На море в Гърция 2021 - VI

• 50 622
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
Тази седмица имаше няколко дни с много силен вятър на Крит - на Елафониси онзи ден беше ужасен ветрилник, невъзможно да си лежиш спокойно на плажа. На Балос също духаше толкова силно, че пясъкът се забиваше болезнено в кожата..Преместихме се на дивия Кедрадосос, където пак имаше вятър но не се усещаше толкова силно, по-закътано е.
Крит е фраш със западни туристи, по наши наблюдения предимно от UK, Германия. Местата за настаняване са на 90% заети, което беше лоша изненада за нас. Явно тук си е силен сезон целият септември. Като цяло съм със смесени чувства от Крит, има прекрасни местенца и Ханя е великолепна, но явно е огромен туристически център и количеството хора ми идва в повече, направо не искам да си представям какво е било през август 😳

# 571
  • Пловдив

Много ми е интересно при това положение как ви компенсират?

# 572
Самите критяни бяха в шок, за август са минали 1.5 млн. туристи!

# 573
  • София
Надявах се, че вече няма навалица на Крит. Дано поне седмицата през октомври да е по-спокойна.

# 574

Много ми е интересно при това положение как ви компенсират?

Не искаш да знаеш Joy
А ако ти е наистина важно,кажи-ще пиша на лични

# 575
  • София
Не искаш да знаеш Joy

На мен ми е интересно.
А как ще се прибирате?

# 576
  • София
Крит след невероятното спокойствие на Китира се оказа фраш и съм в потрес от тълпите и от космическите цени, които искат за всякакви дупки, наречени хотел, апартментс и т. н. Снощи в хвалената и тук таверна Спилиос на Фаласарна се опитаха да ни излъжат със сметката. Бяха ни написали около 23 евро, такова нещо ми се случва за първи път в Гърция! А и храната си е направо посредствена. Капан за туристи. Просто беше на 50 метра от апартамента в който спахме. Ще изкараме още три дни в района, заради Фаласарна, който и за момента ми е най - любимият плаж тук, и после ще видим, но ако продължава така, ще им тегля една и ще си тръгваме. Направо съм доста разочарована този път от Крит, и вероятно ще му е за последно.

# 577
Не искаш да знаеш Joy

На мен ми е интересно.
А как ще се прибирате?

48 часа преди датата за връщане ще ми кажат има ли места на един полет с прекачване в Атина.Ако има ни товарят там,ако не-връщат парите за билета. Във втория случай аз се спасявам както мога:)

# 578
  • София
Това е малоумно.

Някой минавал ли е каньона Самария? Ако да, нека разкаже, моля.

# 579
Крит след невероятното спокойствие на Китира се оказа фраш и съм в потрес от тълпите и от космическите цени, които искат за всякакви дупки, наречени хотел, апартментс и т. н. Снощи в хвалената и тук таверна Спилиос на Фаласарна се опитаха да ни излъжат със сметката. Бяха ни написали около 23 евро, такова нещо ми се случва за първи път в Гърция! А и храната си е направо посредствена. Капан за туристи. Просто беше на 50 метра от апартамента в който спахме. Ще изкараме още три дни в района, заради Фаласарна, който и за момента ми е най - любимият плаж тук, и после ще видим, но ако продължава така, ще им тегля една и ще си тръгваме. Направо съм доста разочарована този път от Крит, и вероятно ще му е за последно.
Еее, тодоричка, съжалявам много, ако моят коментар за Спилиос те е подвел. На мен ми беше вкусно там, единствено мъжът ми не беше очарован от една манджа с мръвка и цикория, но той цикория не беше опитвал, та не знам дали не е това причината. За сметката, няма да коментирам, мога само да се надявам, че е било неволна грешка. Сметката ни там беше съпоставима с всички, които сме плащали в тази част на Крит.
За другото - не се съмнявам, особено ако си посещавал острова в минали години. Става все по-лесно достъпен, с наплива на туристи идва и меркантилността.

# 580
Крит винаги си е бил силно туристически остров, вярно югът е по-слабо засегнат, но около Фаласарна, Балос и Елафониси не може да се очаква нищо добро. Просто заради документалните неуредици покрай коронавируса тази година сезонът се измести по-късно (след 1 юли) и западняците се юрнаха да пътуват като за последно.

Змия,
аз не ходя по туристически маршрути на море, но мога да кажа, каквото знам. Целият отнема около 6 часа ходене и се прави с обществен транспорт (обикновено автобус Ханя-Омалос, после ферибот Агия Румели-Хора Сфакион и те връща друг автобус до Ханя, който изчаква ферибота). Един добър начин да видиш най-интересната част от него е да стигнете до Агия Румели - само по море, най-добре е с нощувка - и да подходите откъм южната му страна, около 2 ч. е до теснината Железни врата. После се връщате.
В Лефка Ори има доста маршрути, които чужденците бъхтят, от тях най-интересен ми се вижда Арадена, който излиза на морето в Мармара.
Като цяло районът не е много практичен за хора с кемпър, тъй като големи части от южния бряг под планината са достъпни само по вода, няма път за автомобили и ако замръкнете някъде, ще трябва да спите на хотел.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 12:38 от Параход

# 581

Абсолютно съм съгласна с всичко написано.
И ние пробвахме Спилиос таверна над Фаласарна и храната е посредствена - критската салата е 80% маруля, мусаката беше горе долу ОК (аз я правя доста по-добре), ядохме едно традиционно Boureki или нещо такова (с картофи, тиквички и сирене мизитра) - тотал щета 🤢 Разядките са ОК, ама те са еднакви навсякъде.  Единствено десетрът комплимент е страхотен и не сме получавали по-добър.

# 582
  • Пловдив
Не искаш да знаеш Joy

На мен ми е интересно.
А как ще се прибирате?

48 часа преди датата за връщане ще ми кажат има ли места на един полет с прекачване в Атина.Ако има ни товарят там,ако не-връщат парите за билета. Във втория случай аз се спасявам както мога:)
Избиха рибата.. Аз бих търсила компенсация /извън платеното/, ако е станало по-малко от 14 дни преди полета. И директно си купувам билети от Райън.

Боже, направо се чудя аз на друг Крит ли бях преди 2 седмици 🤔 Или вече много сме се изучили да заобикаляме тълпите и туркапаните.

# 583
Учудват ме мненията за Крит. Останах с прекрасни впечатления. Бяхме началото -средата на юли. Имаше хора, но чак претъпкано не беше. Обичам около мен да има живот. На лоша храна не попаднахме, но ходихме в препоръчани от хазяите ни места. В Ханя отседнахме в прекрасен апартамент близо до стария град, който в София/морето щеше да е на поне двойна цена. С две думи- доволна съм.

# 584
  • София
Ами 2019 по същото време бяхме, и беше много хубаво, и определено по-спокойно. Сега все едно попаднах на друг Крит. Но към юга не сме слизали още, но като гледам как почти всичко ми излиза заето.....

Общи условия

Активация на акаунт