Д-р Иван Сигридов - Тема 6

• 77 291
  • 897
  •   1
Отговори
# 345
Като говорите за протеин, имате предвид суроватъчен протеин ли?

Това взимах, но вече за третия триместър. За след 7мия месец.

Ковачев ми го изписа. Май го имаше и в Ремедиум или в Софармаси. Но ми го показаха от Здравис, ест.

Edit: Амбулаторен лист си исках всеки път, заради фонда. Но всеки път ми се принтираше първия такъв - установена бременност, и т.н. Само нова дата. От фонда ги приемаха.
От ФМ получих детайлен амбулаторен лист, но също изрично помолих за такъв. Иначе не дават, да.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 21:40 от jane16

# 346
Здравейте,
Попаднах случайно на тази тема и ми стана интересно за мнението ви за този лекар. Очевидно не съм само аз разочарована от светилото Сигридов. Когато отидох на първи преглед при него бях в седма седмица, инвитро от Надежда?! За какво ми беше да му казвам и че е при Стаменов…. Не мога да предам, а и не искам, какво изприказва…. Накрая му  влезнах остро и го попитах все пак ще ме прегледа или не😀 Всеки следващ преглед слушах колко е велик и колко другите са зле, но понеже съм чувала, че е супер добър лекър стоях и слушах…даже в петия месец видя някво петно в сърцето на бебето (за което феталния кардиолог др Маринов се изсмя) и не съм спала няколко нощи от притеснение….няма да разказвам повече детайли , но бебето изоставаше в килограмите и др Нашар го извади със спешно секцио 1460 гр в началото на 34 седмица, две седмици преди това Сигридов го измери 1710 гр и ме уверяваше, че на бебето му няма нищо и си расте нормално….
Та добре, че беше Нашар
В 34 седмица бебетата са почти 2 кг….давате си сметка колко е изоставало моето.
Та, аз не съжалявам, че не го послушах…. Радвам се, че послушах др. Нашар-уникален човек и професионалист!

# 347
MishellB, вие сте му бръкнали в най-голямата рана направо! Добре, че сте послушали д-р Нашар, как е бебчето Ви? Надявам се към днешна дата всичко да е наред Hands Pray
Подозирам, че съвсем скоро няма да остане нито един лекар, с който той да се разбира. Надежда му е черна, Токуда като гледам вече също, с Калчев се разделиха, аз като го питах той при кой препоръчва този серклаж, той ми отговори - д-р Ковачев. Вече не му харесвали на д-р Христов серклажите.. бреей! Ами мерси ама нещо прекалено се лансира този д-р Ковачев напоследък. Докато чаках да ми измери шийката присъствах на негов разговор по телефона, който за момента ще премълча, но не съм впечатлена нито от отношението му, нито от професионализма му.

# 348
Значи мен август месец ме насочи за серклаж при др. Христов. Само няколко месеца по-късно вече държи Ковачев да ги прави? Обаче къде - в Шейново ли?

# 349
Не знам, той ми обясняваше как било нищо работа за 5 минути, но вече не харесвал серклажите от предишното място, на което пращал ( а всички знаем кое е то), пък д-р Ковачев много си изпипвал нещата.. И все пак .. опита, който има Христов е несравним. Абе разочарована съм.

# 350
Здравейте! Понеже имах назначени една папка излседвания и ги пуснах,както и фертилити тест,който установява дали има някакви инфекции,както и такива които се предават по полов път. Всичко,което ми назначи Сигридов. След което писах на дор. Ковачев,че съм готова с изледваният,след което ми каза да пусна хламидии,уреплазма и микоплазма,та въпроса ми е фертилити теста не установява ли точно това,инфекции предавани по полов път? Защото с него при мен всичко е чисто. Въпреки това вчера ходих на гинеколог и ги пуснах и чакам да ми излезнат резултатите.

# 351
Добре, мили момичета, очевидно доктора не си върши работата както преди и доверие, не може да му се има (поне аз му нямам). Въпросът ми е - къде другаде да ходим, на кого да се доверим?
Аз имам паралелно часове за д-р Михова и д-р Маринов ( Клиника Надежда), но не знам адекватен ли ми е изборът и мога ли да се доверя на Михова на 100% (за Маринов знам 🙂).

# 352
На никой не може да имаш 100% доверие. Но след като откри проблема при мен, др. Маринов ме накара да повторя ФМ точно при Патрикова и Михова от Надежда (той сам ми уреди часа) Така, че предполагам е добър избор. Същото съм чувала за МЦ Марковс.

# 353
Като ви чета оставам с впечатление, че отдавна медицината там е отстъпила място на бизнеса. Не съм чувала за друга клиника, в която ти искат 80лв за да ти видят изследванията, които на всичко отгоре носиш с теб на преглед... Вероятно имате сериозни причини и финанси да търпите цялото това отношение, на мен ми се струва прекалено.

# 354
Чудесен избор е Михова.

# 355
  • София
Съгласна съм и аз, няма да е лесно да се следват финансово всички препоръки. Аз си получих коментара на изследванията. С предписани добавки за грубо 300 лв.

Това, което ме притеснява е коментарът на мутациите и препоръките свързани с тях:

"Ограничаване приема на храни, увеличаващи катехоламините ( сърдържащи
тирозин, триптофан, фениланин )
Спиране на алкохол, кафе, тютюнопушене, ксено- и фитоестрогените ( соя, мляко, сирене,
жълтък )
Препоръчва се прием на броколи, зеле, кейл, гъби, червено грозде, ленено семе,
пълнозърнести храни.
Не приемайте храни, съдържащи кварцетин, катехин, епикатехин – зелен чай, боровинки,
малини, къпини, ябълки, кориандър. На тяхно място приемайте: лук, целина, лайка,
магданоз, грейпфрут.
Препоръчва се извеждането на тежките метали, токсини, увеличаване на Ph на организма."

Първо, нямам идея кои са храните "увеличаващи катехоламините ( сърдържащи
тирозин, триптофан, фениланин )". И второ - вижда ми се ужасно да спра всички млечни продукти - как ще си набавям белтъчини?

Ще го разпитам на прегледа след 2 седмици, не ми се дават още 50 лв за въпрос онлайн. Но през това време не знам дали да спра млечните... И въобще тези препоръки за някакъв период ли са, за цялата бременност или по принцип и след нея.

Иначе по въпроса за ФМ - имам отлични впечатления от др Маринов, водих дъщеря ми при него на преглед, много е точен и внимателен.

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 10:58 от no4ko25

# 356
И на мен ми го дадоха този лист с тези препоръки, заради мутация в COMT гена. Заедно със спиране на всички меса, без заешко мисля, млечни, яйца, извара. Ами казах му на Ковачев, че абсурд да ги спазя, аз няма да има какво да ям. Да не говорим, че с предишната бременност белтъка ми толкова почна да пада, въпреки приема на огромни количества месо, яйца, извара, протеин, какво остава да спра тези храни сега. И той ми каза - е ами каквото можеш ограничи, не е задължително всичко… прибрах го някъде този лист и не съм го поглеждала повече.

# 357
  • София
Михова дали консултира проблемни небременни с кофти предистория?
Ангажира ли се със следене?
Ами Чачева?

Аз определено си търся варианти за бъдеща бременност.Преди 5 години Сигридов беше различен ... следи ме със сина ми.

# 358
Здравейте момичета
Имам въпрос различен от темата която обсъждате в момента.
Моля за съвет. Дали е  нормално в 5г.с съм имам лека болка в корема, ниско долу и болка в  ректума.
Нямам запек. Не знам какво се случва.

# 359
Бъбъл, доколкото знам - не. Занимават се само с ФМ. Но не пречи да питаш за евентуална консултация на регистратура. Но не проследяват бременност, съвсем другаде им е фокуса и на двете.

Гери, вероятно е нормално. Много нови усещания има с нарастването на матката. Има тема "Бременност - бързи въпроси и отговори", там се обсъждат подобни теми непрекъснато, може да ти е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт