На море в Гърция 2021 - VI

• 50 799
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте! За всички, които се интересуват за преминаването на границата: Днес сутринта преминахме през Кулата-Промахон с бързи антигенни тестове,  без да ни тестват на границата, не сме преболедували, не сме ваксинирани.
Бяхме четири колони от коли и преминахме за около 40 минути, през това време не видях нито един привикан за тест, камо ли пък всички.
Приятна почивки в Гърция!

# 181
Здравейте любители на Гърция Simple Smile По ваши наблюдения, пътуващи често от години, дали след 15.09. е подходящо за плаж? Става дума за Халкидики. Гледах прогнозата за времето, макар че е прекалено рано все още, температурите са около 23 градуса..Имаме резервация, която така или иначе може и да се провали, предвид, че може и нови мерки да въведат, но надеждата ми остава...

Не съм поглеждала сега прогнози за времето, но няколко поредни години сме ходили след 15 септември и винаги е било страхотно. Много по-спокойно е, няма тежки жеги, обикновено е над 23 градуса, водата си е чудесна за къпане все още. Септември е чудесно време за почивка на Халкидики. Разбира се, винаги може времето да промени някои планове, но в сегашната ситуация то е най-малкият проблем.

Благодаря Simple Smile И аз така се надявам, да е приятно топличко и спокойно Simple Smile Остава да очакваме мерките след 13.09 да не провалят плановете..

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 13:13 от Joana85

# 182
  • Бургас/София
Снощи кацнахме на Крит. Спазваха си заповедта - всички неваксинирани ги пращаха на тест. Ваксинирани не спираха за тестване.
По някаква причина телефоните ни не могат да се свържат с никоя от гръцките мрежи днес. Снощи всичко беше наред - звъняхме, говорихме . И двамата сме на А1. Ако случайно на някого му се е случвало, ще съм много благодарна за помощ. Пробвахме с рестартиране - не става.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 13:19 от bab1

# 183
Да попитам, когато децата пътуват само с единия родител трябва декларация за съгласие от другия родител и копие от актовете за раждане или оригинал?

# 184
Снощи кацнахме на Крит. Спазваха си заповедта - всички неваксинирани ги пращаха на тест. Ваксинирани не спираха за тестване.
По някаква причина телефоните ни не могат да се свържат с никоя от гръцките мрежи днес. Снощи всичко беше наред - звъняхме, говорихме . И двамата сме на А1. Ако случайно на някого му се е случвало, ще съм много благодарна за помощ. Пробвахме с рестартиране - не става.

Първо, била съм в някаква паралелна реалност, с дрон, ако сте били с полета на Райън. Не видях никого да тестват.

Същото ни се случи и на нас с роуминга, беше изключена сим картата, нищо не сме правили след пристигането. Снощи имахме нет, сутринта, не. Някак стигнах до Сим карта и беше изключена😕

ПС На детето се оправи с рестарт на телефона.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 13:34 от evhen

# 185
Трябва декларация, нотариално заверена. Искат понякога да им оставиш копие.
Ако фамилиите на родителите са различни, обикновено искат копие и на акта за раждане.

# 186
На Атон също нямаме обхват, трима човека към А1. Само wi-fi от хотела. Изписа ни No service още след границата и това е. Предишни години ни се включваше автоматично някой от гръцките оператори.

# 187
  • София
Доколкото знам е глобален проблем на А1.
Уж до 16 часа щели да отстранят проблема.

# 188
Здравейте! За всички, които се интересуват за преминаването на границата: Днес сутринта преминахме през Кулата-Промахон с бързи антигенни тестове,  без да ни тестват на границата, не сме преболедували, не сме ваксинирани.
Бяхме четири колони от коли и преминахме за около 40 минути, през това време не видях нито един привикан за тест, камо ли пък всички.
Приятна почивки в Гърция!
Абсолютно същото и на Маказа. Погледнаха сертификатите за тестовете и....Go. На границата си имаше коли, но на пункта нямаше. Предишният път като влизахме, тестваха по един човек, а днес хич.Laughing

# 189

Лейди О круиз Кефалония, препоръчвам
Плажът не е Кси, но е подобен. Мисля, че е достъпен само с лодка, но не съм сигурна.

# 190
  • София
Да попитам, когато децата пътуват само с единия родител трябва декларация за съгласие от другия родител и копие от актовете за раждане или оригинал?

Аз имах нотариално заверен препис от удостоверението за раждане и носех него. Бях направила и копия, за да ги дам, ако ми поискат.

# 191
За извеждане на дете от единия родител задължително се иска нотариално заверено пълномощно както е казала second.  Тогава не трябва акта за раждане,всичко го има в пълномощното. При напускане на страната с двамата родители почти винаги искат и акта за раждане (може и копие).

И аз имам проблеми цяла сутрин с покритие (в Геопоника сме),но пт час някъде се оправи,но сме вързани към Wind а не Vodagone както обикновено.

# 192
Преди около час започна проливен дъжд със светкавици и гръмотевици в района на Сарти и Паралия Сикия. Вече намаля, но някои улици в Сарти са във вода. За мен е рисковано след 15 септември, но е въпрос и на късмет.

# 193
  • Пловдив
Ами не знам дали е проблем с А1 на Крит, ние имаме карти на трите оператора, а периодично я няма телефония, я мобилен нет. Върти, търси, emergency... После идва, на приливи и отливи. Не стана и с ръчен избор на гръцки оператор.

# 194
Може ли в една кола да пътуват петима? Трима роднини и двама други...

Общи условия

Активация на акаунт