Д-р Иван Сигридов - Тема 6

• 75 808
  • 897
  •   2
Отговори
# 720
Joliette, какви витамини пиеш? Аз също съм с MTHFR мутация- хетерозигот. Имам  последните 2 години, покрай ковид, подобни проблеми- често главоболие, болки във врат и рамене, замайване.Пия б12 и фолиева киселина метилирана форма, но явно не е достатъчно. Правила съм ямр на шийни прешлени. Не откриха проблем, който да води до такива усещания.
Пия на natural factors витамин б комплекс, който ми предписа д-р Ковачев. В момента не съм бременна, така че не знам дали по време на бременност не се променят нещата. Аз съм с най-лошия вариант на MTHFR и хетерозигот за онази мутация за б 12. Наред с това имам и други мутации обаче.  Ковачев обаче смята, че вит. Б 6 е също много важен, а той след аборта ми беше в брутално ниски нива, кой знае какво се е случвало в моя организъм.

# 721
Някой има ли представа след раждане какви добавки се пият? Малко ми е странно, по време на бременността по съвет на Сигридов пиех около 9 добавки дневно, сега нищо. В интерес на истината, добре се чувствах, работих до последния ден преди раждането. Сега колко се е дължало на добавките не знам. Малката е изцяло на кърма, така че предполагам е важно да не ми липсва нещо. Препоръка с кой мога да се консултирам?

# 722
  • София
Аз си продължавам със същите витамини, омега и протеин.

# 723
Момичета,трябва да кача излседванията на платформата,проблема е в това,че ми излиза все едно съм регистрирана,а аз не съм. Пробвах и като забравена парола,и да направя регистрация с другият ми имейл и пак не става,някаква идея или да сте били в подобна ситуация у как да процедирам ?

# 724
  • София
Специално с В6 след раждането трябва да се внимава - в по-големи дози действа като инхибитор на кърмата и може да причини проблеми с количествата.
Аз съгласувах приема на суплементи с консултант по кърмене. Още от периода на бременността бях поразпитала Сигридов на тази тема - препоръча ми Омега, витамини от В групата - фолат, В12, ниацин, биотин  (без В6), калций, магнезий, желязо, антиоксиданти. За всеки случай поглеждам съвместимостта и в e-lactancia.

# 725
Чета, как всички се чудят или възмущават на купищата изследвания и думата конвейер за хистероскопии, биопсии  т.н. се появява често...чак се зачудих дали пък не сте прави, но все пак, замислете се, всички отиват точно в тази клиника поради факта, че вероятно имат купища проблеми...предишни загуби, невъзможно забременяване, придружаващи заболявания и т.н. т.е. това също е един своеобразен конвейер или твърде голяма вероятност от сходни проблематики. А и може би другото име, на това, което наричате конвейер е превенция. И да, понякога някое изследване или процедура може да се окаже в нашите очи излишно, в смисъла на нищо проблематично, но какво по-хубаво, един проблем по-малко и една яснота в повече. Когато се търсят причини и се подготвя организма за една перфектна бременност, това е част от играта. Концепцията на клиниката ми се струва, че е да се минимизират бъдещи проблеми по време на бременност, а не да се решават при тяхното възникване по време на бременността, когато често може да се окаже твърде късно.
Не пиша поста, за да отварям поредната дискусия със "за" и "против", а за да наклоня везните малко и в тази посока, защото тук четат жени, които са се и се лутат от много време между клиники, различни специалисти, множество процедури и наслагването на тази идея навсякъде в темите влияе и отчайва онези, които още не са намерили своето място и своя специалист. Та, само мятам една идея в повече, защо е нужно всичко това, през което минаваме. Тук ключът към успеха е в добрата подготовка, а не после в търсене на гениален подход и какви ли не еквилибристики, за да поправим онова, което не е било поправено на време.
Горчив опит има всеки, но нека това не замъглява възможността ни да мислим и преценяваме ситуациите, струва ми се, че специалистите от тази клиника вярват в подхода си и го правят за да бъдат успешни, а не за да ни вземат парите....на конвейер...в това няма особен смисъл и е глуповата стратегия, която би работила 1-2-3 години, не повече, не мисля че това им е идеята.
Та...ей така само, наминах с разсъждения Wink

# 726
И ние сме им повярвали, щом сме се хванали на хорото. Но нека видим резултатите. Времето ще покаже. Защото като направиш изследвания за 4-5000лв и причина не излезе, а и бременност не настъпва, някак си започваш да премисляш всичко и  да не гледаш през розовите очила.

# 727
Момичета, след промивките имахте ли закъснение на менструацията? Благодаря предварително.

# 728
Момичета след хистероскопия колко време ви зацапва ?

# 729
Аз - да. Мисля, че съм ви отговаряла и преди на този въпрос.

Момичета, след промивките имахте ли закъснение на менструацията? Благодаря предварително.

# 730
На мен 1-2 дни, но ме предупредиха, че може да е по-продължително.

# 731
три дни - и аз бях питала преди около 10 дни.

# 732
  • София
А момичетата с хистероскопия при Ковачев, знам че се правят задължителни изследвания като микробиология и т.н. преди процедурата,  но държи ли да е при тях в клиниката или мога да си ги направя и на друго място?

# 733
Моите бяха от друго място и нямаше проблем Simple Smile

# 734
  • София
Момичета, може ли някой да сподели алтернатива на пренаталния протеин на Прегнако? Знам, че др Сигридов препоръчва основно него, но е доста неприятен на вкус с вода, а с мляко не ми е разрешено да го пия.

Общи условия

Активация на акаунт