Д-р Иван Сигридов - Тема 6

• 77 121
  • 897
  •   1
Отговори
# 600
Аз не съм имала контакт с д-р Сигридов, но след доста четене съм останала с впечатление, че е чудесен лекар, точно затова и се бях насочила към него за първа ФМ, но след като споделих с моята АГ, тя ми препоръча няколко други специалисти, които също съм чувала, с думите “аз бих ти препоръчала …(изреди ми няколко имена), Сигридов също е много добър специалист, няма спор, но да не те наплашат там и да ти изпишат някои излишни изследвания и неща”. Както казах понеже нямам личен контакт с доктора, реших засега да послушам съвета й (което не означава, че при проблем не бих потърсила и неговото мнение, защото положителните отзиви са много повече от отрицателните).

А сега искам да ви попитам нещо понеже предполагам тук има хора, които са се сблъсквали с това. В 7 г.с. съм и вчера направих първи изследвания, разбира се попрочетох тук-там и резултатите доста ме притесниха, по-конкретно понижените стойности на хемоглобин, хематокрит и еритроцити:
Скрит текст:
Преди година съм имала подобни понижения и съм изследвала ЖСК, желязо, фолат и т.н, и уж бяха в норма.

Предполагам с добавки ще се оправи, но се притеснявам доколко опасно е това за плода в момента?

# 601
Д-р Калчев собствена клиника ли е отворил? Само операции ли прави там или се е върнал към инвитро-то?

# 602
  • Sofia
Да, собствен МЦ е отворил.
По спомени напусна Адела, защото не е искал да се занимава повече с инвитро (освен, че там беше хипер натоварен).

# 603
Сестра ми е с ASD (atrial septal defect), не знам дали става въпрос за същото.

Но ако е същото, факт, че не се лекува с добавки. Или се израства с годините, или ако не се е оправило от само себе си (което няма общо с прием на добавки) се извършва операция, за да се коригира.
Има разлика доколкото знам. При AVSD винаги се налага операция, освен това се свързва със синдрома на Даун много често. При всички положения е много тежка диагноза. Д-р Маринов беше потресен защо Сигридов е написал такова нещо.

# 604
  • Sofia
Да, сега виждам, че са различни : ASD e atrial septal defect, a AVSD e atrioventricular septal defect.

И аз затова ходя при Маринов (и Томова) да съм сигурна, че кардиолог е огледал сърцето. Иначе един път Сигридов ми каза, че все пак той бил и кардиолог! Предполагам, че го каза в смисъл, че за да може да огледа напълно бебето, трябва да разбира поне малко и от морфологията на ембрионалното сърце. Ама аз предпочитам да заложа на мнението на установен кардиолог.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 11:31 от Brin de muguet

# 605
Д-р Велковски също беше много добър кардиолог. Надявам се, че все още работи.

# 606
  • София
Доколкото съм чувала, първо е щял да става кардиолог, но впоследствие е решил да специализира АГ.

А ти казвала ли си на др Сигридов, че си ходила и при др Маринов?

Да, сега виждам, че  са различни : ASD e atrial septal defect, a AVSD e atrioventricular septal defect.

И аз затова ходя при Маринов (и Томова) да съм сигурна, че кардиолог е отгледал сърцето. Иначе един път Сигридов ми каза, че все пак той бил и кардиолог! Предполагам, че го каза в смисъл, че за да може да огледа напълно бебето, трябва да разбира поне малко и от морфологията на ембрионалното сърце. Ама аз предпочитам да заложа на мнението на установен кардиолог.

# 607
  • Sofia
Доколкото съм чувала, първо е щял да става кардиолог, но впоследствие е решил да специализира АГ.

А ти казвала ли си на др Сигридов, че си ходила и при др Маринов?
О, не! Не го държа в течение. Оставила съм го да гледа със собствените си очи, а не да се влияе от чужди мнения. Отделно не искам да си навличам допълнителни негативни коментари.

Иначе и аз бях чела, че е искал да става кардиолог. Ама докъде го е докарал не знам. За мен той не е кардиолог.

# 608
Само ще припомня, защото съм писала и преди, ходих на няколко прегледа при Сигридов, правих изследванията за хилади левове, всичко винаги беше перфектно, докато в 7 месец не разбрах, че детето ми има много сериозен сърдечен проблем -   транспозиция на големите артерии. Даже не е изразявал съмнение за такъв проблем… Това е една от най тежките ВСМ, налага една от най-сложните операции! Слава Богу, въпреки че преминахме през ада многократно, детето ми оцеля, благодарение на др. Маринов и всички останали лекари, които той ангажира със случая. Др. Велковски също още работи, някой беше писал по-горе. Та… правете си ехокардиография, независимо кой ви е правил ФМ и какво са ви казали на нея
П.С. В последствие ми се наложи да се срещна с много лекари, не само АГ специалисти, попитах ги как не го е видял, казаха че се случва да се пропусне, НО на всички мнението за Сигридов беше, че обърнал нещата на бизнес със добавки, което е жалко, защото е помогнал на много жени, но това его и отношение някак не върви с тази професия

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 12:03 от AlisonParker

# 609
Само ще припомня, защото съм писала и преди, ходих на няколко прегледа при Сигридов, правих изследванията за хилади левове, всичко винаги беше перфектно, докато в 7 месец не разбрах, че детето ми има много сериозен сърдечен проблем -   транспозиция на големите артерии. Даже не е изразявал съмнение за такъв проблем… Това е една от най тежките ВСМ, налага една от най-сложните операции! Слава Богу, въпреки че преминахме през ада многократно, детето ми оцеля, благодарение на др. Маринов и всичко останали лекари, които той ангажира със случая. Др. Велковски също още работи, някой беше писал по-горе. Та… правете си ехокардиография, независимо кой ви е правил ФМ и какво са ви казали на нея
И ето, как се сблъскват егото на един човек, претендиращ да е най - добрият в своята област и реалността, за жалост за сметка на родители и деца. Аз също имам да разказвам мноооооого, но не е дошъл моментът. За сега, ще кажа само, че не ходя, вече, при този човек или някой от работещите в МЦ.

# 610
Алисън, радвам се, че всичко при вас е наред! Heart
Следях темата и съм ви стискала палци, макар и виртуално.

# 611
  • София
Да, бях чела преди споделеното от теб и точно то ме доубеди да отида и при др Маринов на фетална ехокардиография (водила съм и дъщеря ми при него заради шум на сърцето). Много добър човек и лекар. Та той каза, че е фетало здраво дете, поздрави ме, че съм отишла на фетална ехокардиография профилактично (тъй като все повече зачестявали случаите на пробеми със сърцето, които само кардиолог може да види) и ми написа какво да погледне лекарят, който ще ми прави последната фетална. Та затова питах дали някой се е осмелявал да спомене на др Сигридов, че др Маринов е препоръчал нещо.

Благодарна съм, че го сподели и много се радам, че всичко при вас е наред.
Абсолютно съм съгласна, че др Сигридов не е кардиолог, даже ме дразни с какво пренебрежение понякога се изказва за сърцето, което било 'прост орган' или нещо от сорта. И наистина, донякъде благодарение на историята на AlisonParker, а и на здравия разум, не се доверявам или шашкам на 100% от това, което чувам, винаги има известна доза претегляне.

Само ще припомня, защото съм писала и преди, ходих на няколко прегледа при Сигридов, правих изследванията за хилади левове, всичко винаги беше перфектно, докато в 7 месец не разбрах, че детето ми има много сериозен сърдечен проблем -   транспозиция на големите артерии. Даже не е изразявал съмнение за такъв проблем… Това е една от най тежките ВСМ, налага една от най-сложните операции! Слава Богу, въпреки че преминахме през ада многократно, детето ми оцеля, благодарение на др. Маринов и всички останали лекари, които той ангажира със случая. Др. Велковски също още работи, някой беше писал по-горе. Та… правете си ехокардиография, независимо кой ви е правил ФМ и какво са ви казали на нея
П.С. В последствие ми се наложи да се срещна с много лекари, не само АГ специалисти, попитах ги как не го е видял, казаха че се случва да се пропусне, НО на всички мнението за Сигридов беше, че обърнал нещата на бизнес със добавки, което е жалко, защото е помогнал на много жени, но това его и отношение някак не върви с тази професия

# 612
  • София
Видяхте ли?
Д-р Чучумишев вече само при д-р Калчев ли ще преглежда?

# 613
Момичета, тези от вас които сте имали промивки, правихте ли контролна биопсия после пак?

# 614
Да, собствен МЦ. Не прави само операции, но мисля, че не прави ин витро.
Ходя при него. Ако имаш въпроси, пиши ми.

Д-р Калчев собствена клиника ли е отворил? Само операции ли прави там или се е върнал към инвитро-то?

Общи условия

Активация на акаунт