Тренировки в домашни условия - 113

• 51 524
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
Ани, защото си постигнала перфектната форма Simple Smile Можеш да я поддържаш и с по-малко. Натрупва се и умора.

Аз никога не съм губила мотивация, вече 9 години. Но умишлено правя по-малко, отколкото чувствам, че имам сили. А лятото като съм в Бг нищо не правя, почти месец. Жегата ме смазва.

# 436
Аз пък малко да помрънкам Sad нещо съм в едно никаква фаза...хич не знам на какво се дължи. Преди уморена не уморена, винаги имах мотивация да тренирам. От края на август обаче като направих голямата пауза от 2 седмици без тренировки, нещо я загубих тая пуста мотивация и не мога да я намеря. Не знам защо така, нямам никакво обяснение.

Дори эаклетите фенове на спорта имат такива моменти, но на мен лично много ми помага дългосрочната мотивация, неэависимо от удовлетворението от формата эа момента. Энаеш ли Chicken Tuna? Като бях на 15 някъде я открих и прочетох в профила й в бодиспейс/сайта й, че от 23 годишна не е пропускала тренировка, тогава беше на около 40-45. Тя не прави никакви иэключения и няма нужда от мотивация да тренира. Мисля, че тогава открих един от идолите си в живота. 😄 Аэ иэключително много се мотивирам от ,,streaks", т.е. дълги периоди от време беэ прекъсване на определена дейност и самото эапаэване на streak-a ме мотивира да продължавам. В случая и аэ имам определена цел эа следващите 20на години, както и эа следващите 10, 5, 3, 2, 1 години. Най-краткосрочният ми streak в момента е до раждането от 1.10. всеки ден да имам тренировка и ако не съм тренирала-поне да съм иэвървяла определени км, естествено ако състоянието ми го поэволява.

И така стрийк след стрийк, годините си вървят и на 50 дано мога да говоря като Chicken Tuna. Мисълта ми е като идея эа мотивация: мисли дългосрочно в такива моменти и/или пробвай тоэи вид предиэвикателство: определен период от време с тренировки эаради самото каляване на дисциплината, эаради самата бройка и самото поддържане на навика, тогава мотивацията е иэлишна, но може да се въэроди в процеса.

След раждането съм си эамечтала эа 365 дневен streak с тренировки.  Heart Eyes Joy

# 437
  • Там където
Аз като ви казвам, че кака Руми е бърза като дявол в ада и е някакъв вариант на женски Шон Simple Smile Иначе няма да си кривя душата, че януари и февруари като правих някакъв хибриден нейн календар от дупемания и фит30 коремът ми бая се беше прибрал... Явно пулсът е бил бая в нужната за горене зона...хахаха Поглеждам и новите и програми и други разни от нея понеже имам едногодишен абонамент, ама все не ми идва мерак да почна. Не знам, не е моят стил. Избутах днес 2 тренировки от седм 2 на МБФ, ако котка не ми мине път ще избутам програмата до края на октомври както си бях планирала.
Звездичка, ето тази мацка (следя я само във фейсбук и ютюб) има предизвикателства за крака и дупе, които са кратки:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLm_Vo-UpG5F6y7si3zZKyw89mwQSTmk2Z

# 438
Вчера направих ден 5-ти от моята Bare Pilates challenge. Не я следвам всеки ден, защото нивото ми е малко високо, имам постоянно мускулна треска и правя по 1 почивен ден тук там.

Относно мотивацията - и аз съм имала периоди (месец-два), където нищо не правя, обикновено се получават ако тренирам много често и после реша да си почина по-дълго. Та за себе си знам, че няма как да тренирам всеки ден, така че гледам 3-4 пъти на седмица, но да нямам периоди без.

И аз бях питала за мотивацията преди няколко месеца, при мен работи мотото: Just do it. Слизам долу в стаята за фитнес и почвам, без много да го мисля.

Днес ще обикалям магазините с децата за хелоуински костюми, та очаквам доста крачки да направя Simple Smile.

# 439
Ани, до някъде те разбирам Heart мотивация имам, но като почна да тренирам тежестта на собственото ми тегло прави тренировките трудно и ме боли душата понякога. Днеска тренирах и пуснах някоя сълза Head Band щом на 30 минутна тренировка направих 300 калории, смятай как съм се мъчила, и то с гири от 3 кг

# 440
Днес разумът проговори в мен, и в крайна сметка не ходих на никакво състезание. Те са за неконтузени хора.

Тренировките за деня- 7км тичане в кардио зоната, час йога за таз и рамене.
Преди малко се наритах, и започнах Стронг на Сидни, от Ден 1, защото от умора тази седмица не стигнах до никакви силови. Вечер съм пребита от умора и ангажименти с фамилията.
Ще трябва да разменя йогата сутрин със силова, а йога вечер. Иначе няма да я бъде.

Мотивация имам, но тялото не позволява...
Ани, период е, ще ти мине бързо. Който обича да тренира, не може да си избяга от манталитета. Не бой се. Hands Muscle

# 441
  • Бургас/Пз
Благодаря ви, момичета Simple Smile
Пепа, чак перфектна не е, но колкото и нескромно да звучи определено си постегнах това, към което се стремях. Като цяло хем ми се иска да си запазя формата, хем това, че нямам конкретна цел малко ме демотивира. Досега постояно исках и това, и онова, и така, и иначе. Такива мускули, такъв релеф, такива форми. И все нещо ме караше да искам и още, и още. Сега обаче нищо не искам. Само, ако е възможно да не ми се сбръчква кожата /вече го виждам около коленете/  и да не се увеличава целулита. Знам, че остаряването е неизбежен процес и че рано или късно кожата се променя и това вече съм го приела.

Снежинке, на 25-30 и аз имах планове за години напред начин на живот, ама господ си знае работата 🤣 Сега на 44, с 3 деца, работа 8-9-10 часов работен ден, без никаква помощ от баби, детегледачки и домашни помощници съм малко по-голям реалист и гледам да правя планове,  които са реални. Иначе съм голям инат и ако си поставя за цел да тренирам 350 дни в годината ще го направя, но няма да се чувствам комфортно и някои тренировки ще са насила и от инат, което определено не ми е присъщо. А и вече ми се иска да правя повече неща, които ми доставят удоволствие. Каквото между другото ми доставяха и тренировките точно допреди два месеца. Не знам просто какво се случи, наистина нямам обяснение.
Ще погледна Chicken Tuna, въпреки че познавайки се, едва ли животът на някой друг човек би ме мотивирал. А и като цяло не съм такъв тип човек, при който идоализирането да работи. Рядвам се, че ти си успяла. След една определена възраст обаче и водене на определен начин на живот вече 20 години, човек трудно намира идоли, особено пък и когато не ги търси. Не мога да се представя да искам да съм като някой, който по никакъв начин няма моя ритъм на живот или моето ежедневие.
И не, не се оплаквам - харесвам си всяка минута от забързания каданс, в който съм. Просто бях луд фен на тренирането, а сега ме напряга. Simple Smile

# 442
Ani_d - ами дай си малко почивка тогава, насила хубост не става. Сега отвсякъде ни облъчват, че трябва да сме перфектни - да изглеждаме перфектно, да сме перфектните домакини, майки, съпруги, да тренираме, да се храним здравословно, което няма как да стане. Аз гледам да се водя по интуицията си и да не съм too hard on myself. Нещо, което ме натоварва, със сигурност бих го оставила на пауза за малко.

# 443
Ани, дали не ти трябват друг вид тренировки? Нещо като ново предизвикателство, но не точно в смисъл на визия, което да те вдъхновява? Примерно гъвкавост, калистеника, издръжливост и т.н.
Аз гледам да се водя по интуицията си и да не съм too hard on myself. Нещо, което ме натоварва, със сигурност бих го оставила на пауза за малко.
И аз съм така. Разбрала съм, че ако се пренапрягам в каквото и да е отношение, идва момент на бърнаут няколко дни, в които съм труп физически или психически. Затова трениране 365 дни за моята тяло е нереалистично.

# 444
Ааааа това е съвсем нормално Ани ,всичко писва.Пробвай какво с казали момичетата различен тип натоварване за да рефрешнеш малко-йога ,пилатес ,балетни .....
 Тая чикън туна не е много добре с главата ,може и да изглежда добре ,ама такива рестрикции цял живот,една чаша вино да не пиеш -не знам....ебати живота....Тя яде буквално само пиле и риба тон .Пък това 360 тренировки цел в годината .... Господи кому е нужно....
Вчера направих един преход по нов маршрут ,малко се намръзнах и бая се поизморих,днес ще почивам ,че съм гроги🥴

# 445
  • Там където
No frame, тъкмо се канех да те питам къде ще ходиш в този дъжд и студ Simple Smile Такава гадна, влажна, тъмна и студена есен не си спомням от години Sad
Аз също не мисля, че 365 дни тренировки е ОК. Първо дори да си супер трупер мотивиран и с ентусиазъм и воля на атлет, тялото има нужда да почива. Прави са и всички, които препоръчват друг тип тренировки- колкото и да са резултатни силовите и кардиото, не е за пренебрегване йогата, пилатеса, всичко за мобилност особено след 40 год възраст. Според мен трябва да се вслушваме в нашето тяло- ако не ти се тренира, може да се замести с разходка, друг тип тренировка, игра с децата, кучето и т.н. Сега ако не ти се тренира 20 години е проблем...хахаххахах

# 446
  • Бургас/Пз
Днес имам МТ почти навсякъде. Ммммм, много ми харесва, обичам това усещане.
Благодаря ви още веднъж, момичета, определено писането в темата ми се отразява доста добре.
Засега съм решила, че ще намаля тренировките на 3-4 пъти седмично, но ще са малко по-дълги, примерно около 70 минути. Ще тренирам цяло тяло като ще комбинирам по две тренировки, една за долна и една за горна част. Така като не е ежедневно тялото ще има време да почива и да се възстановява. А и това мислене всеки ден кога да наместя тренировката ще отпадне и ще ми е малко по-спокойно.
Разгледах профила на Чикън Туна в инстаграм, но предпочитам да си замълча по въпроса. Като почне да вдига всеки ден по 2 тона на тренировка, тогава да дойде да ми обяснява как ще тренира 365 дни в годината. Не искам да омаловажавам труда на никого, затова по-добре да си запазя мнението за себе си Simple Smile Иначе спор няма, че тялото и е ок. Ама то и на моето на снимки нищо му няма 🤣🤣🤣 и не, че нещо , ама пресата ми след 3 деца е по-добре от нейната 🙃🙃🙃

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 19:09 от ani_d

# 447
Ееее момичета, не споделих с цел да ви карам и вие да правите същото. Беше просто идея как човек, който няма мотивация эа момента, да преодолее състоянието. Може примерно да е предиэвикателство до края на годината да тренираш три пъти седмично беэ/неэависимо от мотивация. Всеки си определя според неговия комфорт и начин на живот. Главното е, че това е просто метод как да не эависиш от мотивацията и кефа към спорта, а да те мотивира самото предиэвикателство да си постоянен, бройката тренировки, непрекъснатата линия спаэване на някакъв навик или просто мисълта, че тренираш дори беэ мотивация или пък идеята, че след някоя друга година ще си горд с постижението си, че си тренирал дори беэ мотовация,да видиш някаква по-висша цел в това.  Естествено, че не е эа всеки, но със сигурност би вдъхновило някои. 

Аэ се отчитам: последните дни бяха всеки ден спининг по около 40 мин. Нещо или ми натежа корема, или се контуэих, но упражненията эа крака на постелка като ритници наэад в момента не мога да правя. Само тип барре и то не всички.

Довечера трябва да си иэмисля нещо с клекове/напади може би. Ще видим какво ще тренирам.

# 448
  • 1st floor
Отчитам завършен първи месец на Стронг.  Отчитам от събота и болна щерка с ПСР+. Дано бързо се оправи, за сега го кара като нормален вирус. Дано и нашите Астри ди свършат работата. От днес съм хоум офис и под карантина, надявам се да съм по-редовна с тренировките (дано съм здрава само).
 Вчера ми пропадна планината, дъждът никак не ми пречи - стига да не е проливен и с гръмотевици. Чак ми се реве и че и др.уикенд ще си седя у нас...обаче края планове за следващият,Дано ми се случат.

# 449
Ох, Ани чудесна си 💐

Здравейте и от мен. Днес вече мога да се отчета с първа тренировка след раждането. Както бях писала, реших да започна с програма от Fitness Blender, която е само с пилатес и стречинг. Имам нужда от нещо по-леко, за да не губя мотивация, а и малкия е на 46 дни и безсънието и кърменето си казват своето. След като вляза малко във форма, ще включа и по-сериозни тренировки.

Общи условия

Активация на акаунт