Д-р Иван Сигридов - Тема 6

• 77 295
  • 897
  •   1
Отговори
# 360
  • София
А има ли някой, след резултати от чревен микробиом, да му е излизало възможен риск за синдром на раздразненото черво, възпалително заболяване на червата и автоимунни заболявания? Като цяло след чревният микробиом пусна ли ви други изследвания за поносимост към глутен, лактоза и т.н., други алергии? (в резултатите пратени ми на английски има препоръчителни изследвания, най-вероятно ще ги пусне и Сигридов нали?)
Като цяло аз винаги съм си страдала от запек и се старая уж да хапвам храна богата на повече фибри, но не винаги ми се получава (като малка, а и не само съм била на доста антибиотични лечения и тога сигурно оказва влияние, за чревната флора), въпреки че и пия пробиотици редовно. Резултатите нещо не ми харесват, най-вероятно ще ми даде някаква строга диета... Ще им изпратя резултатите и ще звъня за час за преглед сега, дано ми дадат скоро, междувременно ако има някой, правил си това изследване моля да сподели, всяко мнение ще ми е полезно Simple Smile

# 361
Сега видях, че има и тема за доктора, та искам да попитам има ли значение дали ТМГ е на кристали или таблетки?
Попитах дали са налични и казаха, че са.
https://hranitelnidobavki.bg/p/jarrow-formulas-tmg-crystals-%d0% … -50-%d0%b3%d1%80/
https://hranitelnidobavki.bg/p/jarrow-formulas-tmg-%d1%82%d1%80% … 500-%d0%bc%d0%b3/
Какво мислите?

# 362
  • София
Аз си поръчах един от здравис, не знам дали него трябваше, но в коментара на изследването единствено са написали “ТМХ + холин, по 3 мерителни лъжички дневно.” Та заложих на здравис

https://www.zdravis.com/product/1618/tmg-plus-za-metilirane-i-no … omotsisteina.html

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 17:30 от no4ko25

# 363
  • Sofia
На мен точно този от Здравис ми го показа сестрата след прегледа.
Търсих го по аптеките - не намерих такова чудо и го поръчах от Здравис.

# 364
Здравейте! Не съм писала, но следя темата отдавна, отпреди да попадна за съжаление в контингента на др Сигридов.    Тази година имах загуба в 34 г.с. Бях сега на преглед при доктора, и аз си тръгнах с папка с изследвания за 3000 лв. Но някак се и надявам, че знае какво прави. Като си преживял мъртво раждане си готов да дадеш всичко да не минаваш отново оттам.
Това, което ми стана интересно е, че не намирам публикации от доктора или някакви данни за колаборация с други клиники по света. Би ми било интересно ако някои знае за подобни съвместни проекти. А за тестовете и таксите - този център трябва да се изплати някак. Не знам какви са цените за подобни консултации в други държави, предполагам не е по-евтино.
Тепърва ще си съставям мнение, но и аз не знам кой друг следи сложни казуси с успех.

# 365
Дами, минавам да кажа, че диагнозата за Сигридов за перфорация на матката при мен не се потвърди на хистероскопията. Направих я в Надежда и май за потенциална бременност ще търся някой друг за фетални и скрийнинг. Толкова се бях наплашила, че ще се наложи да правя лапароскопии и да чакам поне година преди да правим опити, че направо си отдъхнах!

# 366
Може ли да ви попитам, някоя от вас има ли спомен колко е била дължината на маточната шийка по време на първата ФМ. Сега си получих заключението от Сигридов и виждам, че е измерил шийка 38,8 мм., но нали беше зает да ме занимава с глупости и не е сметнал за нужно да ме уведоми. С първата си бременност бях със скъсена шийка от 16 г.с. и рових да търся колко е била - оказа се 26мм. Колко е нормално да бъде шийката в 12 г.с.?

# 367
  • София
Може ли да ви попитам, някоя от вас има ли спомен колко е била дължината на маточната шийка по време на първата ФМ. Сега си получих заключението от Сигридов и виждам, че е измерил шийка 38,8 мм., но нали беше зает да ме занимава с глупости и не е сметнал за нужно да ме уведоми. С първата си бременност бях със скъсена шийка от 16 г.с. и рових да търся колко е била - оказа се 26мм. Колко е нормално да бъде шийката в 12 г.с.?
38 см беше и моята ,в небременно състояние също,но при всяка жена е различно.Зависи също от позата в която си легнала ,дали ти се пишка ,зависи с коремен или вагинален се гледа.
Като цяло започва да се мери след 16 г.с ,преди това няма тежест и не е особен фактор.
След 16 г.с мерете и следете много,моята до 19 седмица включително беше 38 см,после взе да се скъсява и направихме серклаж.Но аз си имах данни за цервикална недостатъчност,които се потвърдиха.

# 368
Благодаря за отговора 🙂. Дори не знаех, че е мерена. Доктора не преглежда с вагинален ехограф, поне мен не е преглеждал никога, дори и в небременно състояние.

# 369
  • Sofia
Не знам каква е нормата.
В 12гс ми я измери 39,3. Сега в 16гс, изобщо не намерих такава информация в листа. Може и изобщо да не я е мерил, щом липсва 🤔, знам ли...

# 370
Всяка шийка е различна. Няма норма. Важното е да не се скъсява.

# 371
# 372
  • София
Извинявам се за глупавия въпрос, но все пак ще го задам. Тези генетични изледвания за мутации с какъв тип лекар могат да се коментират според вас? Интересно ми живот и здраве в някакъв момент да ги коментирам с лекар и извън състоянието бременност.

# 373
Леле момичета, като чета и косите ми се изправят. Аз съм писала назад в темите за моя опит с доктора и по-специално за посещенията ми с новата му клиника (за милиони 😂), но сега разбирам , че е избруталял още повече.
Аз правих втора морфология точно когато Ковачев тъкмо почваше да "разчита" резултати. Първата ми беше ден преди Бъдни вечер, малко след отварянето на клиниката. Третата я бях изкоментирала тук. Пълна пародия. Все едно съм му отишла там безплатно да ме преглежда. . От този лекар не е останало нищо от това което беше и се радвам, че това беше последната ни среща.
И с двете ми дечица  съм ходила на морфологии при него , но с второто направо удари дъното с коментарите си. Просто никаква цедка на езика , никаква съобразителност със състоянието на пациентките. Тотален абсурд.
Между втората и третата фетална и на мен ми изписа "съответните изследвания" , но не ми отговори на въпроса на какво основание да ги пускам и съмнява ли се в нещо, а че ще ги коментираме като излязат. Аз притеснена ги направих естествено (за 850 лева бяха моите) , тогАва ми ги изкоментираха по мейла Безплатно, защото още не беше направена схемата ,която прилагат в момента. След което ме накараха да пусна още и отново без обяснения и в какво изобщо се съмняват и като отидох тези от лабораторията ми се изсмяха и ми казаха , че са ми изписани изследвания които се правят на жени, които са на терапия с хистаминови препарати и да си ходя . Това беше в Токуда , а не в Бодимед обаче.
Отделно д-р Начев ме попита кой ми е назначил натоварване с глюкоза в 21ва седмица за инсулинови нива и ми отказа коментар. Каза че това е абсурд...
Изобщо има много на какво да се посмея сега, макар че тогава хич не ми беше смешно. Следящия ми АГ беше много възмутен от подхода също , но достатъчно интелигентен и дипломатичен се въздържаше от коментар.
В крайна сметка отидох и при друг морфолог, който много внимателно видя и сега си имам страхотен син. 
С първото ми детенце изобщо не беше такъв и за това и без никакво съмнение избрах него, но просто видях разликата.
П.с. и с двете ми деца съм била с НЕпроблемна бременност.

# 374
  • Sofia
Тези генетични изледвания за мутации с какъв тип лекар могат да се коментират според вас? Интересно ми живот и здраве в някакъв момент да ги коментирам с лекар и извън състоянието бременност.
С хематолог или съдов хирург.
Но извън бременност или някаква друга рискова ситуация (операция, обездвижване) или без прекаран ССИ, едва ли ще те вземат насериозно.

Аз питах проф. Лисичков дали трябва да правя нещо профилактично за тромбофилията (а аз съм с фактор 2 и с фамилна обремененост), каза че не. И повечето, които съм попитала казват същото. Само един ми каза да си пускам едни тромбоцити два пъти в годината 🤔.

Общи условия

Активация на акаунт