На море в Гърция 2021 - VI

• 50 802
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
  Другият ми въпрос е има ли някаква застраховка за пътна помощ , не дай си боже. Просто съм много зависима от колата , а всичко се случва на път. Не искам да се притеснявам излишно.
Има "Автоасистънс за Европа". Разгледайте в нет-а покритията. Цени едва ли ще намерите. Може да проверите при някой от застрахователните брокери.

# 151
  • София
Нова съм здравейте, иска ми се към 8 ми да скокнем за 3,4 дни до Солун. Предимно на разходка и шопинг и малко плаж. Била съм много отдавна,.а мм- не .Точно затова се целя в Солун. Някой да предложи хотел? С паркирането как седи въпроса из града? Тъй като ходя трудно, с талон съм на инвалид.  Другият ми въпрос е има ли някаква застраховка за пътна помощ , не дай си боже. Просто съм много зависима от колата , а всичко се случва на път. Не искам да се притеснявам излишно.

Може и да си купите златна или сребърна карта към СБА, носят определени ползи.
С инвалидния талон можете да минавате на диодиите безплатно.

# 152
Някой да предложи хотел? С паркирането как седи въпроса из града? Тъй като ходя трудно, с талон съм на инвалид.
В Солун паркирането е ужасно. Не знам как стои въпросът с инвалидните места - доколко ги има и доколко се намират свободни такива.
Винаги резервирам за Гърция през Букинг - отразено е в офертите дали към местата за настаняване има наличен паркинг.

# 153
Някой да предложи хотел? С паркирането как седи въпроса из града? Тъй като ходя трудно, с талон съм на инвалид.
В Солун паркирането е ужасно. Не знам как стои въпросът с инвалидните места - доколко ги има и доколко се намират свободни такива.
В центъра на Солун има много платени паркинги - на ниво 0 или с асансьор, ако са в сгради. Обикновено ползваме тях. На улицата паркираме в Ано Поли, но там не става за инвалиди (нито за слаби духом шофьори Simple Smile).
Лично аз препоръчвам отсядане в апартамент, има отличен избор в Букинг и Еърбнб и се получава в пъти по-добро качество за сума Х, отколкото в хотел.

# 154
  • София
Току-що резервирах малко апартаментче в Солун, навсякъде предложенията за паркиране бяха 10-12 Е на ден.
Ние сключваме Автоасистънс за чужбина към Дженерали, за 15 дни е 30 лв. Имайте предвид, че влиза в сила 2-3 дни след сключването, направете си сметката с дните.

Помотахме се половин ден из Парга. Много е красиво в стария град, иначе градът е егасиму и лудницата от тия стръмни улици и стрелкащи се моторчета😄 плюс изпепеляваща жега. Сега релаксираме в Амудия, преди да нападнем плажа.

# 155
  • София
Ние с теб май се мотаем в един район Simple Smile
И аз мислех тези дни да отскочим на плаж в Амудия, но ще видим - в общи линии караме на моментно вдъхновение.

# 156
  • София
Ние с теб май се мотаем в един район Simple Smile
И аз мислех тези дни да отскочим на плаж в Амудия, но ще видим - в общи линии караме на моментно вдъхновение.
😄😄😄 И аз си го помислих, че тъкмо преди два часа гледах на пристанището в Парга оферти до Паксос.
Този вятър, който брули така жестоко от вчера, някакво сезонно явление ли е? Вчера по западната част на Корфу не можеше да се стои на брега, днес на континента същата работа.

# 157
  • София
Я кажи какви са офертите до Паксос Smile
Тръгваше се около 10, нали?

# 158
  • София
Я кажи какви са офертите до Паксос Smile
Тръгваше се около 10, нали?
30 Е на човек обиколка на двата острова. Скъпичко ми се видя, толкова ни взеха за същият маршрут, но от Керкира.

# 159
  • София
Здравейте,
Да разкажа и за нашата почивка тази година с кемпер. Много дълго стана, олях се. Може пък и да е полезно за някой.
Скрит текст:
Не можех да резервирам нищо, защото моят съпруг не знаеше, кога ще е свободен. Добре, че работата ни е такава, че можем да излезем отпуска от днес за утре, образно казано. Кроях си тихичко планове за поредна почивка на Пелион, нареждах си мислено плажовете, които ще посетим. Само чаках да ми каже "старт" и да звъня в хотелчето в Кала Нера.
Прибра се той една сряда вечер след работа и каза "Наех кемпер за 12 дни, тръгваме в събота. Искам да избереш плажове за диво къмпингуване, но да има и таверни, за да не готвиш." И аз направо....Rolling Eyes бях в шок. Къде да ги търся тези плажове ? На Пелион няма как да стане, тогава реших да тръгнем към о.Евия. Звъннах на познати гърци и те ми посочиха няколко плажа… Но ще става ли за кемпер, ще можем ли да стигнем до тях??? Реших, че ще ги мисля в движение.
Направиха ни инструктаж за около един час и взехме машината. Натъпкахме багажа по шкафове и рафтове и тръгнахме. Още на първия завой започнаха да падат разни неща върху нас. Дъщеря ни отвори хладилника и купища кенчета заваляха към нея. Ще се научим...
Реших първата нощ да спим на къмпинг. Спряхме в къмпинг Esperides. Имаше само едно място за кемпер, до плажа и на слънце. Гостите на къмпинга бяха само македонци. От тях разбрах, че цената на каравана с прилежащите площи за 6 месеца е 1800 евро. На нас нощувката ни струваше 30 евро, като нямаше ток на въпросното място. Не ми хареса факта, че имаше само едно помещение с тоалетни и бани, а площта на къмпинга е голяма. Иначе плажът е много хубав. Още първата нощ разбрахме, колко е важно кемперът да е нивелиран и подпрян със стабилизаторите. На сутринта едва изкарахме машината от там. Клоните на дърветата се удряха в тавана, където са фотоволтаичните панели и си представях, как не само не ни връщат депозита, а и доплащаме Open Mouth. Вървях напред и прибирах тротинетки, велосипеди, простори с дрехи, скари, и прибирах огледалата на колите.
От там се отправихме към Глифа, за да хванем ферибота. Когато купувах билетите ме питаха, колко е дълго нещото, измерих го на око - 7 м. Не знаех, че е 7,40м. Платихме 28 евро. Акостирахме на другия бряг и се отправихме на изток. Да, обаче правят някакъв мост и пътят се оказа затворен. Хайде нагоре през планината.
Спряхме на плаж Ахлади след 11 км остри завои и тесен път.

Там има две таверни. Изчакахме гърците да си тръгнат от неделния плаж и паркирахме на края на пътя на селцето. Беше невероятно - чуваха се само вълните и жуженето на цикадите. Хора нямаше никакви. Дъщеря ми отвори вратата първата сутрин там и почти в истерия ме попита, къде са хората??? Ми няма хора, нали затова сме отишли там. Заключи, че сме ненормални и пълни откачалки. Плажът е пясъчен.
След няколко дни се отправихме на юг. Посетихме Агиа Ана. Там плажът е много дълъг, но имаше силен вятър и нещо не ме грабна. Отделно една патрулка постоянно обикаляше.
От там се отправихме на дълъг път към Лимнионас, където сме били преди много години на палатка. Трябва да се прекоси планината. 42 км завой след завой, пътят тесен.

Има 4 таверни, в които готвят много вкусно. Има вода и тоалетна в близост до плажа. Гърците ходят там на палатки. Спокойно е. Морето като тепсия, но дълбоко.

Добре,че паркирахме кемпера с носа към морето, защото през нощта духа ураганен вятър откъм морето .
 След няколко дни се появиха големи вълни  и се наложи да се отправим към западното крайбрежие. И понеже нямах предварителен план се наложи да изкачим и слезем от планината два пъти за един ден, защото тук не ми харесва, там не ми харесва, голямо мрънкало съм).
По пътя светна лампата за AdBlue. Спирахме на три бензиностанции (нали ги знаете какви са - две колонки някъде по пътя). Изобщо не знаеха, какво е това. На третата гледаха в гугъл, питаха някакъв местен автомонтьор, нямат. На четвъртата (shell) не стига, че знаеха, ами дори и имаха.
Спряхме на един плаж за диво къмпингуване на юг от Ровиес.

Плажът е с камъни, но това се оказа по-добре, защото кучето няма какъв пясък да внесе в кемпера. Залезът на слънцето и изгревът на луната бяха страхотни

Много романтика, много нещо. Само като се сетя, че местата, където ходихме, изгоряха, и направо настръхвам...
За на връщане посетихме гробницата във Вергина. За първи път ми позволиха да снимам вътре. Последната нощ спахме в къмпинг на юг от Солун - Akti Retzika. Много ми хареса там. Персоналът беше много мил и приветлив. Морето плитко, плажът пясъчен. Казаха, че домашните любимци са добре дошли и ми дадоха цял лист с инструкции за кучето. Не може да пишка на територията на къмпинга (това нямаше как да го обясня на кучето и да я накарам да стиска, докато излезем отвъд бариерата) и ако го направи - веднага да сигнализирам на рецепцията, за да дезинфекцират.
В заключение ще напиша, че за мен тази почивка беше най-хубавата, която съм имала в Гърция досега. На моя съпруг също му хареса, като изключим липсата на организация от моя страна и прекосяването на планината два пъти за един ден. Дъщеря ми е в пълен потрес. Ще цитирам: "след 12 дни само с вас, без никакви хора, без wi fi, съм за психолог".

# 160
  • София
Определено 30 е множко.

# 161
  • София
viper, добре дошли в клуба на кемперистите.

# 162
  • някъде ... тук ...
Viper, следващият път ще си подготвена - и с маршрут, и с места за спане Simple Smile

Ние още се чудим на къде да щипнем за трите почивни дни. Плановете за моя рд се провалиха по неприятни причини. Даже и не празнувах. Дали към Пелион или някъде другаде. На Пожарските бани ще е студено, ми се струва.

# 163
  • София
ЕлиТ, ние ще търсим място из Халкидики. Пелион ми идва далече за три дни, вие обаче сте бързи и си заслужава.

# 164
  • софия
Определено 30 е множко.
Толкова беше и миналата година.

На Амудия по някое време следобед си излиза вятър.

viper, преди 3 години без кемпер, но в относително голяма дивотия на югоизточна Евия и двете с детето сме на мнението на дъщеря ти. Обичам спокойствието, но не и дивотия. Не е нашето.

Общи условия

Активация на акаунт