На море в Гърция 2021 - VI

• 50 562
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
Кносос беше най- голямото разочарование за нас. Почти нищо оригинално няма. Възстановки от БЕТОН навсякъде. Еми не , за тези пари ,мерси. Нямахме време за музея, за което съжалявам. Оставихме го  за другия път .

# 676
  • София
Музеят е в плановете ни, но чакаме да започнат силните ветрове, за да го посетим тогава.

Ние обикаляме много по природни и исторически забележителности. Миналата година в Турция зарязахме още в началото плажовете и се концентрираме върху разглеждане на забележителности.
В Гърция те са значително по-малко, затова имаме време за всичко.

# 677
Относно Крит,никой ли не е чел " Старогръцки легенди и митове", никой ли няма желание да види Кносос и Археология музей в Ираклион? Ние ходихме и сме впечатлени, бяхме и в музея на Ел Греко.Мисля , че и този Крит си заслужава.

Вече 3ти ден съм тук и кракът ми не е стъпил на плаж все още. Посетихме дворците в Малиа, Кносос и Фаистос. За Кносос силно препоръчвам да си платите на гид,определено ме плени. Посетихме и зоопарк амазонас,храненето на лемурите беше неповторимо изживяване Simple Smile
Днес цял ден ще сме по музеи в Ираклион.
Планирам да напиша itinerary след като се върна,защото определено променихме доста първоначалния план.
В този ред на мисли,приемам предложения за вкусно хапване в Ираклион.
Поздравявам ви с този залез от хотела от вчера

# 678
  • Там където
Относно Крит,никой ли не е чел " Старогръцки легенди и митове", никой ли няма желание да види Кносос и Археология музей в Ираклион? Ние ходихме и сме впечатлени, бяхме и в музея на Ел Греко.Мисля , че и този Крит си заслужава.

Ама защо така с критика Simple Smile И  " Старогръцки легенди и митове" сме чели и Кносос барабар с Археологическия музей сме гледали на Крит. Просто тук в темата, когато някой пита за исторически и природни забележителности, тогава се отговаря...

# 679

Ами това сме го отметнали още 2016 г. Музеят в Ираклио наистина си заслужава. Кносос е най-незаслужаващото се "нещо" от всички древни градове, като Делфи, Олимпия и т.н. Няма почти нищо истинско в него.
Освен изброените археологически обекти в горните постове, препоръчвам и пещерата Psychro на платото Ласити. По легенда в нея Рея скрива сина си Зевс от баща му Кронос. А козата Амалтея го отглежда.
А аз лично бях впечатлена от самото плато. Изкачваш се, изкачваш се и изведнъж се ширва огромна равнина.

# 680
Моето голямо гръцко лято приключи...континентална Гърция, Корфу, Крит...нищо повече не мога да искам от лято 2021...И понеже в момента се обсъжда Крит да кажа и аз за музея и Кносос- посетихме ги, не бих ги пропуснала, но не са нещо кой знае какво...За нас  по- интересно беше посещението в дестилерия за зехтин...толкова пъти сме били в Гърция и чак сега видяхме как се случват нещата от дървото до бутилката.  За музея-ако не сте ваксинирани и тестовете са ви изтекли да знаете , че близо до сградата навън правят безплатно бърз тест...Искаше ми се да стигнем и до гроба на Казандзакис, но не стигна времето...
През 2018 съм си купила Аутан, който въобще не съм ползвала и само го разнасям....където и да сме били не сме срещали комари...но на Крит да, имаше оси..главно в таверните в планинските селца..Ако се върна в Крит този път ще избера Ретимно за нощувки... това е градчето,  което открадна сърцето ми...
Гърция е нашата семейна любов и както някой беше написал още дълго ще страдаме  от синдрома на придобитата гръцка недостатъчност ...но тя е близко и е постижима....така че със спомените от лято 2021 започваме да планираме следващата ваканция...

# 681
Имаме, но трябват поне 2 седмици за това:) Следващия път ще отидем на юг.

# 682
  • София
Само малко гледки от днес

# 683
  • Бургас/София
Нас Кносос не ни впечатли особено. Вероятно наистина трябваше да наемем гид.
Ресторанти в Ираклион:
- https://peskesicrete.gr/en/ - много добър, но трябва резервация
- италиански, но на нас много ни хареса: https://viapastarella.gr/
- морска храна - Ippokampos

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 12:50 от bab1

# 684
  • София
Дами, как точно се случват нещата тръгвайки си от остров с тестовете? Нали трябва да си купим от аптеката?
Антигенни от лаборатория ви трябват или  PCR.

# 685
Днес покорихме следните музеи в Ираклион (археологически,исторически,природонаучен,технологичен), посетихме и крепостта Кулес. Общо взето всичко,което бяхме набелязали.
Вече видях и плажа,посетихме този близо до хотела,не е някой от топ плажовете. Духа много хубаво(силно,но това прави и престоят ни поносим),най-накрая и ние да усетим вятър,ММ е на върха на щастието,че не се поти.
За вечеря решихме да повторим ресторанта на хотела,той е с най-висока оценка в околността(според Гугъл). Скъп е,но ММ реши,че е страшно вкусен,затова пак Simple Smile
Благодаря на включилите се с мнение за хранене.
От утре дават захлаждане,да видим Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 17:33 от Goldeva

# 686
  • София
От утре, даже от тази нощ, започват много силни ветрове. Ще нагласяме програмата според тях.

# 687
В момента в Пулия духа яко и рязко захладня. Идва към вас.

# 688
Ще ви занимая със следния въпрос-прибирайки се от Червена зона,ваксинирани сме,ще ни искат ли и пср?
Ние си направихме пътуването до Кипър,плажовете и времето са супер тук,но това наистина не е Гърция!
Гърция е друга марка бира наистина,и тука не ни е мястото на нас Simple Smile
Обаче сега прочетох,че те всъщност са в червена зона.

# 689
  • София

По този път днес стигнахме до прекрасен плаж - каменист. Вятърът пак ще ни клати здраво, но се надявам да е за последно.

Kg, когато за последно четох заповедта на здравния министър, в нея пишеше, че освен ваксината се изисква тест. Проверете дали не можете да го направите след прибирането.

Общи условия

Активация на акаунт