Преброяване на населението

• 7 353
  • 96
  •   1
Отговори
# 75
Не е ли кратък този спок за преброяването. Ще успеете ли?

# 76
Доколкото си спомням, и през 2001 и 2011 срокът беше около 2 седмици. При това м. февруари, когато денят е много къс. Успява се. Сега имам преброителка на два района, работи и не може да вземе и отпуск. Приключва почти. И пенсионерка, образована жена, обаче е по средата. Та и от човека си зависи, как ще си разпредели работата. Но за пръв път чувам оплакване от високомерно отношение и съзнателно разкарване на преброителя. От млада жена, за съжаление. Щяла да се брои електронно, но и бележката с телефон не искала да вземе, за да се обади. Да минавала пак, ако я намери... А живее в къща, за която трябва да се попълни т. нар. малка карта. Та хора всякакви.

# 77
  • Асеновград
Аз също имам такива. Срока им бил до 30ти електронно, да не съм ги притеснявала до тогава. Оставих бележка на вратата с телефон. Не се ли обадят с електронен код, минавам в останалите три дни в срока, ако ги няма с чиста съвест ги пиша отказали. Вчера питахме какво се случва с отказалите да дадат пълно ЕГН, отговора пишете ги отказали.

# 78
Аз също имам такива. Срока им бил до 30ти електронно, да не съм ги притеснявала до тогава. Оставих бележка на вратата с телефон. Не се ли обадят с електронен код, минавам в останалите три дни в срока, ако ги няма с чиста съвест ги пиша отказали. Вчера питахме какво се случва с отказалите да дадат пълно ЕГН, отговора пишете ги отказали.
Бих те посъветвала да отидеш с контрольора, за да имаш свидетел.

# 79
  • Асеновград
Бих те посъветвала да отидеш с контрольора, за да имаш свидетел.
Ние не трябваше ли да имаме придружители? Когато се кандидатстваше за преброител имаше описано, че ще са с придружители. А такива изобщо няма. На един познат който кандидатстваше за придружител в Общината му отказали да вземат документите с обяснението че си имат такива.

# 80
Придружители има за определени райони, разбирай проблемни.
Иначе, за другите не е имало нито през 2001, нито през 2011.

# 81
  • Асеновград
Придружители има за определени райони, разбирай проблемни.
Иначе, за другите не е имало нито през 2001, нито през 2011.
Ясно ,благодаря.

# 82
Аз през 2011 г. имах придружител само за циганската махала. Имахме най-дългата улица там и ни придружаваше заедно с още една жена, едната имаше четните номера, другата нечетните. Сега момичетата, които броят в махалата изобщо не са знаели, че имат право на придружител, но те са социални работнички и се справят с тях. Оплакванията им са основно от българи - редовно получават обиди и заплахи.
На нас на обучението ни казаха ако не можем да вземем пълните ЕГН, поне дата и година на раждане, а те ще си ги търсят от статистиката останалите цифри. Няма как да ги пиша отказали, при положение, че предоставят другите данни.
Имам десетина кода, при които седмата и осмата цифра леко се различават, подозирам, че е заради тъпата карта, просто са цъкнали някъде другаде. Питам дали действително са се броили точно в това жилище и като получа утвърдителен отговор, вземам кода и си го вписвам.

# 83
  • Асеновград
Аз през 2011 г. имах придружител само за циганската махала. Имахме най-дългата улица там и ни придружаваше заедно с още една жена, едната имаше четните номера, другата нечетните. Сега момичетата, които броят в махалата изобщо не са знаели, че имат право на придружител, но те са социални работнички и се справят с тях. Оплакванията им са основно от българи - редовно получават обиди и заплахи.
На нас на обучението ни казаха ако не можем да вземем пълните ЕГН, поне дата и година на раждане, а те ще си ги търсят от статистиката останалите цифри. Няма как да ги пиша отказали, при положение, че предоставят другите данни.
Имам десетина кода, при които седмата и осмата цифра леко се различават, подозирам, че е заради тъпата карта, просто са цъкнали някъде другаде. Питам дали действително са се броили точно в това жилище и като получа утвърдителен отговор, вземам кода и си го вписвам.
Това с ЕГН и ние на два пъти го поставяме като въпрос, Първите 6 цифри ги има ,картата е попълнена. На съседката и казали да ги пише отказали, а тя има поне 10 такива карти. Не и повярвах и ходих да говоря аз в офиса който отговаря за преброяването. Представителя на НСИ за Общината, в прав текст ми каза пишете отказали. Уточнявам му те не са отказали , отговорили са на въпросите ,но се страхуват да си дадат последните цифри на ЕГН заради лични данни.  Ами ние не можем да им ги издирваме ако са много, кой ще се занимава. Това ми отговори. Същото ми заяви и за случай в който болен с психично заболяване, не отваря. Съседите потвърждават, че живее сам на адреса ,но не излиза и не отваря. Няма и връзка с човек който му пазарува.
А разминаване с кодовете, много. В последната справка от 21 всички кодове в моите райони, излизат на улици на съседни. Тоест не са за мен, а картата с цъкането е пратила хората някъде си. Съответно хората ми казват кодове с райони различни от този в който живеят.

# 84
  • пак там
Добре де, аз имам следния казус: семейство, току що нанесло се, не знае къде е актът на раждане на детето. И сега какво? да го пиша отказало се ли? детето? това е абсурдно!

За различните кодове много мога да говоря. Някои наистина се объркват, но някои са сигурни, че са писали само себе си. А кодът ги "препраща" на другия край на София. Тоест проблемът е в системата. Как да не им взема номера?

# 85
Не са отказали, естествено. Записваш първите 6 цифри, после съдействие от общината.
Очаквам днес много хора да се сетят да се преброяват електронно, последен ден е. И съответно проблеми в системата.

# 86
Никой не е идвал при нас да ни брои. Ни за кодове, ни за нищо!
И сега какво?

# 87
  • София
И сега какво?
До 10 октомври е срока, имам на таблото за обяви във входа бележка, че ще има посещение на 2 и 3.10 от 11 до 20 часа.
Ще дойдат 🙂

# 88
И сега какво?
Получили са кода, предполагам. Ако сте в апартамент, сградата е преброена. Ако сте в къща, ще се срещнете, няма как.

# 89
Ахааа, значи надежда има!
Че знае ли човек 😉 Да не кажат после нейде по институциите - няма ви преброени, значи не съществувате 😂

Общи условия

Активация на акаунт