Д-р Иван Сигридов - Тема 6

• 77 172
  • 897
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Момичета, вчера бях на първичен преглед при д-р Сигридов. Честно казано със смесени чувства съм, но малко сякаш и нямам избор, освен него в България няма кой да проследи една евентуална бременност след инвитро при мен, защото ще бъде много тежко износването. Назначи ми куп изследвания в Бодимед, както и в Геника, назначи ми чревен микробиом и зонулин(май така се пише, не съм убедена), бях се подготвила, че ще са много назначенията, но като сумирах нещата, грубо, излизат към 2000лв... Взех фактура от клиниката и за прегледа, амбулаторен лист и мисля за изследванията също да взема фактури от лабораториите, въпросът ми е има ли някой тук, който застрахователят след това да е изплатил нещо? Или директно режат с довода, че това е за репродуктивно здраве...
Другото, което ме безпокои е, че той препоръча хистероскопия, като каза че освен д-р Ковачев ще държи и той да бъде на процедурата, защото нещата при мен са малко по-особени (имам рист от перфорация на матка, заради перфорацията която се случи миналата година, когато прекъснах бременност поради мед. показания в МД.), по принцип за инвитро сме се насочили към Мемориал, и там след ЦС казаха, че там ще направя и хистероскопия преди трансфер, за да оправим срастване на матката. Има ли някой правил хистероскопия в Мемориал? Или някой с по-особен случай назначен за хистероскопия при Сигридов? Притеснявам се, тази увереност на доктора малко ме шашка, вчера на прегледа казва "Аз променям съдби", което звучи страхотно, но всички знаем, че в медицината 2+2 не е винаги 4...
Също така ми каза, че имам двурога матка?! А това нито един лекар до момента не ми го е споменавал дори, в Турция проф. Кахраман (много се уважават с Сигридов между другото), та дори и тя не ми спомена за подобно нещо, как така изведнъж се вижда че е двурога...
Може би звуча объркано, не знам дали си формулирах правилно въпросите и мислите, но Сигридов определено е много странен и изключително умен, в сравнение с други лекари в България.

# 271
аз съм след инвитро в Мемориал , и 2 хистерота, едно при Калчев и после му оправяха фашкиите в мемориал.3000000 пъти ти препоръчвам  там да си я направиш , по скъпо е но ще е по ок да е точно преди трансфер и са много по адекватни от тук. Сигридов назначава 500 изследвания за сумати пари половината от тях за мен са неоправдани може би. Ти имаш ли вече правено инвитро в турция ? и на колко години си извинявай ?

# 272
  • София
Bochinka, благодаря за мнението! На 27г., нямам все още инвитро, чакаме генетичните тестове, т.к имам генетично заболяване на костите и шансът бебето да го наследи(както беше миналата година) е 50%. Нямам проблем с забременяването, а ще правим ПИД за да намерим здраво ембрионче...
Много ме разколеба вчера доктора, в Турция след ЦС казаха, че имам много леко срастване в лявата част на матката, а той вчера каза за двурога матка, за някаква ембрионална тъкан, която трябвало да се изреже и т.н., каза че той също ще присъства на хистероскопията с Ковачев, за да е сигурен, че няма да има грешки и фалове, съмнява се за пропускливост на червата, тъй като миналата година с перфорацията на матката, перфорираха и тънките ми черва и затова имам резекция от 15см черва, и каза, че е сигурен на 90%, че не усвоявам правилно хр. вещества.
Извинявай, но колко беше хистесроскопията в Мемориал? Преди трансфер ли ти я правиха пак? Как реагира Сигридов, че си направила и там? Аз не знам дали няма да ми се ядоса, ако я направя там, а не при него... много съм объркана наистина Sad

# 273
сега ще ти обесня аз съм на 30 почти и чакам рожбата си всеки момент в буквалния смисл , това е ПИД ембрион от мемориал.
Нямам проблем с забременяването никакъв ( дето се вика правим секс и съм бременна ) но имам 3 аборта ( дефект в ембриона ( даун итн ) даже сигридов не го видя този даун )
След 3 аборта отидох при Калчев който веднага каза хистероскопия ти трябва ( Сигридов беше видял двурога матка с дауна ми ( първа бременност ) но не видя даун 🙄)
Направих хистероскопия при Калчев , направих си изследвания за тромбофилия, направих имунология при Русев, оказа се че имам тромбофилия.
След хистерото почнахме с опитите веднага , както препоръча Калчев.Но правих и вливка интралипид заради уж завишени НК клетки . и тук стана прецедент , с перфетно следене на овулация заради интралипида аз не забременях докато той действаше. Месеца в който спря имах Бх бременност и се отказах от опитите и директно отидохме в мемориал. Направихме ЦС ,щях да пуна от болка .
Видя се че никаква двурога матка нямам , просто матката ми е леко хлъбнала но това нее проблем за износване , и често я бъркат с двурога.
И че Калчев не беше оправил едната стена на матката ми .
Направихме стимулация през август, извадихме 14 Я и станаха 14 ембриона от тях 7 доживяха до 5 ти ден и само 2 останаха след ПИД .
После карахме корони и чакахме и януари отидохме за хистероскопия беше около 1500 евро ( ще те подлъжа точно защото ми се мешат в главата цифрите )
Направиха ми я , направиха и надраскване на матката за по добра имлпантация и март направихме трансфера и сега ще раждам Simple Smile
При Сигридов много исках да ида преди трансфера но той тогава заряза пациенти и всичко за година и повече.
после не приемаше не бременни та успях да се вредя вече в 7 ма седмица.
Общо взето нищо освен иследвания за 500 лв не ми назначи.
Които бяхма идеални но ги пуснах защото вече го бях яла тоя К…р.
Сигридов единственното което каза че щом съм била в Турция значи всичко ще е наред тва е.
За перфорацията която ти се е случила не мога да кажа нищо но чесно казано той на всички вече назначава тия зонулини и микробиоми та ми е малко съмнително дали всеки има нужда или просто си прави собственни статистики за сметка на пациентите. При все че аз имам проьлем с червата заради лактозна алергия на мен не ми назначи такова нещо защото вече нямаше смисл май.
Аз лично не поемам отговорноста но на твое място бих пробвала без 2 бона за тия неща и при всички положения хистероскопия в мемориал а не тук. Просто защото това е там а не тук . Чесно ти казвам ние се поциганихме защото 1000 лв и 3 бона са доста разлика но в крайна сметка излезе много повече защото се наложи да се оправят нещата .

# 274
  • София
Много благодаря за изчерпателния отговор. Моя партньор също е на мнение, тук да не рискуваме с хистероскопията, а направо да я правим в Мемориал. Твоят случай с забременяването и т.н. доста ми напомня на мен, защото при нас е същата работа, от раз забременявам, но проблемът е, че качеството не е добро, затова само ПИД.
Ще пусна в крайна сметка всички изследвания и т.н., аз също съм почти убедена, че имам дефицити в вит, минерали и кво ли не, дано нямам тромбофилия, но нищо чудно и тях да си нося, но май хистерото, ще го оставя за Мемориал. Ние планираме живот и здраве март да идем за стимулация, колко време беше при теб стимулацията? Може и на лично да ми пишеш, за да не спамим за Мемориал тук.
А всеки месец ли си на преглед при Сигридов по време на бременноста?
КАза, че трябва да елиминираме риска от котракции на матката още преди бременноста, защото при мен матката е по-слаба, и това би било фатално. Никакво забременяване преди той да ми каже ДА, спомена... Само ме притеснява реакцията му, ако не направя хистеро при него....

# 275
Извинявам се за намесата в разговора, но:

Няма какво да се притесняваш от реакцията му - той не прави самата хистероскопия, а Калчев, като доста момичета са казвали, че след това се е налагало да се коригират отново нещата след неговата намеса. След всичко, което си преживяла имаш пълното право да нямаш пълно доверие на които и да било.
Целта ти е да забременееш и да износиш здраво бебенце, насочила си се към Мемориал за процедурата, хубаво е там да бъде и хистерото според мен. Когато нещата се разкъсват между много лекари става една манджа с грозде и никой не носи отговорност, всеки се оправдава с другия. А ти се чудиш на кого да вярваш.
Сигридов бременност не следи. В твоя случай може и да прави прегледи всеки месец, но може и да не прави.
Ако питаш мен на него се довери за подготовката, а за хистерото и инвитро на лекарите в Мемориал.

Успех пожелавам и не мисли какво ще каже той, а какво е най- добре за теб самата!

# 276
  • Sofia
Да, стана ми интересно. Вие на какъв интервал ходите при Сигридов?
При мен засега така се получава, че съм при него всеки месец - ембрионална морфология, БХС и сега ме вика в 16 гс.
Така ли ще е до края на бременността?
Не че се оплаквам, просто искам да знам как са организирани прегледите.

# 277
Момичета, аз направих глупостта да отида за допълнителна консултация в Надежда, вече към края на бременността и Сигридов и Ковачев като разбраха много се обидиха. Сигридов ми каза страшни неща, разплаках се и ме беше много яд, че така се получиха нещата. Каза ми, как аз не съм спасила нито един човек в живота си, а той е спасил стотици животи.
ПС. Тук се пише все за Калчев, а той не е част от Клиниката вече. Хистерото ще ви го прави Ковачев.
Моят съвет е ако решите да ви го правят на другото място (Мемориал), да предупредите Сигридов, че така сте решила и да сте подготвена, че няма да му се хареса.

# 278
  • Sofia
Да, Сигридов не обича да го прескачат.
Аз направих допълнително изследване, което той не ми беше препоръчал. Ами, изобщо не остана доволен, че действам на своя глава.

# 279
Да, стана ми интересно. Вие на какъв интервал ходите при Сигридов?
При мен засега така се получава, че съм при него всеки месец - ембрионална морфология, БХС и сега ме вика в 16 гс.
Така ли ще е до края на бременността?
Не че се оплаквам, просто искам да знам как са организирани прегледите.

Brin, здрасти! ❤
Ходя и аз при него - също съм на горе долу месец, даже на месец и половина-два - той прави феталните - и аз бях на ембрионална, БХС (29 септември) и сега съм на 30-и ноември на втора ФМ. Между тези прегледи ходя при Ковачев - при него бях за преглед в 16-та. Мисля, че и занапред ще е така, ако искаш проследяване - основно Ковачев, а за феталните - при Сигридов. На мен и двамата са ми много симпатични, разказват, не претупват (стига да питаш) и винаги са отизивчиви и с препоръки. Някой горе беше написал, че докторът препоръчва сто хиляди неща да изследване, вярно е. Обаче от тях после знае кога и как да реагира. Аз също се нашашках и разстроен, когато дойде моят момент за 2000 лева изследвания, мъжът ми беше против, обаче сега и двамата сме благодарни, защото се разбра откъде са идвали проблемите преди. Доверявам се и на двамата доктори, като гледам в сравнение с тях какво претупване е на обикновени прегледи, ми става много тъпо.

# 280
Marsala, който за каквото ще да се обижда, да не ти пука! Става въпрос за твоето здраве, тяло и дете и само ти ще си носиш последствията каквото и да се случи. Такива фръцкания от страна на някой лекар са меко казано непрофесионални. От Сигридов както има много доволни пациенти,  така има и доста разочаровани, така че няма как да му имаш сляпо доверие (и като цяло на когото и да било). Като ви чета искрено се радвам, че не ми се е налагало да се срещам с този човек. Имам 1 посещение при Ковачев, който ми допадна много,  но кято цяло не бих се следила там.

# 281
  • Sofia
Здрасти, treloni 😊
Аз не се следя при Ковачев. Ходя само при Сигридов. И затова се учудих, че ме извика толкова скоро след БХС. Неговият коментар беше, че бебето има органи през цялото време, а не само в определени седмици 😆.
За изследванията за хиляди левове бях подготвена още преди да отида при него и си бях заделила средства за тази цел, така че не беше неочакван шок.
Иначе, макар и странния му характер, съм доволна, защото определено не претупва и обяснява.
Но и той беше един от тези, които ме бавиха с включване на НМХ. Все искаше да види разни неща (тромбофилии, кръвосъсирване, кръвоток, БХС), преди да реши за каква доза съм.
Е, отидох при Паскалева и тя ми включи НМХ. Сега не знам как ще му го споделя. Сигурно пак ще ми се накара, че го прескачам и си правя каквото искам.

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 18:38 от Brin de muguet

# 282
Щом като бебето има органи през цялото време, а не в определени седмици, защо не вика всички пациентки по-често? Аз специално го питах на БХС кога ще ме види пак и той каза чак за ФМ, ако искам по-рано да отида при Ковачев.

# 283
  • Sofia
Аз затова попитах при вас как е. Защото ми се стори странно да ме вика в 16гс.

# 284
  • София
Сигурно вика по-рано само, ако види проблем, който иска да следи. Аз бях на 26.10 на ембрионална морфология (8ма седмица) и каза, че кръвотокът към плода не е добре. Назначи ми генетични изследвания и лека терапия, и каза, че иска да ме види след 2 седмици, за да видим има ли промяна и каква терапия е нужна. Може би зависи от случая и дали всичко е в норма.

Общи условия

Активация на акаунт