На море в Гърция 2021 - VI

• 50 599
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Как така ви отмениха обратната посока? С различни АК ли бяха?

# 556
Някой прибирал ли се е от Гърция със самолет след въвеждането на новите им мерки? Тоест трябва ли задължително тест/ваксина за да се качиш на самолета обратно към България?

От няколко години ходим в южна Гърция от средата на септември за 1 седмица. Времето досега винаги е било супер, с изключение 1-2 дни, когато е валяло и не е ставало за плаж. Няма жеги, сутрин и вечер е хладно (трябва си якенце за мен), през деня ако духа доста на мен ми е хладно като излезна от водата, но по-добре така отколкото да пукаме от жега.

Скоро летях София-Атина ; Атина-Истанбул-София .
При все ,че летях бизнес класа и се надявах да мина fast track, на кацане без да проверяват pcr или каквито и да е било документи само ме питаха "Имате ли ваксина? " и след моят отговор "Не" ме пратиха за бърз тест. От там 6 гишета имгирационни власти за ваксинирани и гръцки граждани и едно гише за неваксинирани.

На заминаване никой нищо не ми е искал и нищо не са ме питали.

# 557
на Алонисос и Скопелос сега е топло да,но преди две седмици позната там,каза,че е 16 градуса и студ.За следващата седмица също се очаква захлаждане.24 градуса за мене си е студ Simple Smile
Отивам да диря тема за Кипър,че там ще се ходи явно.
Исках още един път Крит тази година,но полети вече няма.

# 558
  • SF
И за мене 24 градуса е студ и прави морската ваканция безсмислена.

От вас научавам, че няма полети за Крит. Бях там преди 2 седмици и много си харесах мястото за късно море. То пък...
Остава бижуто Санторини! Simple Smile

# 559
Вчера на Елафониси духаше много силно....Ако не беше 31 градуса не знам как щях да го понеса...И няма Ковид, няма край на сезона...в 11 ч едвам си намерихме свободен чадър...

# 560
Миналата седмица в близка Гърция захладня наистина и ние бяхме там по това време. Даже се чудих как е възможно, по това време на годината не бях виждала такъв студ. Към края  седмицата се оправи и тази вече времето е супер. Съвсем неблагородно завиждам на хората без ученици, които имат възможност да се насладят на спокойствието и приятното време по това време на годината.

# 561
  • SF
Вчера на Елафониси духаше много силно....Ако не беше 31 градуса не знам как щях да го понеса...И няма Ковид, няма край на сезона...в 11 ч едвам си намерихме свободен чадър...

Колко струва комплект чадър и шезлонг на Елафониси? Ние така и не успяхме да се уредим, но си имахме личен чадър и ползвахме безплатните шезлонги, които са разхвърляни по плажа.

# 562
Как така ви отмениха обратната посока? С различни АК ли бяха?

Една и съща компания,просто отмениха само полета за връщане

# 563
  • София
Топло е на Крит (район Ханя), водата е чудесна, няма вятър, изобщо изминалата седмица беше много хубава за плаж. Жалко, че утре си тръгваме. Има още доста туристи, предимно немци, французи и малко поляци.

# 564
Преди седмица се върнахме от Корфу. Наистина усетихме и там захлаждане за 1-2 дни, септември е различен климата. Нямаше ветрове за наша радост. От посетените плажове най-много ни хареса Yaliskari beach. Над него има таверна, която също е много симпатична. 

# 565
Коя компания? Уиз ги спряха още началото на месеца, Райън са си до края на октомври. За съжаление си мисля, че няма да се задържат за догодина тези полети. Райън беше пълен 1/3 на отиване и 2/3 на връщане.

На второ ходене уцелих Елафониси без вятър, невероятен разкош! Стояхме оттатък дюните, защото на чадърите бяха около милион атома!

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 10:40 от evhen

# 566
Аз съм вече на остров Крит. Тук е топло и много приятно, дори вечер. Границата се минава без проблем със сертификата от отрицателен тест.

Къде на Крит?Духа ли силно вятър? Аз кацам в неделя вечер,ако не ми отменят полета. Този за връщане вече ми го канцелираха,Та летим с еднопосочен Joy
Хераклион. Духа слабо, даже е горещо на слънце.

# 567
# 568

Колко струва комплект чадър и шезлонг на Елафониси? Ние така и не успяхме да се уредим, но си имахме личен чадър и ползвахме безплатните шезлонги, които са разхвърляни по плажа.

Чадър +2 шезлонга=10 евро

# 569
Извинявам се, какви по-точно са новите мерки от 13 септември?
Ето тук намерих ,от 24.08 е статията, но мисля е точно така- с две думи, на неваксинираните ще им се стъжни https://btvnovinite.bg/svetut/novi-covid-merki-v-garcija-ot-13-septemvri.html
Потърсете в нета пак , ако искате
На 13. и 14. пътувахме с градски автобуси около Кавала и околностите. Пътува се спокойно, никой не проверява тестове. Но на гарата ни обясниха, че само за туристите няма опасност при евентуална внезапна полицейска проверка. Маски по опашки навън не видях никъде да се носят. Всичко си изглежда по старому, само дето вече не могат да се ползват сертификатите от безплатните тестове, които правеха в центъра. Бързите тестове в частните лаборатории са на цена 10 и 12 евро.

Общи условия

Активация на акаунт