На море в Гърция 2021 - VI

• 50 821
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Добре че се е намерило решение!
Идеята да се лашкате още 250 км до Килини и съответно да пристигнете до крайната точка по малките часове не е много разумна. По-добрата алтернатива би била една нощувка в Нидри.

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 15:16 от Mur

# 106
Заседнахме на Кулата Expressionless

Има много коли ли? Unamused Ние тръгваме в петък, уж за да избегнем съботния трафик, ама защо си мисля, че ще си е лудница Sad Аз нямам проблем да чакам, но за първи път ще пътуваме с дребното под 2 годинки и ще ни се скъси живота от мрънкане сигурно Unamused

И да питам нещо, досега никога не сме си правили застраховки при пътуване, но сега с детето ми се иска да направим. Има ли нещо специално, което трябва да имам предвид? Ваксинирани, че и преболедували сме, та по-скоро ако за друго ни се наложи да идем на лекар. В района на Ормос Панагияс ще сме

# 107
Големи сме къръци ..
Има друга фериботна компания Ionion P. Lines ще качат всички с резервация в 16:30.
Добре, че поне сме с резервация, че Килини го гледах и е си е далеч от тук.
Егати късмета. Ние сме на ферито на тази компания, което сега пътува към Нидри. Чудех е се, защо толкова се забави (трябваше в 14 да тръгне, а тръгна в 15....). Имахме резервация за West ferry, което явно се е повредило, но хванахме по-ранният на място (за късмет).
Дано нямате проблем с придвижването до Кефалония, там е страхотно. Весело изкарване.

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 16:06 от salex_n2

# 108
https://www.24chasa.bg/novini/article/10132137 - същата статия е и в "труд". и на двете места не пише откога! някой нещо да е чул?Thinking

# 109
  • Варна
Това пишат днес и във фб групите. Тези, които са без ваксинационен сертификат (за преболедувал нямаше инфо), биват тествани на място. Дали важи и за деца над 12 години?

# 110
Големи сме къръци ..
Има друга фериботна компания Ionion P. Lines ще качат всички с резервация в 16:30.
Добре, че поне сме с резервация, че Килини го гледах и е си е далеч от тук.
Точно щях да ти пиша, че има още една линия от Нидри, радвам се, че всичко ще е наред.

# 111
Това пишат днес и във фб групите. Тези, които са без ваксинационен сертификат (за преболедувал нямаше инфо), биват тествани на място. Дали важи и за деца над 12 години?
Сутринта към 5 часа само проверяваха документи, никого не тестваха. Може би по-късно стават по-активни.
Още си чакаме, ферибота трябваше да тръгне в 16:30, а още не е почнал да качва пътници.

# 112
  • София, България
Заседнахме на Кулата Expressionless

Има много коли ли? Unamused Ние тръгваме в петък, уж за да избегнем съботния трафик, ама защо си мисля, че ще си е лудница Sad Аз нямам проблем да чакам, но за първи път ще пътуваме с дребното под 2 годинки и ще ни се скъси живота от мрънкане сигурно Unamused

И да питам нещо, досега никога не сме си правили застраховки при пътуване, но сега с детето ми се иска да направим. Има ли нещо специално, което трябва да имам предвид? Ваксинирани, че и преболедували сме, та по-скоро ако за друго ни се наложи да идем на лекар. В района на Ормос Панагияс ще сме

Миналия петък, към 11:00 чакахме 10 минути. Неваксинираните ги тестваха и двамата. Нашите приятели от другата кола. И мъжа, и жената.

# 113
Вчера (неделя) 5 сутринта не сме чакали изобщо на Кулата. Даже митничарите много интересни и забавни непрофесионални разговори имаха помежду си. Не са ни тествали,ваксинирани сме,но не видях и по другите линии да тестват.

# 114

Специално за змия, която ми помогна навреме. Най-гръцката снимка, която направих това лято. Чуднят Пелопонес...

# 115
  • Варна
Доколкото четох новите правила са от 01.Септември. Нормално е да се застраховат гърците, при условие че при нас заразените скачат, а мерки не се вземат никакви, съвем норлано е да се затегне положението на границата.

# 116
https://www.24chasa.bg/novini/article/10132137 - същата статия е и в "труд". и на двете места не пише откога! някой нещо да е чул?Thinking
Преди час попълних PLF за 1.09. Не пише нищо за подобни регистрации. Пише само това "You are required to carry a certificate of a negative RT-PCR or antigen (rapid) test result to be allowed by the border authorities to enter the country. The certificates should be written in English and bear the name and passport/national ID number of the traveler. You may be retested upon arrival at your point of entry in Greece." А тестването на границата е много отдавна. Сега просто тестват повече хора....докато имат тестове. Сигурен съм, че нашите мисирки пак нещо не са доразбрали. Дълбоко се съмнявам при положителен тест на сухопътна граница да те вкарат вътре и да те хранят и поят 10 дена.

# 117
  • София

Специално за змия, която ми помогна навреме. Най-гръцката снимка, която направих това лято. Чуднят Пелопонес...

Нямам никаква идея кога и как съм помогнала, но благодаря за снимката.
Къде точно е правена?

# 118
Помогна ми с инструкции как се поправя PLF формата. Снимката е от градчето Маратополи.

# 119
Утре ( евентуално) ще правим тестовете. Нищо не сме резервирали. Колебаем се между Ситония ( били сме там преди 3-4 години) - около Сикия,Сарти или Пелион ( там не сме били) . Предпочитаме пясъчни плажове, плитки, да не духа много. Мен ме влече към непознатото, но да не останем разочаровани.

Общи условия

Активация на акаунт