Майка ми е много нервна

• 5 016
  • 99
  •   1
Отговори
# 60
Членовете на семейството ми са баба и дядо (от страна на майка ми), мъжа на майка ми, майка ми и брат ми.
Помагам вкъщи, гледам го, занимавам се с него, играем си,  да Blush
Със сигурност си измислям даа. Имам шизофрения дажее Joy Joy
Извинете, но как няма да искам отмъщение?? Та това е психиката ми и е повредена за цял живот. Това е и бъдещето на детето! Confused

# 61
Злобарке, много си объркана и след време ще видиш, че не си права. Ако майка ти има здравословен проблем, както казаха някои преди мен (менопауза, щитовидната жлеза и тнт), ти вместо да й помогнеш я мразиш.
Когато аз растях, моите родители се разделиха много рано. Майка ми не ме поглеждаше, даже я чух да казва на баба ми, че деца не била искала да ражда... И знаеш ли какво - въпреки цялата болка и откраднатото детство, дори за миг не съм изпитала злоба или желание за отмъщение.
Пораснах, изучих се сама, подредих си живота. В сърцето си простих на майка си, дори съм й помагала, от каквото е имала нужда. Сега сме в прекрасни отношения, тя никога не каза "извинявай", аз не съм и го искала. Тя е моя майка. Родила ме е, дала ми е хубавите си гени и въпреки несгодите от миналото аз я обичам и подкрепям.
Не си слагам грях на душата да мразя майка си, а днес, когато вече самата аз съм родител, се старая да бъда майката за моите деца, каквато аз не съм имала.

# 62
  • София
Девойката е малка, разглезена манипулаторка, която иска да си отмъсти за всякакви неща - реални и изфантазирани.  И не е на 17, а с разсъждения на 14. На 17 вече са по-уравновесени.

# 63
Вместо да пишеш глупости и да се заяждаш . Гледай си сега матурите в 12 ти клас , мислиш , че си много зряла , но се държиш като 13 годишна . Не знам как ще се изнесеш като нямаш пари .

# 64
Отначало четях с разбиране и емпатия, както подхождам към всяка тема във форума, но изблиците "мразя майка си, искам да умре, търся отмъщение", сори, дойдоха ми твърде в повече. Излияния на типичния пубер, дето кажеш ли му нещо не по кефа и се почва тръшкането. Увреждала я майка й. То ако от всяка забележка така се увреждахме, нямаше да има живи хора на този свят. Още малко изкарваш, че майка ти пребива двегодишно дете. Пошляпване през ръцете, по дупето от време на време, не е такова ужасно насилие, каквото го изкарваш. Най-много брат ти да не порасне така разглезен.

# 65
Девойката е малка, разглезена манипулаторка, която иска да си отмъсти за всякакви неща - реални и изфантазирани.  И не е на 17, а с разсъждения на 14. На 17 вече са по-уравновесени.
Снимка на лична карта или? Weary Joy

Вместо да пишеш глупости и да се заяждаш . Гледай си сега матурите в 12 ти клас , мислиш , че си много зряла , но се държиш като 13 годишна . Не знам как ще се изнесеш като нямаш пари .
оценките ми са супер, благодаря за съвета Hug също така имам пари, събирала съм, работила съм Simple Smile
Отначало четях с разбиране и емпатия, както подхождам към всяка тема във форума, но изблиците "мразя майка си, искам да умре, търся отмъщение", сори, дойдоха ми твърде в повече. Излияния на типичния пубер, дето кажеш ли му нещо не по кефа и се почва тръшкането. Увреждала я майка й. То ако от всяка забележка така се увреждахме, нямаше да има живи хора на този свят. Още малко изкарваш, че майка ти пребива двегодишно дете. Пошляпване през ръцете, по дупето от време на време, не е такова ужасно насилие, каквото го изкарваш. Най-много брат ти да не порасне така разглезен.
да му търпаш ушите и да му блъскаш ръцете в масата не е малко, но да не е нещо прекалено. Прекалено е психическото натоварване, което при мен очевидно е оставило следи, а почти е сигурно,че и при него ще остави.
Извинете кое е разглезено?! Да искаш нормално отношение и психически здрава майка? Е, ако е така, разглезена съм значи.

# 66
  • София
И какво смяташ да правиш, щом майка ти е толкова лоша майка, а ти си толкова загрижена за братчето си и си искаш семейството? Хубаво, да говорим като големи хора, щом не си разглезена!

# 67
И какво смяташ да правиш, щом майка ти е толкова лоша майка, а ти си толкова загрижена за братчето си и си искаш семейството? Хубаво, да говорим като големи хора, щом не си разглезена!
Търся начин да коригирам това ѝ отношение. Може би ако тръгне на психолог знам ли

# 68
А седна ли да поговориш с нея? Ама не с нападки, а нещо от сорта на:
- Мамо, виждам, че напоследък не ти е лесно, искам да ти помогна, защото те обичам и искам да си добре.....
Защо не я изведеш на кафе, например, да се по разходите само двете. Да гледаш детето някакво време и да й запишеш час за козметика, фризьор или да помоли съпруга й да отидат на театър, кино, ресторант....
С омраза и мъст, нищо не завършва с хепи енд.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 18:56 от Анонимен

# 69
  • София
Не можеш да коригираш чуждо отношение. Можеш да коригираш само своето отношение и своето поведение. Няма как да я накараш да ходи при психолог, а и това няма да е начинът. Най-честата грешка, която допускат хората е, че смятат, че когато изпратят другия на психолог, той ще го фиксне, ще му налее акъл и ще го върне вкъщи като нов. Това не е като да закараш колата в сервиза и да ти я върнат поправена. Ти си човекът, който да направи положителната промяна, защото имаш контрол само върху себе си. Не върху майка си, не върху мъжа й, не върху брат си, не върху баба си или дядо си. Ако ти подходиш с добро е много вероятно да получиш добро.

# 70
Благодаря за всички отговори Hug
Последните два ми бяха сякаш най от полза и ще ги използвам. Flowers Hibiscus

# 71
Злобарке , аз още се чудя как майка ти те търпи . На теб всеки ти е виновен . Ако беше с отличен успех , нямаше да вземеш на бившата ти приятелка гаджето и да направиш други неща , така че порасни .

# 72
Злобарке , аз още се чудя как майка ти те търпи . На теб всеки ти е виновен . Ако беше с отличен успех , нямаше да вземеш на бившата ти приятелка гаджето и да направиш други неща , така че порасни .
какво общо отличния успех с бившото гадже на приятелка и това,че всеки ми е виновен Joy Joy Joy Joy
може да имаш само шестици в училище и да си глупав в живота, а може и да си двойкаджия, но пък с много акъл в главата Grinning не е определящ фактор

# 73
Добре защо въобще пишеш в този форум , тя майка ти малко те е била и затова си сега такава . Защото чрез поведението и държанието се разбира какъв е човека миличка . Умните хора си мълчат и не се хвалят , а тъпите хора правят обратното . Ти сама си навличаш драмите , аз ти давам съвет , за да се поправиш вбъдеще . Защото си излезнала малко от рейсите . Тука да обясняваш в теми как бившия те е оправял и после другия , не ни интересуват проблемите ти със семейството ти !

# 74
Хехе, нормално било да иска да отмъщава... Като гледам, скоро ще четем"забърсах втория мъж на майка ми, тя не го заслужава". Тъкмо, законно ще обгрижва братчето.

Общи условия

Активация на акаунт