Нова АГ клиника в Пловдив от 1 ноемри

• 108 679
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 405
  • БГ
и на мен така ми казаха-само комплекта за бебето се носел  при изписването

# 406
Относно посещенията - веднага след раждането /е, може би след час-два/ пускат двама от най-близките ти хора в стаята да те видят, а след като почнеш да ставаш има стая за свиждания където майката и бебето се срещат с близките си, но не съм сигурна дали има ограничения колко често.

# 407
веднага след раждането пускат таткото и му показват и бебето.На останалите посетители не показват бебока /в деня на раждането/,иначе ограничения за свижданията няма Hug

# 408
  • под шипковия храст
 Peace днес най-накрая стигнах да Селена. прие ме д-р Ставрев, общо взето беше доста лаконичен, явно правилото е да отговарят като ги питат, а на мен просто ми се опразни главата и като си тръгнах се сетих за куп неща, които не са ми ясни. в общи линии, т.к. не съм от пловдив се уговорихме да ме приемат на 18.04. и на 19.04. ще предизвикат раждане - това е 10 дни преди термина ми, но така е по-спокойно, когато трябва да се пътува, а и на мен не ми се чака повече. разбрах, че тогава на смяна анестезиолог ще бъде д-р Кючуков и че тест за алергия към упойка не се прави, ако досега не е имало проблем. ако се сетите за нещо - питайте! това е от мен като информация засега. повече другата седмица - живот и здраве - като се върна! Praynig

# 409
И аз не съм от Пловдив (от Казанлък съм) и когато ходих в 32-ра седмица говорих с д-р Минев - много подробно обясни човека кога да тръгвам за Пловдив. Ако ми изтекат водите, или имам контракции на 25 минути или имам прокървяване - мога да тръгна спокойно - ще имам време. Ако обаче вземе да се лее кръв от мен с шепи - нямам време за Пловдив - да се ориентирам по-наблизо. Иначе сега на 21.04 ще ходя на преглед там.
Как протича прегледа?
 Хайде Trendy,  чакаме да разкажеш и леко раждане  Peace

# 410
правят ти обстоен преглед с ултразвук.На мен ми направиха и мануален преглед за да проверят шийката на матката,но не съм сигурна дали го правят на всички или само ако се съмняват за някакво разкритие.Иначе на видеозона "разглеждат" всичко - нивото на плацентата,органите на бебчо,как се е ориентирал и дали главичката му е слезнала в канала.По този начин се прогнозира раждането,а също измерват и големината на бебо Peace

# 411
Ако си в термин вече правят и мануален преглед- на мен в 37 седмица ми правиха, след 8 дена родих  Sunglasses

# 412
  • Пловдив
и на мен така ми казаха-само комплекта за бебето се носел  при изписването
Аз също съм се насочила да раждам в Селена. И аз така знам, че нищо не трябва да се носи, дори държали да сме с техните пижами. Естествено комплекта за изписване си е от нас  Grinning Леко раждане на всички !

# 413
  • Пловдив
Вече и аз мога да дам лични впечатления от Селена Simple Smile
Мога да кажа, че съм страшно доволна. Попаднах на Кръшков. Оказа се, че ще е секцио (стори ми се, че малко ме понатиснаха за секциото). На самата операция бяха Кръшков и Топалова. Но със сигурност мога да кажа, че съм най-доволна от анастезиолога Георгиев. Очаквах добро отношения там, но той просто надхвърли всички очаквания  Peace
Също и акушерките и педиатрите .... абе всички са на ниво.
За теста за алергии към упойките - аз бях разбрала, че правят, но не ми направиха. Направиха само за антибиотици (поне така разбрах от целия шаш Embarassed )

Последна редакция: сб, 14 апр 2007, 11:05 от benitta

# 414
  • под шипковия храст
 Blush всъщност не се притеснявам, защото ми обясниха, че алергията не се проявява от първия път, и затова не правели тестове, нямало гаранция, и аз нещо не схванах, но няма да му мисля - стискам зъбите и очите и каквото това. и без това вече ми треперят мартинките. да се надяваме, че хората там знаят какво правят, нали не са от вчера - не мога да се застраховам от всичко. виж ако някой е правил вече реакция към някое лекарство трябва да вземе мерки. точно се сетих, че имам познат анестезиолог - ще го питам и ако каже нещо важно после ще докладвам - нали форума е затова - да си помагаме с информация.  Hug по този повод няма да е лошо някоя от майките, раждали нормално в Селена да разкаже по-подробно как е процедурата - от влизането до излизането. моля! Praynig

# 415
  • БГ
и аз питах за теста за алергия, но анестезиолога там каза, че ако не съм правила реакция към нещо не се налагал,защото не бил много надежден , винаги имало риск нещо да се случи.2 прегледа минах при д-р Минев, обясни кога да тръгвам, и аз не съм от пловдив , вземат обаче анален и вагинален секрет и го пращат за изследване, и така , утре ще ходя пак на преглед,ако има ново ще ви информирам, и аз чкам инфо подробно за раждането от някого моля Praynig

# 416
Моето раждане:
Пристигнах в болницата към 7 сутринта, с контракции на 6-7 минути, прегледаха ме- разкритие 3-4 см, но главичката все още високо. Д-р Минев накара акушерката да започне процедура по приемането, донесе ми тя нощница, измери ми разни обиколки на корема и таза, пуснаха ме на апарата да проследят тоновете и контракциите. Попълниха документите и ми направиха клизма /безболезнена и не чак толкова неприятна процедура/. След това- към 8:30 отидохме в предродилна, пуснаха монитор за следене на тонове и контракции и в 9 ми сложиха окситоцин. В 9:20 ме вкараха в родилна, за да ми сложат катетъра за епидурала, с готиния анестезиолог се смяхме, общо взето много ведра обстановка. През това време Минев му звъня да пита до къде съм стигнала и да диктува какво да правят- нищо че Ставрев вече беше ме поел. Върнаха ме в предродила, включиха и апарат следящ моите тонове. През цялото време акушер Няголова беше до мен, грижеше се да се чувствам максимално добре спрямо ситуацията, донесе ми дори напоена с вода марличка, да си квася устните. През цялото време си говорихме, все едно сме на кафенце. Доктор Ставрев ме проверяваше на всеки 10-15 минути как вървя. Към 10:30 ми пукнаха и мехура, сложиха ми основната доза епидурал, в 11 вече бях с пълно разкритие. Към 11:20 ми почнаха напъните, първите пробни правих в предродилна, в 11:30 ме качиха на магарето, подготвиха ме евентуално за срязване /както се и случи, че заседна главичката на бебо/ и с няколко напъна и за 10 минути родих бебка. Следваше "изгонването" на плацентата, през това време оправиха бебка и ми я показаха. За шиенето ми сложиха някакво упойващо и след час се събудих в една зала след родилна зала. Там доведоха таткото и бебата. След това ме заедоха в стаята и така до изписването- носят ти храна, чистят ти, водят ти бебето и така ...

# 417
mini_79 мерси,много полезно инфо Hug
То не ти останало,при кой ще раждаш и успех!!! Hug

не останало ама бебка още се мотка -никакви признаци,утре съм на преглед  в селена ,засега не съм избрала лекар-който се слу4и или утре ще избера ,ще ви докладвам после Crazy
Не се притеснявай,когато му дойде времето ще тръгне Winkпрепоръчвам ти Топалова!Стискам палци! Hug

# 418
  • под шипковия храст
 newsm20 mini_79  мерси и от мен! това си беше супер инструкция - така като гледам и мен ме чака същото, с тази разлика, че ми е определен ден и няма да чакам процеса да започне сам - то и първия път като раждах пак нямах контракции и ме включиха на система,  и ме пориха и ме шиха, и после два месеца се възстановявах - на петгодишния ми син главата е с обиколка колкото моята, този едва ли ще е различен. за окситоцина казват, че провокира у бебето по-засилена жълтеница? как беше при теб, не че ще се размине.  smile3506при мен дилемата е да ходя ли от предния ден или да цъфна сутринта - хич не ми се виси по болници, та били те и супер уредени, седя и се чудя - докторът каза, че е по-добре да отида, за да ме подготвят сутринта. и какви документи и изследвания трябва да се носят - амбулаторна карта, направление трябва ли?... дали има друго? а след изписването има ли някакво проследяване на бебето, някой за Торакс май беше писал, че има някакъв контролен преглед?!

# 419
Абе чак порене силно казано- срязоха ме защото заседна главичката, а то имаше такъв напор от нея, че въобще не усетих среза. За документи- само последното кръвно изследване което си правила през бременността, ако си направиш преди да влезеш още по- добре и евентуално ако са ти правили преглед там- дават една бланка с данните от него. Личната карта, твоята и на таткото /ако имате брак, ако не- записват детето с твоите имена и после таткото го припознава/ или поне ЕГН-то му, че записват в документа за издаване на акта за раждане. За жълтеницата- Стефи почти нямаше, нищо че ми сложиха 2 банки окситоцин и до последно пиех желязосъдържащ препарат /от него също казват че жълтее детето/. Ами май това е в общи линии- леко раждане и красив финал на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт