На море в Гърция 2021 - VI

• 50 567
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
И в средата-края на август нямаше, нито на северния, нито на южния бряг. Е, минаваше някой комар за разкош, но нищо особено. Оси нямаше. Но това може и да е до сезон /макар че в първия хотел нямаше мрежи и собственикът каза, че няма нужда, защото няма комари/.

# 661
  • София
Разбирам защо повечето тук харесват Фаласарна, но ние избягахме оттам като дявол от тамян. С удоволствие никога повече няма да стъпя там.
За сметка на това открихме прекрасен според моите разбирания плаж на броени километри в Южна посока.

# 662
  • София
Разбирам защо повечето тук харесват Фаласарна, но ние избягахме оттам като дявол от тамян. С удоволствие никога повече няма да стъпя там.
За сметка на това открихме прекрасен според моите разбирания плаж на броени километри в Южна посока.

Да, разбирам защо сте избягали Simple Smile Ние сега седнахме, има си хора, ни ние сме в северния край на една голяма свободна зона, по бийч барове не мож ме накара да седна. Носим си столчета, масичка, чадър. Екстра ми е. В южния край ще пробваме едната таверна по обяд евентуално, не Капитан някой си, а другата, нещо с А беше.

# 663
Аз си сбъднах една мечта, останала от предното ходене на Крит, стигнах до Аспри Лимни, оказа се напразна мечта, една плитка локва и учудващо много студена вода, както  на Балос, водата в Лагуната беше по-студена от външната, нямам обяснение на този феномен.

# 664
  • София

Да, разбирам защо сте избягали Simple Smile Ние сега седнахме, има си хора, ни ние сме в северния край на една голяма свободна зона, по бийч барове не мож ме накара да седна. Носим си столчета, масичка, чадър. Екстра ми е. В южния край ще пробваме едната таверна по обяд евентуално, не Капитан някой си, а другата, нещо с А беше.

Нещо като Аликес, но не съвсем.
Преди това има Tiny beach. Виж го на Гугъл мапс. Много ми хареса и е подходящо за шнорхелнг.
Тази сутрин бе празно, дано не се е напълнило.

# 665
  • София

Нещо като Аликес, но не съвсем.
Преди това има Tiny beach. Виж го на Гугъл мапс. Много ми хареса и е подходящо за шнорхелнг.
Тази сутрин бе празно, дано не се е напълнило.

Знам го къде е, приятно е плажчето, но преди няколко дни беше доста населено.

# 666
  • Sofia
Здравейте, бях се отписала от темата за доста дълго време, но сега отново се нуждая от бърз съвет.
Мислим в скоро време да посетим Лихадонисия. Simple Smile
Интересува ме, в Камена Вурла ли е най-добре да отседнем? Планът ни е първия ден да отидем с water taxi (не знам дали така го водят), а в останалите 2 дена да си наемем малка лодка, която ние да управляваме.
Някой може ли да даде информация от коя точка тръгват тези таксита и начесто ли минават? Става въпрос за делничен ден.

Лихадонисия подходяща ли е за шнорхелинг? За тюлените разбрах, но цялостно, има ли какво друго да се види в района?

И последно – понастоящем можеш ли да седнеш в таверна спокойно или със сигурност изискват тест? Ще разполагам с такъв за първите един-два дена, разбира се, но след това?

# 667
  • Пловдив
Като за първи Крит, беше задължително да видим Балос, Елафониси и Фаласарна. Фаласарна случихме без много хора, бийч баровете бяха почти празни. Бяхме се ситуирали в най-южния край до скалите и беше сравнително приятно, докато не ни прогони вятърът. Малкият розов плаж в южна посока беше пренаселен за сметка на това. Елафониси посетихме доста рано и се изнесохме, като се напълни. За Балос също нацелихме времето за посещение, макар че трафикът по пътеката си беше сериозен /там едва ли може да е по-добре от това, съдейки по полупразния паркинг и това, което съм чела/. Така че си е въпрос и на логистика, и на късмет. Друг път едва ли ще ида, има толкова много други места за изследване по острова.

# 668
Аз си ги повторих, зависи след колко години се върна отново, може и да потретя😄

Нищо, че на Балос така духаше, че ако човек се разсее, направо го събаряше вятъра и нищо, че спряхме на 1.3 км от паркинга😄, не, че не знам, кога се ходи, но така се получи!
Но Елафониси ме възнагради с един прекрасен ден без вятър!
Добавих си Палеохора, че не бяхме ходили, в един ден на три плажа успяхме, стигнахме до къмпинга, Ваталос и Гялискари, до Гялискари пътят е като до Балос, да се знае, един ден Кедродасос. До Шейтан Лимани само се повозихме, не посмяхме да слезем, но пък си намерих лодка за следващия път, от Марати плажа, на полуострова.
Следващите 7 нощувки ни бяха на половин час път от Плакияс, в планината, каньончето Куцифу по два пъти на ден го минавахме. От там изръшкахме района от Превели до Хора Сфакион. Черешката на 🍰 е Мармара, най-много ми харесаха плажовете на изток от Плакияс: Схинария, Амуди, Дамнони, както и Хора Сфакион. Франгокастело не ме впечатли въобще района, още повече сравнено с околностите на Плакияс. Планината при Франгокастело е навътре и назад, и го няма този драматизъм, който ме плени!
Слагам напосоки няколко снимки, не че ще е загуба без тях, не претендирам за супер качество, но да има.

Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 17:17 от evhen

# 669
  • Пловдив
.......Франгокастело не ме впечатли въобще района, още повече сравнено с околностите на Плакияс. Планината при Франгокастело е навътре и назад, и го няма този драматизъм, който ме плени!
...
На нас пък точно това с планините ни хареса, че са отзад Laughing Тези скали над плажовете още откакто преди години на Порто Кацики стъпих ме плашат, супер некомфортно ми е, все едно всеки момент ще се изтресат на плажа като на Егремни. Пък и може да се върнем с кемпер някой ден, за което надвисналите скали не са предимство. Разни хора-разни идеали Smiley Хубавото е, че всеки може да си намери местенце.

# 670
  • София

На това място сме в момента, точно такива плажове харесвам.

# 671
Йоана, минали години си наемахме обща лодка с капитан. Излизаше по-евтино отколкото самостоятелно, по 15 евро на човек. Казва се Stela Boat и се намира срещу хотел Рема във Вурвуру. Трябва да се съберат няколко души, за да има курс. Сега като бяхме, видяхме лодката, но не знам дали капитанът все още се занимава с това. Може да минете към 09:00 сутринта и да разпитате. За съжаление, информцията ми е малко стара и надали ти е полезна

Намерих ФБ страницата, има номер, може да се обадите да питате, но човекът беше зле с английския. Може да помолите някой грък говорещ английски да се обади.
https://m.facebook.com/TouristBoatStella/

# 672
Относно Крит,никой ли не е чел " Старогръцки легенди и митове", никой ли няма желание да види Кносос и Археология музей в Ираклион? Ние ходихме и сме впечатлени, бяхме и в музея на Ел Греко.Мисля , че и този Крит си заслужава.

# 673
  • София...........
Дами, как точно се случват нещата тръгвайки си от остров с тестовете? Нали трябва да си купим от аптеката?

# 674
  • Пловдив
Относно Крит,никой ли не е чел " Старогръцки легенди и митове", никой ли няма желание да види Кносос и Археология музей в Ираклион? Ние ходихме и сме впечатлени, бяхме и в музея на Ел Греко.Мисля , че и този Крит си заслужава.
Крит е доста голям, да кажем, че го "почнахме" от запад на изток. А и няма да е зле епидемията да е поприключила, до който момент избягвам струпване на хора в градове и музеи.
Иначе ми бяха любими Старогръцките митове и легенди.

Общи условия

Активация на акаунт