Д-р Иван Сигридов - Тема 6

• 75 820
  • 897
  •   2
Отговори
# 705
Микробиология не правят в клиниката, а вземат мателиал плащате към тях и резултатите после са от Синево. На мен последния път преглед при др Ковачев и микробиология ми струваха 140лв. Резултатите излязоха след 10 дни и 3 мои обаждания до клиниката. Той искаше да ми взима още някакъв секрет, не го разбрах какъв, но му казах, че имам 2 цитонамазки за последната половин година с отличен резултат и двете и тогава взе само микро.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 18:41 от bonibon_

# 706
Сигурно  е FEMOFLOR тест и на мен ми предлагаха и аз попитах, защо като нали имам фертилити тест от миналия месец.

# 707
На мен цервикален и влагалищен секрет ми струваха 180лв. Пращат в Синево, неприятно се изненадах, че никой не ме предупреди, че това е друг тип тест и колко ще струва. Дори не знаех къде ги пращат. Пишеше само Фемофлор, аз реших, че е пратен в Геника, понеже там намерих такова име, но АГ-то ми каза, че го ползват, когато им трябват резултати много бързо, понеже показва цялостната флора на влагалището, но ако се изолира бактерия или гъбички не се прави посявка, и съответно трябва да се пусне обикновена микробиология за да се види с какъв антибиотик да се третира, при което аз съвсем се ядосах. Предполагам, че в Синево са на подобен принцип, при мен не се изолира нищо. Дадоха ми резултатите чак като записах час за преглед при Ковачев, 5-те ми обаждания до клиниката нямаха резултат.

# 708
Здрасти Бонибон! Аз се боря за лигавица, вече  от година. След общо три кюретажа (имам 2 късни загуби, в 6ти месец) получих сраствания, които бяха премахнати с хистероскопии. Но лигавицата ми вече не е същата и циклите са ми доста оскъдни 😒. Приемах естрадиол 2х 1 вагинално в продължение на 3 месеца и имах подобрение. Достигнах до 7мм в някои цикли. Но за сега без две чертички. След последната хистероскопия при др. Ковачев, той ми измери 4мм в 20ти ден от цикъла 😔 и също ми изписа 2х 1 табл, през устата за от 2ри до 12ти ден на мц. И да, страничните ефекти са доста не приятни... задържане на вода, напрегнати гърди, главоболие, киселини, гъбички... абе... по- добре не чети листовката... Спреш ли ги отшумяват.
За лигавица дават още: нар, грозде, ел агринин, вит Е и серапептаза. Нооо не при всеки дават резултат. Поне не вредят😊
Каква е причината за късните загуби ако е удобно и искаш да ни споделиш?
Ами според докторите в Норвегия, имам слаба шийка на матката... ще се наложи да направя серклаж при следваща бременност. Тъй като с втората ми сложиха Арабин песар, който не помогна. Но според Сигридов, може и да не е само шийката. Въпреки, че изследванията, които ми пусна (за 4000лв) излязоха наред и ми изписа само малко витамини и добавки. Един показател показа, че евентуално може да има нарушен кръвен поток в плацентата.

# 709
Еха, 4000лв за изследвания! Яки комисионни валят:) А мен преди години луда ме направи за едни изследвания, които си бях пуснала сама.

# 710
  • Sofia
Еха, 4000лв за изследвания! Яки комисионни валят:) А мен преди години луда ме направи за едни изследвания, които си бях пуснала сама.
И мен така, защото си бях пуснала ПренаТест (най-разширения вариант), а не съм го питала него кой точно тест да пусна. Почна да ме плаши с ДЦП, аутизъм и т. н.

# 711
На мен ми е любимо това с полукълбата на мозъка и пророкуването на аутизъм. Сега малко ме е шубе да отида бременна.

# 712
Мен никога не ме е подвеждал, но минаха години. Ако сега забременея вероятно пак ще отида при него, защото ме кефи, но с тези изследвания за по няколко хиляди лева ми идва малко в повече промяната. И лошото е, че вероятно се сърди, ако не ги направиш. Проблемът и при него и при повечето лекари в репродуктивните клиники е, че не се замислят дали реално можеш да си позволиш подобен разход. Познавам хора, които теглиха кредити, за да имат шанса да се радват на дете. Тъжна история..

# 713
  • София
И на теб ли е говорил за несъответствие в полукълбата на мозъка на бебето?
На мен ми каза на последния преглед, че не се развивали симетрично/съответстващо.
И каза, че причината е, че съм спряла витамин Б комплекса.
На мен ми е любимо това с полукълбата на мозъка и пророкуването на аутизъм. Сега малко ме е шубе да отида бременна.

# 714
Аз бях при него миналата бременност и той установи, че бебето е загинало. Каза ми, че сигурно има ДЦП и полукълбата не се развиват еднакво. Може би е имал право. След новината едва не припаднах, но ако беше толкова лесно да се установи и коригира ДЦП в пренаталния период, щеше да е истинска революция. Иначе мен не знам дали ме подведе умишлено, но след аборта бях при него и ми каза, че подозира перфорация на матката. Можете да си представите какво се заформи в главата ми. Може би просто месец след кюретажа лигавицата е била все още много тънка. Започнах комуникация с д-р Ковачев за хистеро, но много се колебаех, защото разбрах, че той отскоро се занимава с хистероскопии. Впоследствие се обърнах към д-р Цветков в Надежда, който не установи перфорация. Дори следи от зарастване след някакво пробиване. Та затова съм малко скептична без да омаловажавам уменията и знанията на доктора по никакъв начин. Била съм при него на преглед през 2015 с първата ми бременност и някак беше по-различен, приемаше нещата присърце. Сега ми се вижда на конвейр - хистеро за всички, изследвания и добавки за хиляди левове за всички.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 10:14 от Joyforall

# 715
А някой би ли споделил какво количество/ дози Б комплекс предписва, след като потенциално "всяка " пациентка е застрашена от подобни проблеми според него. Оставам с впечатление, че  масово отива на изследвания на конвейр и малко всяване на паника.

# 716
Чела съм ужасно много за витамините от група Б, най-вече в различни, достоверни за мен, изследвания. Липсата на тези витамини, особено при хора с мутации, както е при мен, дава множество проблеми, включително неврологични - болки в главата, врат, кръст, депресии и т.н. В момента нивата ми са страшно занижени, защото решихме с Ковачев да правя почивка от витамините, но вече усещам признаците на дефицит. Трудно е някой да каже дали има пряка причинна връзка между вътреутробната смърт и липсата на тези витамини, но аз лично при себе си, знаейки какви дефицити имам, ги усещам и вече се вглеждам повече. Пиенето на витамини е бял кахър, дето се вика, но бях гледала едно видео с д-р Сигридов и по мой спомен той каза, че тук в нашия регион мутацията MTHFR е много често срещана, просто има различни генетични обусловености по географски региони, така че специално за тях смятам, че трябва да им имаме доста голямо доверие.

# 717
Joliette, какви витамини пиеш? Аз също съм с MTHFR мутация- хетерозигот. Имам  последните 2 години, покрай ковид, подобни проблеми- често главоболие, болки във врат и рамене, замайване.Пия б12 и фолиева киселина метилирана форма, но явно не е достатъчно. Правила съм ямр на шийни прешлени. Не откриха проблем, който да води до такива усещания.

# 718
  • София
Аз също имам някакви 'мутации', и по-специално според тях не обработвам Б12 нито в нормалната, нито в метилираната форма. Дори след инжекции не мръдва. Така че не знам коя форма на добавка би го заменила, така че да го натрупам. Проблемът е, че пак според др Сигридов и неговата интерпретация на резултатите от генетичните ми изледвания, не бива да приемам млечни продукти, а животинските трябва да са ограничени. Именно тези храни, които съдържат естествено Б12.

Показателите на всички останали Б витамини са ми в 'средата', с изключение на Б6, който беше над горната граница - 100 при референтни до 30.

# 719
Аз също имам някакви 'мутации', и по-специално според тях не обработвам Б12 нито в нормалната, нито в метилираната форма. Дори след инжекции не мръдва. Така че не знам коя форма на добавка би го заменила, така че да го натрупам. Проблемът е, че пак според др Сигридов и неговата интерпретация на резултатите от генетичните ми изледвания, не бива да приемам млечни продукти, а животинските трябва да са ограничени. Именно тези храни, които съдържат естествено Б12.

Показателите на всички останали Б витамини са ми в 'средата', с изключение на Б6, който беше над горната граница - 100 при референтни до 30.

Има изследване в геника за усвояването на б12 и коя форма е подходяща за вас. Може да ви трябва хидрокси форма, друг е въпросът, че нямам идея къде се намира. Мисля, че беше около 250 лв изследването.

Общи условия

Активация на акаунт