бактерия. Има ли някоя с успешно бързо лечение? Благодаря!

# 721
  • София
Момичета, в лека паника съм.
След обикновен серклаж при Христов съм. Лежа заради шийката. Изолира ми се Ешерихия коли във влагалищен секрет, урината ми е стерилна. Изписаха ми Полижинакс за 12 дни и после за 6 дни Гинофлор. Страховете ми идват от това,че на микробиологията в епикризата ми пише изолирана Ешерихия коли още тогава. И аз 20 дена си стоя след серклажа с бактерията, няма кой на ме уведоми. Вярно,че пих АБ след процедурата, имаше 2 венозни,но явно не се е повлияла. Не съм спирала от 2 месеца пробиотиците, почнах и червена боровинка да приемам на своя глава, спрях захар под всякаква форма. Страхувам се да не направи някоя поразия тази бактерия. Има ли някоя с успешно бързо лечение? Благодаря!
Първо се успокой.
На мен не ми пуснаха микробиология преди серклажа,защото нямаше време,но пък добре са ме промили преди манипулацията,както д-р Христов каза "убили сме всичко добро и лошо",после бях на Уназин венозно и така и стана ,направо ми разказаха играта,нямах никакви лактобацили и естествено преобладаваха разни коки и страхотии при първата микробиология след серклажа.
Докато не оправих флората долу (с лактобацили ударно) не се отървах.Въртях едни и същи бактерии и направо се бях отчаяла.
Е нищо фатално не се случи ,родих малко по-рано,но не зареди бактерии.
Бебето се роди без абсолютно никакви инфекции 🙂
Серклажа си е развъдник-факт,но като се взимат мерки,всичко си е наред.Д-р Христов знае какво прави.

# 722
Удобно ли е да попитам каква беше ударната терапия с лактобацили?

# 723
  • София
Удобно ли е да попитам каква беше ударната терапия с лактобацили?
За две седмици слагах всеки ден Гинофит гелчетата за бактериална вагиноза където са,после за още десетина дни през ден и пиех един пробиотик Women Dofilus ,сега вече го няма,но на негово място има куп други за влагалищната флора.
Следващата микробиология ми беше чиста,повече не съм имала грижи,въпреки серклажа,но преди това изпих един тон лекарства.

# 724
  • Варна
Момичета, има ли някаква специфика при лежането- моя приятелка ми казва, че не трябва да съм в полулегнало положение, а само на ляво. Аз съм в 28+ 6 г.с., преди 2 седмици ми мериха шийката 4 см, а днес на фетална морфология каза, че е 2.7 при натиск и 3.2 в нормално състояние. Препоръча да пролежавам повече, но тази моя приятелка ме накара да  се замисля за позата, в която лежа.

# 725
Идеята на лежането е да не тежи бебето на шийката, тоест - да, полулегналото положение не е добре и да - добре е, да е на ляво, но невъзможно да е само на тази страна. Цялото упражнение има смисъл при слаба съединителна тъкан, която води до цервикална недостатъчност. Във вашата гестационна възраст, шийката ми се струва добре, но щом лекар е преценил да лежите.....правете го и на двете страни🙂

# 726
Аз лежа от около 2 месеца вече. Питах АГ и няколко акушерки - казаха най-добре наляво с леко повдигнато под дупето, дали с възглавница или тънко одеялце, но на мен изобщо не ми е удобно наляво, имам чувството, че ще ми се скъса корема..
Момичета, вие как се справяте с отпусналите мускули? Аз все още ставам само до тоалетна, за хапване и на прегледи, но едвам едвам.. Нямам вече никакви мускули на краката и много ми тежи.
Вие правите ли някакво раздвижване, макар и в леглото?

# 727
  • София
Вие правите ли някакво раздвижване, макар и в леглото?
Никакво движение не съм извършвала,накрая като родих и ми беше станало навик да си полягвам,не смеех да седна и в един момент се сещам "Оф,Абе аз вече не трябва да лежа".
Трудно влезнах във форма после,изморявах се от елементарни движения и активности,но пък лека -полека човек влиза във форма отново.

# 728
3 месеца и половина лежах. Дългите разходки в парка не стигнаха да се махне чувството от обездвижването. Но след 3- 4 посещения във фитнеса вече се чувствам нормално.
Стискам палци да изкарате всички до деветия месец ❤

# 729
С първата бременност лежах към 2 месеца заради скъсена шийка. С настоящата в началото лежах 2 месеца заради отлепване на сакчето и от днес съм на легло, отново заради шийката, защото въпреки серклажа се скъсява. Вече съм се примирила, единствено ми тежи, че не мога да съм пълноценна в отглеждането на детето ми, което е на 3г. и иска подвижни игри и забави в парка... Имаме си своите моменти заедно книжки, пъзели и др, но виждам, че и тежи и на нея. Раздвижването после ми е било лесно. След първото раждане започнах спорт и всичко се нормализира, но факт е, че първоначално се задъхвах  от едно междустълбие в блока. Аз съм в 20г.с. за около 2 месеца ще полежа, за да видим как ще се движи шийката.
Късмет на всички лежащи и борбени момичета! 🍀🍀🍀

# 730
И аз се включвам с искрени пожелания за успех към всички лежащи! Три месеца лежах само на лява страна. Износих близначки и коремът ми беше огромен. Когато родих нямах никакъв мускул, коремът ми има стрии само от ляво, беше ми останала и лека фобия към ставане. Много е трудно раздвижването след такова лежане, но истината е, че бързо се влиза във форма, особено с две бебета. В началото ми де струваше, че никога няма да се възстановя, но пет месеца по-късно се чувствам добре. По-трудно ми беше да преодолея страха от ставане. След като се прибрахме от болницата, мина седмица, докато се реша да изляза на терасата, продължавах да ям в леглото, такива работи... Успех, сила, вяра пожелавам! Дръжте се, момичета! Simple Smile Всичко се забравя след време Simple Smile

# 731
Здравейте, момичета! И аз минавам да се похваля.
След като разбрах в 11г.с.+5 дни, че съм бременна, в 12г.с ми направиха серклаж, защото от шийката ми бяха останали 3 стени след две дълбоки koнизация (Ca in situ). Цели 28 седмици пих и слагах един, два, а понякога и три антибиотика заради пустите инфекции. В началото, за 1 седмица, и в края, за 6 седмици, гарнирах и с кортикостероиди.
В 37г.с ми свалиха серклажа след дълго пазене на леглото. Позволиха ми движение, а аз преминах в очакване на нормално раждане. Веднага получих разкритие 3 към 4 см и всички очаквахме, че събитието е въпрос на дни...
Но Алина ме изненада. Не й се излизаше. Сигурно се е държала за стените😂😂😂.
Роди се след 3 седмици, точно на термин- на 13.03.22г.
Знам, че от жените със серклаж аз съм някакво изключение, толкова дълго да постои бебка на топло. Радвам се, че всичко бе успешно!
Пожелавам ви, момичета, всяка минута, в която лежите, да се удвои в прекрасни мигове с човечето, което очаквате! Дано един щастлив финал бъде красиво начало на нов живот!

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 23:36 от palmi4kata

# 732
Здравейте след като на 8 март се установи че съм с 5 см разкритие в 31 сед днес се роди моето чедо Тея в 38+5 с планово секцио .Така че кураж момичета важно е финала да е хубав всичко се постига!!!

# 733
Честито, Теди! Здраве и късмет на цялото ви семейство! Имайте безброй слънчеви дни и щастливи моменти заедно!

Здравейте след като на 8 март се установи че съм с 5 см разкритие в 31 сед днес се роди моето чедо Тея в 38+5 с планово секцио .Така че кураж момичета важно е финала да е хубав всичко се постига!!!

# 734
Здравейте! Включвам се и аз с опита, който натрупах през изминалите месеци. Като цяло бременността ми не е от спокойните, но поне до 6ти месец нямаше никакъв риск за плода. В 28 г.с. обаче следящият ме гинеколог каза, че шийката е скъсена на половина и трябва да полежа в болница за задържане. Помолих го да ми изпише терапия за вкъщи и си тръгнах от кабинета. Издържах една нощ, в която имах болезнени контракции (на час по 5-6), и на сутринта ме приеха в АГ отделение за задържане с 1 см. разкритие, скъсена шийка и контракции. Включиха ме на АБ,сложиха ми доксициклин (направих пълния курс от три инжекции), вливаха ми кормагнезин, отделно пиех но шпа и ми слагаха инжекции със спазмалгон. Първата седмица беше кошмарна, контракциите намаляха, но не спираха, направих някаква реакция от всичко, което приемах(сърцето ми туптеше, дробовете ми скърцаха, трудно си поемах въздух, потих се обилно и за капак ме хвана тежко разстройство). За две седмици успяха да спрат контракциите, като вече бях с 2 см. разкритие и шийка 2см. Спряха ми системите в болницата, за да видят как ще реагирам само с хапчета и инжекции - пиех и все още пия: но шпа, прегнакеър, алеракт, магнерот и утрогестан, а до скоро сутрин и вечер бях на инжекции с Папаверин, сега слагам само вечер. Изписаха ме и до сега си лежа вкъщи на терапията от по-горе. Утре влизам в 36 г.с., определено съм спокойна, че сега и да тръгне раждане, бебче вече е голямо. Когато започна всичко това си мислех, че няма да изкарам и до 34 г.с., но издържахме. Имах дни в които ми се крещеше от болка от папаверина, станах на буци, кожата се зачерви и пареше, започнах да се мажа с рефригеранс и риванол от вет. аптека - много помогнаха. Днес съм на преглед и се надявам да ми кажат да спирам всичко и вече каквото стане. Радвам се, че имах късмет, сега се страхувам от самото раждане, макар че ще ми е второ, но като знам какво ме чака съвсем съм се шашнала Grinning.
Кураж, упоритост и късмет на всички, които се борят за бебчета си!

Общи условия

Активация на акаунт