На море в Гърция 2021 - VI

• 50 576
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
  • Сф
Сигурно съм единствената, която за 5 дни не я е ухапал комар в Гърция. И моите също Simple Smile
Също така, не настъпихме таралеж ( без обувки бяхме) , камък, мида. Викате, по- дългичко да остана? 🤣
И да редактирам , и на плажа на Созополи обядвахме,на чадърите с консумация , от едно гнусно заведение:) , ама не бях погледнала отзиви , и верно дойдоха няколко оси, ама ги напъдих. Това на самия плаж, спомням си че се чудих защо карат на вода и кафе всички. Гадно, гадно, ама пък нищо да не боднеш съвсем ..А вие , оси! А, да и до нас на плажа си ядохме на богато друг ден по обед, пак не са ни нападали сериозно.Бреее, сигурно съм много островна. Мм така твърди, ама почвам да се замислям вече. Чак пък такъв късмет ...Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 11:44 от PureLove

# 646
Пюр,май наистина си единствена Grinning Аз само да изляза през вратата и 2 ме кацат веднага,после и детето,и ММ Joy Късметлии сте вие,една позната настъпи милата един таралеж,морето ги отнесло при скалите и тя не го видяла, милата имаше 10 шипчета. Това между Неа Каликрария и Геопоника. Оси най-много са ни преследвали на Тасос един септември преди 3 години, направо на рояци бяха тогава.

# 647
На мен така и не ми остава време за едно пълно ревю от нашата почивка на Кефалония, писах на крак от плажовете, обаче не ви разказах за последния ден. Е как пък баш накрая открихме двата най-яки плажа на юг.
После ще пиша кои бяха, че трябва да погледна имената, много плажове много нещо, не мога да ги запомня кой как се казва Simple Smile Eдиният за мен е най-доброто място за шнорхелуване след 2 поредни години обикаляне по плажовете на Кефалония. Присетих се като казахте за таралежите. Такива огромни не бях виждала, е те бяха по-навътре и върху скалите, ама огромнииии. Тази година видях всички риби, които вихя и миналата година, без октопод, но за сметка на това видях 2 вида нови риби, които преди не бях виждала и 3 огромни рака!

# 648
Аз пак да си питам, че вчера някъде ми се изгуби въпроса по време на спора за предпочитанията за хранене... Simple Smile
Утре пътуваме за Халкидики, къмпинг Арменистис. Надявам се да имаме късмет и хубаво време и още топла вода..
Преди години сме си наемали лодка от Вурвуру, но бяхме компания, въпроса ми е скоро някой наемал ли е и какви са цените? Има ли опция за корабче, с което да се разходим из островчтета?
И последно - къде бихте предложили да направим разходка между Сарти, Никити или Неос Мармарас или друго?
Благодаря предварително Simple Smile

# 649
На мен така и не ми остава време за едно пълно ревю от нашата почивка на Кефалония, писах на крак от плажовете, обаче не ви разказах за последния ден. Е как пък баш накрая открихме двата най-яки плажа на юг.
После ще пиша кои бяха, че трябва да погледна имената, много плажове много нещо, не мога да ги запомня кой как се казва Simple Smile Eдиният за мен е най-доброто място за шнорхелуване след 2 поредни години обикаляне по плажовете на Кефалония. Присетих се като казахте за таралежите. Такива огромни не бях виждала, е те бяха по-навътре и върху скалите, ама огромнииии. Тази година видях всички риби, които вихя и миналата година, без октопод, но за сметка на това видях 2 вида нови риби, които преди не бях виждала и 3 огромни рака!

Ето едни големички таралежи, не от Кефалония, но все пак. И една звезда.

# 650
Joana85 моля те кажи с какво снимаш под водата. Непрекъснато отлагам покупката на подводна камера, обаче тези раци.... съжалих че няма с какво да ги заснема.
Таралежите, които аз видях бяха толкова големи, но черни и с доста остри бодли.

# 651
Joana85 моля те кажи с какво снимаш под водата. Непрекъснато отлагам покупката на подводна камера, обаче тези раци.... съжалих че няма с какво да ги заснема.

Аз все още нямам техника за снимане под вода, може би питаш @Scaramanga (горния коментар) Simple Smile
Ама, наистина страхотни снимки под вода Open Mouth

# 652

Техниката е доста стара (от 2006 г., купена от Великобритания), но все още върши работа. Апарата е  Olympus mju 725 SW, като има и кутия за дълбочини до 40 м. Поддържаме си апарата и кутията (миене със сладка вода след всеки ден в морето и подсушаване) и стават хубави снимки. Посочените снимки са от района на Ситония, Калогрия, около скалите. Там от едната страна е около 10-на метра, а от към морето става 30 м. Иначе тези таралежи са с малко по-меки бодли и могат да се пипат - като се внимава.

# 653

Аз все още нямам техника за снимане под вода, може би питаш @Scaramanga (горния коментар) Simple Smile
Да обърках се, извинявай

Scaramanga аз имах водоустойчив Олимпус до 3 м. Ползвала съм го много пъти в басейн, но миналата година като влязох с него в морето се прецака. Не се гмурках и не съм го потапяла на повече от половин метър, но той нямаше отделен калъф. Ще се поразровя за нещо около черния петък.

# 654

Да обърках се, извинявай

Scaramanga аз имах водоустойчив Олимпус до 3 м. Ползвала съм го много пъти в басейн, но миналата година като влязох с него в морето се прецака. Не се гмурках и не съм го потапяла на повече от половин метър, но той нямаше отделен калъф. Ще се поразровя за нещо около черния петък.
За вашите цели има сносни и не скъпи екшън камери с кутийки до 30м., като  Xmart WF430 4K WIFI, например. Аз ползвам такава от около 2г. Правят добро видео и снимки. Снимат видео в резолюция 4К и FULL HD и при добра видимост стават отлични клипове. Има и по-скъпи, като GoPro например, но вече е въпрос на приоритети и финанси.

# 655
Сигурно съм единствената, която за 5 дни не я е ухапал комар в Гърция. И моите също Simple Smile
Също така, не настъпихме таралеж ( без обувки бяхме) , камък, мида. Викате, по- дългичко да остана? 🤣
И да редактирам , и на плажа на Созополи обядвахме,на чадърите с консумация , от едно гнусно заведение:) , ама не бях погледнала отзиви , и верно дойдоха няколко оси, ама ги напъдих. Това на самия плаж, спомням си че се чудих защо карат на вода и кафе всички. Гадно, гадно, ама пък нищо да не боднеш съвсем ..А вие , оси! А, да и до нас на плажа си ядохме на богато друг ден по обед, пак не са ни нападали сериозно.Бреее, сигурно съм много островна. Мм така твърди, ама почвам да се замислям вече. Чак пък такъв късмет ...Simple Smile
В Созополи ходихме преди 10-на дни в ресторанта на хотел Наутилус. Муската беше уникална, октопода, сърмичките също. Комари нямаше, но аз реших, че е заради силния вятър..

# 656
SPSt благодаря, ще ги погледна.

# 657
  • Сф
В Созополи ходихме преди 10-на дни в ресторанта на хотел Наутилус. Муската беше уникална, октопода, сърмичките също. Комари нямаше, но аз реших, че е заради силния вятър..
Баш за него иде реч Simple Smile ядохме октопод , рибена супа . Половината неща ги нямаше от менюто. Изобщо не ни хареса . А да, и вместо кока кола , ми донесоха нещо отвратително като нашата Дерби кола. Нямам думи!  В този район ми препоръчаха Georgalas, обаче не остана време да минем. С уговорката,че е малко по- скъпо. Грък ,местен ми го препоръча, заприказвахме се и така..

# 658

Да обърках се, извинявай

Нашият Олимпус е водоустойчив до 5 м. и удароустойчив до 1.5 м. Но без кутия сме го ползвали само в басейни и езера. В морето - само с кутия, независимо от дълбочината. И винаги измиване след това. И затова вече 15 години снимаме.
Иначе се оглеждаме за нещо ново, и това е интересен вариант https://www.amazon.com/Olympus-Tough-TG-6-Waterproof-Camera/dp/B … 011_t1_B00VWJYJEG, както и кутията https://www.amazon.com/dp/B0933BRL7G/ref=sspa_dk_detail_3?psc=1& … Mb2dDbGljaz10cnVl. През 2006 като купувахме комплекта струваше около 700 паунда. Сега май по-евтино излиза.

Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 06:25 от Scaramanga

# 659
като се заговорихте за комари и други гадини,през юли на Крит,нямаше едно хвърковато животно!Честно!Не можех да повярвам как е възможно.По цяла нощ всички врати на апартамента бяха разчекнати ,нищо не влезе.Другаде не съм срещала подобно явление аз!

Общи условия

Активация на акаунт