Д-р Иван Сигридов - Тема 6

• 75 864
  • 897
  •   1
Отговори
# 660
Djordjiq, не ме е боляло въобще, бяха ми казали да си сложа профенит вечерта преди и сутринта, но аз не съм слагала, защото не намерих. Хистероскопът е много тънък. Аз съм раждала нормално и това също улеснява, но не мисля че трябва да се притесняваш. 5 минути беше всичко, докторът е внимателен и обяснява.
Здравейте! Др. Ковачев ми направи офис хистероскопия в петък и от вчера имам леко кървене. Той мисля, че спомена, че няма да има кървене и леко се чудя. Ще се свържа с него утре. Благодаря!
Здравей! Да те попитам как мина офис-хистероскопията имаше ли болки? Понеже ми предстои и се притеснявам?

@Marsala_, аз съм чувала много добри отзиви за хистероскопията в Турция. Ти решаваш, това е твоята матка, последствията ти ще ги носиш. До тук съм се убедила , че кой каквото говори накрая ако има проблем, той си е само наш.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 19:36 от Billybo

# 661
Djordjiq, не ме е боляло въобще, бяха ми казали да си сложа профенит вечерта преди и сутринта, но аз не съм слагала, защото не намерих. Хистероскопът е много тънък. Аз съм раждала нормално и това също улеснява, но не мисля че трябва да се притесняваш. 5 минути беше всичко, докторът е внимателен и обяснява.
Здравейте! Др. Ковачев ми направи офис хистероскопия в петък и от вчера имам леко кървене. Той мисля, че спомена, че няма да има кървене и леко се чудя. Ще се свържа с него утре. Благодаря!
Здравей! Да те попитам как мина офис-хистероскопията имаше ли болки? Понеже ми предстои и се притеснявам?

@Marsala_, аз съм чувала много добри отзиви за хистероскопията в Турция. Ти решаваш, това е твоята матка, последствията ти ще ги носиш. До тук съм се убедила , че кой каквото говори накрая ако има проблем, той си е само наш.
Много благодаря за отговора,аз също ще заминавам за трансфер в Турция,но реших да оравя тук офис-хистероскопията,защото първо,че чаках доста време да започне работа и да се запиша,пуснах хиляди изследвания и реших,че ще е добре да я направя при тях,защото после искам да ходя при него за по-сериозните прегледи

# 662
Djordjiq1 успех и не се притеснявай, наистина работи много добре и внимателно Д-р Ковачев. Аз лично имам 3 бр. при него - 2 без упойка и 1 с упойка. И след трите не съм имала абсолютно никакви оплаквания, а коригирахме много неща.

# 663
Момичета, за тоновете в центъра - как се процедира? Записват ни ги и после някой от лекарите ги разчита, или как? Не съм била досега и просто се чудех каква е схемата, гледа ли ги някой в самия ден на място? Мерси!

# 664
Срасванията са сериозен проблем и аз поне не знам как по друг начин се оправят... Звучи добре, че и Сигридов ще присъства Simple Smile На мен ми искаха хепатит, спин, васерман (може да пропускам нещо, но не се притеснявате те ще ви ги кажат). Добре е да има и микробиология.
благодаря за мнението. Да, срастванията с хистероскопия се оправят, но не знам офис хистероскопията, дали може да се справи наистина с такъв тип проблеми. Затова казах, че ми се струва несериозно, честно казано ако знаех, че Сигридов ще хареса и няма нервничи и после да прави лафове, бих си я направили директно в Турция в клиниката където ще правим инвитро, обаче ако съдя по  наблюденията си до момента от доктора, после жестоко ще съжалявам и пак ще ме накара да направя хистеро и при него...

Марсала, те в МЦ Сигридов му казват офис-хистероскопия, защото се прави за 15-20 мин. без упойка и после може да се върнеш на работа дори Simple Smile За обикновената хистероскопия с упойка обикновено се лежи в болница около 2-3 дни. Аз лично предпочитам първия вариант, пък и ми е интересно да наблюдавам какво се случва Simple Smile Миналата година имах такава при тях и беше с доста рязане на сраствания след абразио, както и корекция на Т - образна матка. Сега тази седмица пак ще правя за отстраняване на полип. Казват, че дори има много по-голям шанс за бременност след хистерото, така че успех и на теб!

# 665
Момичета много ми е странно как почти всяка втора и се прави хистерископия ?Нещо вече ми се струва ,че няма индивидуални случаи всичко е едно .Отиваш и ти казват направи тези изследвания ,хистерископия ,след това промивки ,след това още една, биопсия ...и тъй нататък

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 22:44 от Емма Вълчева 686526

# 666
NIA2019, като е без упойка не боли ли рязането на срастванията?

Не е задължително да се лежи в болница. Аз правих обикновена хистероскопия с венозна упойка, била е около 40 минути, след още 15-20 ме пусна упойката и си тръгнах без проблем.

Иначе на въпроса защо се прави толкова често - защото с обикновен УЗ не се виждат физическите белези на матката (ако мога така да се изразя), а те могат да бъдат причината за трудното забременяване. Септумите, например, не се виждат с УЗ, а пречат на имплантацията и износването на бременност.

# 667
Емма Вълчева 686526 и аз се чудя.
Доста време само чета и нищо не пиша.
Няма да разказвам подробно какво се случи с мен, но се чудя как на никой не му прави впечатление че всички ила поне 90% от небременните пациентки, които са попадпали в МЦ Сигридов им се назначават почти едни и същи изследвания, хистероскопия и промивки.
Няма как и не е възможно всяка една от нас да има Т-образна матка и възпаление, което да лекува с промивки. 
Разбира се, че всеки случай е различен и че за някои пациентки това се налага, но съм далеч от мисълта, че се налага за всички.
Както каза един лекар, "твоята матка да не е входна врата че да си влизаме и излизаме когато си поискаме".
Чудя се как момиче което не може да забременее, момиче с три спонтанни абарота и момиче с някакъв друг проблем при всички лечението  е хистероскопия и промивки.
Материала от биопсията се изработва в Репробиомед, където работи Ковачев.
Лично на мен ми дадоха два еднакви листа с едни и същи неща които са изследвали, на единия пише че не е открито нищо, а на другия, че е открито. Как става???
Аз също минах през хистеро и промивки и при мен това въобще не е било необходимо.
Пиша ви това за да си имате едно на ум. Защото всяка една от нас вярва сляпо и прави всичко за да стигне до заветната цел, а всъщност май вече 90% от лекарите, с които се срещаме ни разглеждат като ходещи банкомати.
Не искам да компрометирам познанията на лекарите в МЦ Сигридов, нито пък на Сигридов. Със сигурност той има различен поглед от повечето лекари,както и много познания и умения, въпроса е дали в момента ги ползва или всичко на конвейр.
Извинявам се за дългия пост и предварително се извинявам, ако съм обидила някой.
Просто трябва да сме по внимателни, това са нашите тела.
Успех на всички!!!

# 668
Срасванията са сериозен проблем и аз поне не знам как по друг начин се оправят... Звучи добре, че и Сигридов ще присъства Simple Smile На мен ми искаха хепатит, спин, васерман (може да пропускам нещо, но не се притеснявате те ще ви ги кажат). Добре е да има и микробиология.
благодаря за мнението. Да, срастванията с хистероскопия се оправят, но не знам офис хистероскопията, дали може да се справи наистина с такъв тип проблеми. Затова казах, че ми се струва несериозно, честно казано ако знаех, че Сигридов ще хареса и няма нервничи и после да прави лафове, бих си я направили директно в Турция в клиниката където ще правим инвитро, обаче ако съдя по  наблюденията си до момента от доктора, после жестоко ще съжалявам и пак ще ме накара да направя хистеро и при него...

Марсала, те в МЦ Сигридов му казват офис-хистероскопия, защото се прави за 15-20 мин. без упойка и после може да се върнеш на работа дори Simple Smile За обикновената хистероскопия с упойка обикновено се лежи в болница около 2-3 дни. Аз лично предпочитам първия вариант, пък и ми е интересно да наблюдавам какво се случва Simple Smile Миналата година имах такава при тях и беше с доста рязане на сраствания след абразио, както и корекция на Т - образна матка. Сега тази седмица пак ще правя за отстраняване на полип. Казват, че дори има много по-голям шанс за бременност след хистерото, така че успех и на теб!
Не знам как е при Сигридов, но при хистероскопия никъде не се лежи по няколко дни. Събуждаш се, лежиш 2-3 часа и ако всичко е наред те пускат да си ходиш.

# 669
Момичета, какво ви е мнението за пренаталния пробиотик на Garden of life който сигридов изписва, доста е скъп, а като гледам щамовете му и количеството не е нещо особено. Има ли ефект от него? И какъв  B6 или Б комплекс  ви е препоръчал?

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 22:43 от mexicana___

# 670
Последното не е вярно. Ако правиш оперативна хистероскопия и си по здравна каса, има задължителен престой в болницата от 2 нощи. Може да не са и двете след операцията, а да отидете ден преди нея и да ви изпишат ден след това.

благодаря за мнението. Да, срастванията с хистероскопия се оправят, но не знам офис хистероскопията, дали може да се справи наистина с такъв тип проблеми. Затова казах, че ми се струва несериозно, честно казано ако знаех, че Сигридов ще хареса и няма нервничи и после да прави лафове, бих си я направили директно в Турция в клиниката където ще правим инвитро, обаче ако съдя по  наблюденията си до момента от доктора, после жестоко ще съжалявам и пак ще ме накара да направя хистеро и при него...

Не знам как е при Сигридов, но при хистероскопия никъде не се лежи по няколко дни. Събуждаш се, лежиш 2-3 часа и ако всичко е наред те пускат да си ходиш.

# 671
  • София
Да, по Каса се лежи. Пътеката е  за 3 дни, май няма по - малко. ЗАтова аз я правих платено два пъти, за да мога след два часа да си ходя. Пример за това колко безсмислено се точи Касата и се заемат болнични легла.

# 672
Правих оперативна хистероскопия с направление в Надежда. Разбира се имаше доплащане. Тръгнах си същия ден.

# 673
Аз бях оперирана чрез офис хистероскопия в Германия. Др. Нугент в Хамбург е специалист в премахване на сраствания, така наречения синдром на Ашерман. Бях 3та степен, имах толкова адхезии в цервикалния канал, че нямаше как да се премине в матката. Трябваше да се премахнат с пълна упойка. В самата клиника, нямаше възможност за пренощуване. Оперират те и се връщаш в хотела. Единственото, на което държаха е да имам придружител, заради анестезията. Никакви микробиологии, преди това, никакви изследвания. Освен корона тест, хемоглобин и екг. Всичко за 3 дни. В Норвегия (аз тук живея) за офис хистероскопията, която трябваше да потвърди след 3 месеца, че всичко е чисто. Пак...нищо не са ми искали, не съм оставала в болницата в Осло. Дори заради естрогенната терапия ме нападнаха гъбички, но сестрата ми каза, че те използват промивна течност и няма нужда да отлагаме часа. Сега ноември др. Ковачев ми клъцна съвсем малко срастнало и ми отпуши изхода на едната тръба. Но колко пъти трябваше да пътувам напред назад, с тия техни микробиологии и биопсии. Последно ме викаха за промивки. Но като се зачетох и аз тук.... мисля че ще пропусна конвейра.

# 674
За мен хистероскопия без микробиология си е риск. Дори, когато не са ми искали съм си пускала да ми е чиста на мен съвестта.
При всички други проблеми остава да пренесат нещо от влагалището към матката...

Общи условия

Активация на акаунт