Д-р Иван Сигридов - Тема 6

• 75 826
  • 897
  •   1
Отговори
# 690
  • гр. София
При Македонова миналия февруари правих хистероскопия за премахване на полипи. Мина бързо, безболезнено и безпроблемно. Бях много доволна, но... след три месеца на преглед при друг специалист се оказа, че имам полипи и то доста големи. Знам, че рецидивират понякога и доста пъти всъщност, но някак в мен остана съмнение дали всичко е било изчистено...

# 691
  • Varna
Незнам какво да кажа. Аз за първи път ходих при нея, защото ембрионите ни са там и си викам, така или иначе тя ще ги слага.  И аз махах полипи. Иначе при Калчев имам TVL, обаче това беше преди 4 години. Сега как, какво, не се наемам да препоръчвам

# 692
Момичета, здравейте, пациентка съм на д-р Ковачев. Не съм писала досега, надявам се, че няма да ме обявите за спамър или трол - просто търся и друг специалист, който се занимава с ендоскопска хирургия, тъй като казаното от д-р Ковачев ми се стори прекалено прибързано и търся и друго мнение за моите сраствания, за да знам дали да влизам в друга процедура. Препоръчайте ми някой, не знам д-р Калчев как би погледнал на пациентки на клиниката на д-р Сигридов и се притеснявам да отида там, честно казано.
Не мисля, че д-р.Калчев е като тях. Потърсете го, все пак той се занимава с това от години. Ковачев е новак в хистероскопията. Даже в началото много от пациентките на д-р Сигридов се изненадаха, че той ги препраща към Ковачев, а не към д-р Калчев за тази процедура. И д-р път съм споделяла тук, че Ковачев хич не ми е любимец.

# 693
Дами, някоя от вас да е стимулирана с Естрофем, задари тънка лигавица и как това ви се отрази? Имахте ли някакви странични ефекти?

На мен Ковачев ми изписа от 2 ден на МЦ 2х1 за 5дни, чувствах се зле докато го приемах, после бях хипер емоционална, накрая на 17ден зверски болки в десен яйчник и подут лимфен възел. Ковачев дори не благоволи да ми отговори на съобщението във вайбър, което доста ме разочарова. Толкова пари хвърлени, а накрая в нужда никакви ги няма.....

# 694
Здрасти Бонибон! Аз се боря за лигавица, вече  от година. След общо три кюретажа (имам 2 късни загуби, в 6ти месец) получих сраствания, които бяха премахнати с хистероскопии. Но лигавицата ми вече не е същата и циклите са ми доста оскъдни 😒. Приемах естрадиол 2х 1 вагинално в продължение на 3 месеца и имах подобрение. Достигнах до 7мм в някои цикли. Но за сега без две чертички. След последната хистероскопия при др. Ковачев, той ми измери 4мм в 20ти ден от цикъла 😔 и също ми изписа 2х 1 табл, през устата за от 2ри до 12ти ден на мц. И да, страничните ефекти са доста не приятни... задържане на вода, напрегнати гърди, главоболие, киселини, гъбички... абе... по- добре не чети листовката... Спреш ли ги отшумяват.
За лигавица дават още: нар, грозде, ел агринин, вит Е и серапептаза. Нооо не при всеки дават резултат. Поне не вредят😊

# 695
Здрасти Бонибон! Аз се боря за лигавица, вече  от година. След общо три кюретажа (имам 2 късни загуби, в 6ти месец) получих сраствания, които бяха премахнати с хистероскопии. Но лигавицата ми вече не е същата и циклите са ми доста оскъдни 😒. Приемах естрадиол 2х 1 вагинално в продължение на 3 месеца и имах подобрение. Достигнах до 7мм в някои цикли. Но за сега без две чертички. След последната хистероскопия при др. Ковачев, той ми измери 4мм в 20ти ден от цикъла 😔 и също ми изписа 2х 1 табл, през устата за от 2ри до 12ти ден на мц. И да, страничните ефекти са доста не приятни... задържане на вода, напрегнати гърди, главоболие, киселини, гъбички... абе... по- добре не чети листовката... Спреш ли ги отшумяват.
За лигавица дават още: нар, грозде, ел агринин, вит Е и серапептаза. Нооо не при всеки дават резултат. Поне не вредят😊
Каква е причината за късните загуби ако е удобно и искаш да ни споделиш?

# 696
Дами, някоя от вас да е стимулирана с Естрофем, задари тънка лигавица и как това ви се отрази? Имахте ли някакви странични ефекти?

На мен Ковачев ми изписа от 2 ден на МЦ 2х1 за 5дни, чувствах се зле докато го приемах, после бях хипер емоционална, накрая на 17ден зверски болки в десен яйчник и подут лимфен възел. Ковачев дори не благоволи да ми отговори на съобщението във вайбър, което доста ме разочарова. Толкова пари хвърлени, а накрая в нужда никакви ги няма.....
Аз също дъм била стимулирана с естрофем при ин витрото,специално от него не съм имала странични ефекти,но не сядам да ровя и да чета,защото знам че става по -лошо. А за доктор Ковачев точно това ми направи впечатление,че ми пиши по всяко време,независимо дали е петък,събота. Дали е 10 сутринта или вечерта. За сега съм била само при Сигридов .

# 697
Здравейте, малко се обърках при последното посещение в мц Сигридов и затова реших да попитам за съвет. Накратко моята история- на 39 години съм и след неуспешен опит инвитро с донорска яйцеклетка миналото лято( мисед в 6г.с.), реших да се консултирам с др. Сигридов преди да отида на втори опит. Искам да съм максимално подготвена и каквото зависи от мен да съм направила преди втория опит, защото не бих се занимавала с години с опити, все пак съм почти на 40. Та след аборта лятото бях при др. Сигридов. Той ми назначи имунилогична биопсия и фертилити тест при др. Ковачев и хистероскопия пак при него за корекция на седловидостта на матката. Преди 10 дни звъннах на др. Ковачев за да питам кога да се явя за биопсията и той ми каза след 5 дни. Отивам в клиниката, не ми беше проблем че чаках от 14:30 и влезнах в 19:00. А по-скоро че всичко се случи толкова набързо че аз не разбрах че съм била на преглед. Общо взето той ми каза че не правят вече имунилогична биопсия( преди 5 дни по тел ми каза че ще ми направи ) и ми направи само нещо като фертилити тест. Доста бързаше, разбираемо че беше 19 часа и чакаха още 5 жени. Не ми погледна изследванията, общо взето беше всичко доста набързо и за 5 мин. Каза ми да се явя преди трансфера за хистероскопия. Аз останах малко объркана и въпросите са ми два. Трябва ли да търся някъде другаде да си направя тази неосъществена имунологична биопсия или не е толкова важна? Момичетата които са си я правили, помогнало ли им е това с нещо и разяснило ли е ситуацията. И втория въпрос достатъчно ли е офис хистероскопия за корекция на седловидността? Понеже не съм наясно, мислех че офис хистероскопията е само за оглед. Иначе ако е достатъчна, ще я направя при Ковачев защото е бързо и без упойка. Извинявайте за дългия пост. Благодаря на отзовалите се.

# 698
Amelie123 аз също имах изписана от Сигридов биопсия, но Ковачев не я направи, не за друго, а защото прецени, че при мен не е необходима. Дали не е това и твоя случай? Това на мен ми го каза, след като огледа кухината и прецени, че няма никакви признаци за инфекция...

# 699
Amelie123 аз също имах изписана от Сигридов биопсия, но Ковачев не я направи, не за друго, а защото прецени, че при мен не е необходима. Дали не е това и твоя случай? Това на мен ми го каза, след като огледа кухината и прецени, че няма никакви признаци за инфекция...
.

Ами на мен ми каза че вече не правели имунологични биопсии защото искали да си купят собствен апарат и да ги правят там на място резултатите. Иначе не ми е правил хистероскопия за да види дали имам инфекция.

# 700
Ясно. Това е съвсем нова информация... Не мога да съм полезна за съжаление.

# 701
Здравейте, малко се обърках при последното посещение в мц Сигридов и затова реших да попитам за съвет. Накратко моята история- на 39 години съм и след неуспешен опит инвитро с донорска яйцеклетка миналото лято( мисед в 6г.с.), реших да се консултирам с др. Сигридов преди да отида на втори опит. Искам да съм максимално подготвена и каквото зависи от мен да съм направила преди втория опит, защото не бих се занимавала с години с опити, все пак съм почти на 40. Та след аборта лятото бях при др. Сигридов. Той ми назначи имунилогична биопсия и фертилити тест при др. Ковачев и хистероскопия пак при него за корекция на седловидостта на матката. Преди 10 дни звъннах на др. Ковачев за да питам кога да се явя за биопсията и той ми каза след 5 дни. Отивам в клиниката, не ми беше проблем че чаках от 14:30 и влезнах в 19:00. А по-скоро че всичко се случи толкова набързо че аз не разбрах че съм била на преглед. Общо взето той ми каза че не правят вече имунилогична биопсия( преди 5 дни по тел ми каза че ще ми направи ) и ми направи само нещо като фертилити тест. Доста бързаше, разбираемо че беше 19 часа и чакаха още 5 жени. Не ми погледна изследванията, общо взето беше всичко доста набързо и за 5 мин. Каза ми да се явя преди трансфера за хистероскопия. Аз останах малко объркана и въпросите са ми два. Трябва ли да търся някъде другаде да си направя тази неосъществена имунологична биопсия или не е толкова важна? Момичетата които са си я правили, помогнало ли им е това с нещо и разяснило ли е ситуацията. И втория въпрос достатъчно ли е офис хистероскопия за корекция на седловидността? Понеже не съм наясно, мислех че офис хистероскопията е само за оглед. Иначе ако е достатъчна, ще я направя при Ковачев защото е бързо и без упойка. Извинявайте за дългия пост. Благодаря на отзовалите се.
. Иначе и на мен ми пише ,че съм седловидна матка и ще ходя на офис-хистероскопия,доколкото знам е напълно достатъчна ако има нещо,като сраствания на момента знам,че ги махат

# 702
Относно имунологичната биопсия, аз я правих лятото и тогава Ковачев искаше да ми прави И вирусологична. Аз му казах, че вече си имам вирусология от Геника и той каза, че ще пита Сигридов. Върна се след няколко минути и каза, че ще правим само имунологична, щом докторът така е казал. Така че, аз препоръчвам да си настоявате за това, което Сигридов е предписал.
Относно самата имунологична, при мен, както и при много други момичета, след това ми казаха да правя промивки, заради възпаление, което излезе като резлтат от биопсията. Не съм правила повторна след промивките и не мога да кажа до колко даде резултат.

# 703
Здравейте,
Предстои ми преглед при д-р Ковачев.
Исках да правя микробиология на влаглищен и цервикален секрет Разбрах че вече в клиниката ли правят и знаете ли на каква цена е?

# 704
Аз пак да си питам, някой от вас направили повторна биопсия вече? Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт