Д-р Иван Сигридов - Тема 6

• 77 305
  • 897
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Благодаря!
Аз още съм в потрес от предписанието по от отношение на СОМТ мутацията “Спиране на алкохол, кафе, тютюнопушене, ксено- и фитоестрогените ( соя, мляко, сирене, жълтък )” и наистина вярвам, че няма да се наложи да ги спра за постоянно млечните. Затова ми се иска да знам с какъв лекар да ги обсъждам в бъдеще.

# 376
За първи път чувам за СОМТ мутация.  Поради какви показатели ви назначиха изследването?

# 377
Според мен не ги спирайте Simple Smile
Благодаря!
Аз още съм в потрес от предписанието по от отношение на СОМТ мутацията “Спиране на алкохол, кафе, тютюнопушене, ксено- и фитоестрогените ( соя, мляко, сирене, жълтък )” и наистина вярвам, че няма да се наложи да ги спра за постоянно млечните. Затова ми се иска да знам с какъв лекар да ги обсъждам в бъдеще.

# 378
Не мога да разбера нещо. Аз също не съм съгласна с това,че започва все повече да прилича на печелбарство,но защо ходите при него когато му нямате доверие?!Давате пари за изследвания,на които после няма да спазвате предсписанията. До момента съм дала и аз много пари и куп излседвания,но мисля,че си заслужава поне за сега. Веднъж съм ходила и то доста вднимание ми обърна. Ще видя какво ще стане следващия път. И аз не съм ОК да давам 80 лв за разчитане на резултати,които той самия ми ги е назначил. Но все пак съм чакала една година за да отвори клиниката и още половин,за да си запиша час.
Разбира се всеки трябва да си изказва гледната точка и мнението,понеже даваме доста средства  и не само това,ами и отделяме време,както и нерви ако щеш,но наистина това ми стана интересно най-вече. Как едни хора просто казват, “недей да спираш това,недей онова” . Не знам или аз съм повече страхлива отколкото трябва,но смятам,че все пак си разбира от работата.

# 379
За първи път чувам за СОМТ мутация.  Поради какви показатели ви назначиха изследването?

Аз мога да споделя, че така и не разбрах защо го пусна при мен. Той ми отбеляза половината брошура на Геника само след като видя, че имам мутация в MTHFR гена ( ама аз я имах и с първата бременност и тогава не се налагаха всички тези изследвания). После когато отидох за разчитане на изследванията Ковачев промърмори, че щом съм имала мутация в COMT гена, шанса от аутизъм бил много висок при бебето и ми подаде този лист, в който общо взето пише, че трябва да огранича почти всички групи храни. Животински, млечни, плодове, зеленчуци.. Ами съжалявам, но няма да ги спазя. За мен е важно да се храня разнообразно, мисля че бебето има нужда от това, а не да се изхранвам със зеле, целина и един вид месо ( не помня кое беше, а го смотах този лист някъде да не го гледам). Винаги съм се вслушвала в съветите на Сигридов, но този път не откривам абсолютно никаква логика в тези съвети и не мога да се насиля да ги спазя. Взех си TMG и SOD, които ми изписаха пак заради този ген и толкова.

# 380
Потърсих за този СОМТ ген. Изследвания предполагат, че има връзка с прееклампсията и кръвоснабдяването на плацентата. Доказано е, че има връзка с шизофрения и паник атаки. Може да имаш успешна бременност с мутации, даже повечето са така, но в един момент може да направят проблем.

# 381
Не мога да разбера нещо. Аз също не съм съгласна с това,че започва все повече да прилича на печелбарство,но защо ходите при него когато му нямате доверие?!Давате пари за изследвания,на които после няма да спазвате предсписанията. До момента съм дала и аз много пари и куп излседвания,но мисля,че си заслужава поне за сега. Веднъж съм ходила и то доста вднимание ми обърна. Ще видя какво ще стане следващия път. И аз не съм ОК да давам 80 лв за разчитане на резултати,които той самия ми ги е назначил. Но все пак съм чакала една година за да отвори клиниката и още половин,за да си запиша час.
Разбира се всеки трябва да си изказва гледната точка и мнението,понеже даваме доста средства  и не само това,ами и отделяме време,както и нерви ако щеш,но наистина това ми стана интересно най-вече. Как едни хора просто казват, “недей да спираш това,недей онова” . Не знам или аз съм повече страхлива отколкото трябва,но смятам,че все пак си разбира от работата.

Доста от нас, познават доктора отпреди, това първо. Повярвайте, впечатлението, което оставяше, беше на четящ и мислещ човек - да, откачен и да, с огромно его, но внимателен към детайлите и МИСЛЕЩ. Нещо, което понастоящем изцяло липсва. За да се усети обаче разликата, трябват поне две посещения, защито първия път си казваш - абе, беше не както трябва, но сигурно е било момент и случайност. Е, втория път ми светна, че освен касички и то, тъпи такива, този човек не вижда друго в нас. Но нещата не спират дотук. Изписал ми е изследвания за 1170 лв., които аз от страх за здравето на нероденото си дете съм направила и преди да са излезли всички съм осъзнала, колко безполезни са бякой от тях, но.....свършило е. Няма друг, който ще ми изпише добавки, поради което се налага отново да го изтърпя.
Не вярвам безкритично на никого и дори не разбирам въпроса - защо ходите, ако няма да му вярвате. Ние сме мислещи същества и повярвайте ми, ако нещо стане с мен или бебето, никой от тези лекари на които безкрайно съм вярвала, няма да е там.
Последно допълвам - преди години, всички, които ходехме при него и се подготвяхме за втора бременност, бяхме с двуроги матки и корекции при Калчев. И тогава на всички (или поне на мен и мои приятелки, които до крак бяха с двурога матка) ни направи впечатление, но в името на здрава бъдеща бременност си затворихме очите. Оказа се, че явно човекът го влече търговията, но просто е нямало къде да разгърне потенциала си.
Това е моето мнение и не ангажирам никой с него🙂

# 382

Доста от нас, познават доктора отпреди, това първо. Повярвайте, впечатлението, което оставяше, беше на четящ и мислещ човек - да, откачен и да, с огромно его, но внимателен към детайлите и МИСЛЕЩ. Нещо, което понастоящем изцяло липсва. За да се усети обаче разликата, трябват поне две посещения, защито първия път си казваш - абе, беше не както трябва, но сигурно е било момент и случайност. Е, втория път ми светна, че освен касички и то, тъпи такива, този човек не вижда друго в нас. Но нещата не спират дотук. Изписал ми е изследвания за 1170 лв., които аз от страх за здравето на нероденото си дете съм направила и преди да са излезли всички съм осъзнала, колко безполезни са бякой от тях, но.....свършило е. Няма друг, който ще ми изпише добавки, поради което се налага отново да го изтърпя.
Не вярвам безкритично на никого и дори не разбирам въпроса - защо ходите, ако няма да му вярвате. Ние сме мислещи същества и повярвайте ми, ако нещо стане с мен или бебето, никой от тези лекари на които безкрайно съм вярвала, няма да е там.
Последно допълвам - преди години, всички, които ходехме при него и се подготвяхме за втора бременност, бяхме с двуроги матки и корекции при Калчев. И тогава на всички (или поне на мен и мои приятелки, които до крак бяха с двурога матка) ни направи впечатление, но в името на здрава бъдеща бременност си затворихме очите. Оказа се, че явно човекът го влече търговията, но просто е нямало къде да разгърне потенциала си.
Това е моето мнение и не ангажирам никой с него🙂

Като се замисля на листа и аз съм писана седловидна матка,което означава двурога. Преди това знаех,че е обърната,но не и двурога. В Турция  също не са ми казвали за двурога.
Просто ще видя какво ще стане по-нататък. Но е абсолютно откачено всички да минават на конвейр и на всички да им е една и съща диагнозата …

# 383
А, не ви ли каза, че сте за корекция при   д-р Ковачев (сега е той)? Попитайте в Турция, виждат ли седловидна матка и нуждаете ли се от корекция. От техният отговор, ще ви се изясни и пътят по който трябва да вървите🙂

# 384
А, не ви ли каза, че сте за корекция при   д-р Ковачев (сега е той)? Попитайте в Турция, виждат ли седловидна матка и нуждаете ли се от корекция. От техният отговор, ще ви се изясни и пътят по който трябва да вървите🙂
Не ми каза,че съм за корекция. Понеже съм с аборт,тук в бг бяха ми свършили турските лекарства и докато ми изпратят ми даваха утрогестан. Др. Сигридов каза,че според него съм с тромбофилия тогава още не беше доказана/сега вече е / и че при жени с тромбофилия не се изписва утрогестан. Каза,че иска да направим офис-хистероскопия /при др.Ковачев/,за да види дали няма някакви сраствания след аборта и като цяло,че моя случай не е тежък.

# 385
Здравейте!
Изписаха ми в коментар на онлайн услугата да поставям няколко вечери Провиотик кандида глобули, но в интернет откривам само таблетки на посочения производител. Дали е станала някаква грешка от тяхна страна в изписването?
Благодаря.

# 386
  • София
Благодаря, много полезно, Мен точно това ме притеснява най-много - риск от аутизъм и ДЦП. Не най-много, но доста. Ще разпитам подробно дали малки количества са приемливи, поне на сирене и кисело мляко

После когато отидох за разчитане на изследванията Ковачев промърмори, че щом съм имала мутация в COMT гена, шанса от аутизъм бил много висок при бебето и ми подаде този лист, в който общо взето пише, че трябва да огранича почти всички групи храни.

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 10:42 от no4ko25

# 387
  • София
Момичета, а за качване на резултатите онлайн през сайта, как става? Иска ми потребителско име и парола, къде да ги намеря? Не ми дава да създам нов профил, т.к. пише, че вече съществувам (ходила съм вече 1 път при доктора).
Когато се опитвам да възстановя парола ми изписва това "С попълнените данни, вашата парола не може да бъде възстановена. Моля, да се обърнете към лечебното заведение."
Звъня в клиниката, не ми вдигат естествено...

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 10:52 от Marsala_

# 388
Здравейте! Загубих си лисчето с метаболитните изследванията от геника - за небременни, с повтаряши се загуби (онова със СОМТ). Дали някой може да ми снима неговото?  Аз ще звъня и в клиниката да питам. Благодаря!

# 389
Здравейте! Загубих си лисчето с метаболитните изследванията от геника - за небременни, с повтаряши се загуби (онова със СОМТ). Дали някой може да ми снима неговото?  Аз ще звъня и в клиниката да питам. Благодаря!

Здравей, това е списъкът, който ми даде.

Общи условия

Активация на акаунт