На море в Гърция 2021 - VI

• 50 702
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
  • Сф
Благодаря ви! Ще се оправим значи. Simple Smile

# 361
Да попитам ходилите до Микро на Пелион. Как е пътят до там? Четох ,че първо е черен, после става асвалт.  Дълъг ли е черният участък? Има ли много завои и голям наклон? Заслужава ли си да се отиде? Благодаря на отзовалите се.

# 362
Да дам отчет 😜
Днес “открихме” Родиа на Ситония. Много хубаво плажче!
Мъничко е, няма свободна зона, само чадъри. Видях и 2-3 кемпера.
Водата е много чиста, намираха се и от безобидните медузи, но не прекаляваха с бройката - имам предвид, че ако се оглеждаш, спокойно можеш да влизаш във водата.
Кофти моментът е, че независимо от консумацията, се плаща по €4 на шезлонг. Има и хубав ресторант да плажа.

# 363
  • София
За Микро:
След Волос започва да се кара по-бавно, като разстояние не е много, но наистина има доста завои, по смътни спомени може би около 40 мин. На мен ми хареса много, пълно безвремие беше там. Помня, че на втория ден оставихме плажните принадлежности на плажа и ги взехме последния ден. Събота и неделя имаше гърци на плажа, през останалото време беше почти празен. Има две таверни, в двата края. Ако търсите по-изолирано място, там е идеално. Ако търсите повече забавления, не сте за там.

П.П. Имаше още една таверна, по средата някъде, но нещо не ми хареса там и я бях забравила.

Редактирам със снимки от терасата ни в момента. Лихнос:

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 19:54 от milenaka

# 364
Да попитам ходилите до Микро на Пелион. Как е пътят до там? Четох ,че първо е черен, после става асвалт.  Дълъг ли е черният участък? Има ли много завои и голям наклон? Заслужава ли си да се отиде? Благодаря на отзовалите се.
Черният участък от пътя на практика е макадам, преминаването по който не е проблем дори с ниска кола. Иначе завои и наклон си има, но не е нищо страшно или непреодолимо.

# 365
  • някъде ... тук ...
Ние за последна вечер акостирахме в Лефокастро.
Решихме да прескочим Микро, че обрисахме почти всички слизания от главния път към всякакви плажчета на югоизточния бряг на Пелион, а времето е нестабилно.
Иначе пътеката от Платания е 10-15 минути пеша, а и има водно такси, върти ми се 1-1.50 евро на човек.

# 366
  • София
Има предупреждение за опасно време, особено в басейна на Егейско море, следете си фериботите, имало промени в някои линии.

# 367
# 368
Тъкмо идвам да се оплача, че в момента е доста ветровито във Вурвуру. Водата бързо ще изстине и според мен вече няма да става за къпане, поне за мен, защото обичам по-топла вода. А предните дни и без това беше по-хладка, сега съвсем

# 369
  • SF
Тази буря дали ще стигне до Левкада, Кефалония? Ако някой е в района, да ни сподели. Simple Smile

# 370
Засега сте пощадени май Grinning Ето как се движат ветровете: https://www.windfinder.com/#6/39.2338/24.7840/2021-09-06T18:00Z

# 371
Здравейте. Препоръчате таверна на Тасос с по-големички и вкусни порции. Няма значение града, но ако е близко или във Скала Потамия най-добре.
Също, някоя любима таверна, заведение в Теологос?
Благодаря!

# 372
Тази таверна е с големи порции и разумни цени. Или поне беше преди 2-3 години. https://g.co/kgs/GhW2Xa

# 373
Здравейте,ние в момента сме на къмпинг Арменистис и тук времето от снощи е много силен вятър и големи вълни.  Направо страх ме лови и мисля да си тръгнем един ден по рано. В района на Солун дали е същото положение с вятъра?

# 374
  • София, България
Да, във Вурвуро много духа. Кажете нещо наблизо да идем да зяпаме - културно кулинарен туризъм иска групата Simple Smile

Диапорос:

Общи условия

Активация на акаунт