Термин Май 2022

• 39 970
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
  • София
В коя болница си на системи

В Тина Киркова съм.... утре ме изписват и само треперя от всяка хапка...много е гадно хаха

# 541

В Тина Киркова съм.... утре ме изписват и само треперя от всяка хапка...много е гадно хаха

Без изобщо да искам да те панирам, подкрепям Salsera. Пусни си изследвания и се консултирай и с други лекари. Дано има подобрение и спреш да повръщаш скоро ❤

# 542
Момичета, аз съм в голяма дилема. В петък бях на преглед и докторката измери прекалено малко размери на сакчето и ембриона,отговарящи на 6г.с.,а аз съм в 8+2. Не чу и сърдечна дейност и ми каза, че ако искам може да изчакаме още 1 седмица, но за нея няма перспектива тази бременност. Дилемата е, че нашия татко не иска да бързаме и иска да изчакаме малко, да отида на още прегледи, още апарати и т.н. Аз вчера ходих и при друг лекар, уж с добра апаратура. Той също каза, че отговаря на 6+1 и не вижда сърдечна дейност, но в практиката му се е случвало същото и след няколко дни се появява пулс. Накрая с лека ръка ми каза - Абе за кюртаж си си. Върви още сега да го махат. Аз звъннах на моята докторка и тя ми каза да отида днес в 8 вечерта, защото е дежурна и можем да го махнем още днес. Таткото не дава, тоой е надалеч сега и за съжаление съм сама и когато отида при нея, трябва сама да взема това решение. Сутринта се събудих с нагласата, че искам да изчакаме няколко дни и сега колкото повече наближава 20ч, ставам все по-объркана 😟

# 543
Наистина е много лично това решение, но нищо не ти пречи да изчакаш още някой друг ден…

# 544
Много лично и много трудно решение... но! Дай шанс на бебо... щом нямаш оплаквания, поне няколко дни. 😓 Имай вяра! 🙏🙏

# 545
  • София
Neliana, съжалявам, че така се развиват нещата при теб. Аз бих изчакала още седмица за последен преглед, на който, ако няма развитие на бременността, бих обсъдила с лекаря възможността да спра всички лекарства (погледнах назад в мненията ти, че си на прогестеронови препарати) и да изчакаме да видим дали нещата няма да приключат естествено или поне с хапчета (с цел да е по-щадящо за лигавицата в сравнение с кюретажа и да можете по-бързо да възобновите опити).

# 546
Neliana мн трудно решение, според мен можеш да изчакаш още 1 седмица. Междувременно и при мен нещата не са добре при последния преглед 6+4 дни сакчето отговаряше на 5+4 и няма ембрион Sad Според лекарката е кухо и спрях всички задържащи, другата седмица пак ме вика. Аз мислех, че като спра всички лекарства ще ми дойде и ще се изчистя ама 5 дни не ги пия и все още няма никой, дори зацапване нямам нито болки, като по-рано, докато пиех….. кюретаж ме плаши много, това означава и болничен трябва да пусна, а точно сега ще съм сама в офиса колегите заминават в чужбина и не знам. За капак и дъщеря ми е с кашлица, хоум офис съм с нея, тя си иска внимание…голямо напрежение. И това чакане до другия преглед ме убива просто  Sad Извинете ме ако ви напрегнах.

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 16:25 от Lilince123

# 547
Благодаря ви, момичета. И аз искам да си дам още малко шанс. Спрях всички лекарства още в петък след прегледа, с мисълта, че още в събота ще ме изчистят и няма смисъл да ги пия. Вчера сутринта имах еднократно едно кафяво течение.  От тогава съвсем леко ми розовее на хартииката, като пишкам. Не ме боли, нямам никакъв друг дискомфорт. Реших, че ако наистина е безнадеждно, няма смисъл да пия прогестерон. Но ако Господ е казал, че има живот, ще го има и без хапове.

# 548

Без изобщо да искам да те панирам, подкрепям Salsera. Пусни си изследвания и се консултирай и с други лекари. Дано има подобрение и спреш да повръщаш скоро ❤
Няма ли подобрение от вливанията
И в болницата ли повръщаш

# 549
Момичета, аз съм в голяма дилема. В петък бях на преглед и докторката измери прекалено малко размери на сакчето и ембриона,отговарящи на 6г.с.,а аз съм в 8+2. Не чу и сърдечна дейност и ми каза, че ако искам може да изчакаме още 1 седмица, но за нея няма перспектива тази бременност. Дилемата е, че нашия татко не иска да бързаме и иска да изчакаме малко, да отида на още прегледи, още апарати и т.н. Аз вчера ходих и при друг лекар, уж с добра апаратура. Той също каза, че отговаря на 6+1 и не вижда сърдечна дейност, но в практиката му се е случвало същото и след няколко дни се появява пулс. Накрая с лека ръка ми каза - Абе за кюртаж си си. Върви още сега да го махат. Аз звъннах на моята докторка и тя ми каза да отида днес в 8 вечерта, защото е дежурна и можем да го махнем още днес. Таткото не дава, тоой е надалеч сега и за съжаление съм сама и когато отида при нея, трябва сама да взема това решение. Сутринта се събудих с нагласата, че искам да изчакаме няколко дни и сега колкото повече наближава 20ч, ставам все по-объркана 😟

Здравей, доколкото помня последният ти цикъл съвпада с моя - 04.08. Аз също бях на преглед миналата седмица и по ехограф съм 7 г.с., а не 8 както е по ПРМ.
Вярвам, че винаги има надежда и си заслужава да дадеш на бебчо шанс. Ще стискам палци всичко в крайна сметка да се развие положително! Simple Smile

# 550
Като писах преди време в 8+4 плода беше 7+0. Прегледа беше при друг лекар и апаратура. Изплаши ме с въпроса дали преден ът съм видяла сърдечни дейност, но след това го видяхме, и аз и той. Очаквам с нетърпение прегледа другия петък, когато трябва да съм 10та седмица. Труден избор имаш, мила, ако лекаря е на мнение, че няма опасност за теб, може би да дадеш шанс на душицата в теб.

# 551

Здравей, доколкото помня последният ти цикъл съвпада с моя - 04.08. Аз също бях на преглед миналата седмица и по ехограф съм 7 г.с., а не 8 както е по ПРМ.
Вярвам, че винаги има надежда и си заслужава да дадеш на бебчо шанс. Ще стискам палци всичко в крайна сметка да се развие положително! Simple Smile
Благодаря ❤️ Лекарите казват, че е прекалено изоставането - с 2 седмици. Но аз все тая надежда, че щом между първия и втория преглед се е появил ембрион и макар и малък е там, все има надежда. А и за 6+1 по ехогграф може би наистина е рано за сърчице и ако изчакам няколко дни може и да се появи. Мисля да пусна и ЧХГ през 2 дни, не знам дали има смисъл, но за някакъв мой ориентир 😔

# 552

Благодаря ❤️ Лекарите казват, че е прекалено изоставането - с 2 седмици. Но аз все тая надежда, че щом между първия и втория преглед се е появил ембрион и макар и малък е там, все има надежда. А и за 6+1 по ехогграф може би наистина е рано за сърчице и ако изчакам няколко дни може и да се появи. Мисля да пусна и ЧХГ през 2 дни, не знам дали има смисъл, но за някакъв мой ориентир 😔

Neliana2304, щом интуицията ти подсказва, изчакай още няколко дни или една седмица най-много и пак отиди. Пък каквото е писано, това ще става.

# 553

Благодаря ❤ Лекарите казват, че е прекалено изоставането - с 2 седмици. Но аз все тая надежда, че щом между първия и втория преглед се е появил ембрион и макар и малък е там, все има надежда. А и за 6+1 по ехогграф може би наистина е рано за сърчице и ако изчакам няколко дни може и да се появи. Мисля да пусна и ЧХГ през 2 дни, не знам дали има смисъл, но за някакъв мой ориентир 😔

Точно в 6+1 по измервания и при мен не се видя ембрион и сърдечна дейност, а само жълтъчно мехурче и една малка точица. Десет дни по-късно нещата бяха коренно различни. Както са споделили и момичетата по-горе, най-добре изчакай малко и имай вяра - чудесата винаги се случват, а и съм чела тоста такива истории с щастлив край накрая. За лично успокоение може наистина да си пуснеш ЧХГ през 48 часа, за да видиш и там нещата как са. Стискам палци всичко да се развие по най-добрия начин! ❤

# 554
Момичета, много съжалявам да чуя, че нещата не вървят добре. Дано все пак се окаже фалшива тревога ❤ Може наистина да пуснете чхг през 2 дни, да видите дали нараства. Всеки път се чудя какво толкова бързат с тия кюртажи, сакън до довечера да приключим. Само ще споделя в случай, че някоя може да намери полза от историята ми.
Скрит текст:
Предната ми бременност приключи с мисед. В 5+4 се видя само празно сакче, две седмици по-късно в 7+4 се беше появило ембрионче без пулс, което отговаряше на 6та седмица. Работата беше ясна, но лекарката каза да спра прогестерона и нека изчакаме 10тина дни за по-сигурно и тогава чак да действаме медикаментозно. Кюртаж не е бил под въпрос изобщо. След седмица започна зацапване, а точно на 9тия ден започнаха болките и се изчистих сама. Значи ако е спряло развитие в 6+1, се изчисти 20 дни по-късно. На следващия ден беше прегледа и нямаше и помен, всичко се беше изчистило. Веднага можехме да започнем с новите опити. Кюртажа за мен щеше да е много по-стресиращ както психически, а физически да не говорим.

Общи условия

Активация на акаунт