На море в Гърция 2021 - VI

• 50 734
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
Обещах да пиша и пиша. Вчера минахме през Кулата-Промахон. Нямаше никой на границата сутринта в 9:30. Бяхме 4 човека - двама ваксинирани и двама с антиген тестове. Двамата ваксинирани ни пуснаха директно. Двамата с тестове - още веднъж ги тестваха на границата.

Процесът беше отлично организиран. Отне максимум 10 минути. Резултатът от тестовете на границата излезе за 3-4 минути и ни пуснаха да продължим. Тоест, спазват си заповедта - освен ваксинирани и преболедували в последните 180 дни тестват всички.

Приятна почивка на всички пътуващи. Simple Smile

# 241
Ние пътуваме в момента към Никити. Надявам се да няма струпване на коли на границата. Ваксинирана съм, но четох, че титуляра на PLF-а го тестват и щях да си правя домашен тест, но забравих, покрай целодневното събиране на багаж.

# 242
Минахме към 6:30 тази сутрин с бърз тест и PFL-ът посочи за тест само титуляра.

# 243
Dark chokolate, и ние сме за там, ама тепърва се излюпваме:) с антигенни сме, да видим като се струпат коли какво ще решат

# 244
Понеже никой не ми отговори - моля да споделите антигенните тестове дали са с ПЕЧАТ? Или става с разпечатката от онлайн резултата?
Гледате ли дали резултатът е качен в сайта за цифров сертификат (his.bg)?

# 245
Не знам дали трябват с печати.
Взехме си ги ние с печат, принтирахме и тези от his. Вкл от сайта на his си свалих и кода в walleta на телвфона Simple Smile
И на предишното ходене ги бяхме взели с печати също.

# 246
На Кулата тестват неваксинирани, много рядко съм срещала коментар да тестват някой ваксиниран, за разлика от Маказа.

Драснете някой ред как е в Никити, ние пътуваме натам другата седмица.

Приятна почивка! 🙂

# 247
  • София
Понеже никой не ми отговори - моля да споделите антигенните тестове дали са с ПЕЧАТ? Или става с разпечатката от онлайн резултата?
Без печат, но от his.bg, във вид на цифров сертификат.

# 248
  • София
Без печат, но от his.bg, във вид на цифров сертификат.

Точно това щях да напиша.

# 249
  • Пловдив
Здравейте. Пътуваме към Ситония следващата седмица. Първо посещение ще ни е, ще сме в Никити. Някой може ли да ми помогне с информация и предложения за кой/кои плажове си заслужава да посетим с малко дете на 3г? Ще ми се да е плитко, изцяло пясък, без камъни във водата и ако е възможно да има свободна зона? Къде се паркира точно, за да се стигне до свободна зона, че от Касандра основно видяхме паркинги на бийч барове, където и сядахме, но в последствие на плажовете видях, че си има свободни зони.

# 250
Минахме границата за около 40 минути, не е крайно зле. Само ни провериха документите. Тестове не са ни правили.

По-големите супермаркети има ли аква обувки за малки деца и памперси за плуване? В София, имам чувството, че всичко лятно и морско е прибрано...

Ще пиша по-късно как е водата. Стискайте палци да няма медузи Grinning

И да измрънкам, че като бяхме без дете, с ММ плувахме много, обикаляхме около скалите, сега ще си влизаме поединично в по-дълбокото Grin Първо гръцко море ни е с дребното. Два пъти ходихме до нашето, ама плувах само веднъж, не влизам заради медузи и щипалки.

Иначе чета и гледам снимките ви от пò на юг. Като попорасне малко детето, ще слезем по-надолу, че досега винаги сме ходили на Ситония, Никити, Вурвуру и Неос Мармарас, но пък си познаваме района, заведения и плажове

Минерва, за малки деца е добре на Кариди. Към повечето плажове си и къде да се паркира. Друг любим плаж ни беше Лагониси, но откак го заградиха и направиха бийч бар, не сме стъпвали там. Че за капак, хич и не беше евтино май

# 251
Минахме границата за около 40 минути, не е крайно зле. Само ни провериха документите. Тестове не са ни правили.

По-големите супермаркети има ли аква обувки за малки деца и памперси за плуване? В София, имам чувството, че всичко лятно и морско е прибрано...

Ще пиша по-късно как е водата. Стискайте палци да няма медузи Grinning

И да измрънкам, че като бяхме без дете, с ММ плувахме много, обикаляхме около скалите, сега ще си влизаме поединично в по-дълбокото Grin Първо гръцко море ни е с дребното. Два пъти ходихме до нашето, ама плувах само веднъж, не влизам заради медузи и щипалки.

Иначе чета и гледам снимките ви от пò на юг. Като попорасне малко детето, ще слезем по-надолу, че досега винаги сме ходили на Ситония, Никити, Вурвуру и Неос Мармарас, но пък си познаваме района, заведения и плажове

Минерва, за малки деца е добре на Кариди. Към повечето плажове си и къде да се паркира. Друг любим плаж ни беше Лагониси, но откак го заградиха и направиха бийч бар, не сме стъпвали там. Че за капак, хич и не беше евтино май

Не само в супермаркетите, има достатъчно магазинчета, които работят и има аква обувки. Вероятно и памперси или бански, които са за тази възраст.

# 252
Днес на Крит е супер ветровито. Не помня на друго място така да ме е духало.
И малко снимки от Агиос Павлос. Крайбрежието на Крит от Сития та до Матала е все едно си на край света.

Превели

Водопадчетата на Kourtaliotiko Gorge

# 253
  • София
Още малко от вечерна Парга:

# 254
Някой да е наясно дали ако тестът на границата е положителен, ще те карантинират в Гърция или ще те върнат в България?

Общи условия

Активация на акаунт