⚽ ФУТБОЛНИ ФЕНОВЕ .::23::.

• 38 503
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Diavolo, и аз бях там. За мен горчивият хап беше изпадането на публиката на Левски в екстаз след края на мача във Варна при положение, че сините губеха вече с 2:0. За мен това не са фенове. Няма как отборът, който (уж) харесваш да губи, и ти да изревеш от радост, че другите били загубили титлата. А това, че Левски отиват на бараж, изобщо не ги интересува феновете. Малко ми звучеше "не е важно аз да съм добре, а Вуте да е зле".
Аплодисменти за Бусато, който след мача през сълзи успя да прегърне Пламен Андреев и да намери сили да го успокои за безумните грешки, които допусна при двата гола.

# 451
  • sf
Ем, честито на Сити и Пеп!
Бях за Интер, но нямаха късмет.
Нямам търпение за новия сезон!

# 452
  • София
Честито и от мен на Сити!
Голям малшанс за Интер, но това е футболът.

# 453
  • София
Ами в крайна сметка заслужена победа за Сити, защото през по-голямата част от мача търсиха повече победата. Че не приличаха на себе си е факт, но това е финал и те отчаявно искаха ушатата. Големия грешник за Интер е Лаутаро, който след грубата грешка на Аканджи наля гипса и вместо да подаде на Лукаку и той да вкара на празна врата избра безумно продължение. Да, Интер имаха отлични положения в края на мача, но да не забравяме, че при 1-0, Фодън направи безумен пропуск като удари топката с ръбчето. Но то от ингилиз какво друго да очакваш.
Интер играха силно и достойно и феновете им могат да са огорчени, но и горди със своя отбор.
Феновете на Сити са жалки. Не се чуха цял мач, а след финала дори не се радваха. Лудогореца на Англия.
Сити стават вече много опасни, защото преодоляха своя рубикон. С още няколко трансфера могат да направят декада.
А Италия ще види ШЛ отново само ако Милан е силен и на финал!

Не лош финал, но очаквах повече. 4-то поредно 1-0 на финал на ШЛ?! И пети пореден мач с ъндър 2.5 гола и 5 пореден мач без гол-гол на финала?!

# 454
Италия изобщо нямаше да има финалист, че даже и полуфиналист, ако не се бяха паднали в един поток с по-слабите отбори класирали се на елиминационната фаза.  Догодина очаквам от тях пълен крах. Може би един, ако  успее да мине групите.

# 455
  • София
Пусната е нова анкета! 😊
ЦСКА или Левски, а може би не?

Сам,
Не може така да се разсъждава, сам знаеш. Стара максима във футбола е, че мач с мач не си приличат. Има стилове, които са сходни или не, моментум, шанс, форма и т.н. На хартия може и така да изглежда, но всичко е в сферата на акотата. Специално Интер игра по-силно срещу Ман Сити, отколкото Ман Юн на финала на ФА Къп или Реал и Байерн в който и да е от мачовете срещу гражданите.
Наполи например бяха супер отбор и според мен щяха да създадат ядове на Сити, но просто Наполи не могат да играят срещу този Милан на Пиоли и ето какво стана.

Тази вечер има няколко интересни мача. А следващата седмица са финалите в Лигата на нациите и летните евроквалификации.
А в момента Левски сякаш си осигури шанс в Лигата на конференциите.

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 21:23 от Diavolo

# 456
Вярно е, че мач с мач не си прилича, ама тук не става въпрос за сравняване на мачове, а за разпределение на жребия. А специално италианците тази година не могат да се оплачат от него. И трите отбора се паднаха в един поток с леките съперници от другите първенства. Сега... те де факто си играха помежду си.

Не мисля, че Наполи щяха да постигнат нещо срещу Сити. Имаха някакъв моментум в началото на сезона, но го изгубиха след паузата. Дори не мисля, че щяха да отстранят Байерн, който беше доста зле.

# 457
  • София
R.I.P., Кавалере!
На 86 г. си отиде дон Силвио Берлускони или известен с простичкото, 'Ил Кавалиере' на италианския футбол.
Лека му пръст!

За трофеите на Милан няма смисъл да се пише. 29 купи, няма друг президент с повече от него. Дори Сантяго Бернабеу.
Берлускони направи революция в целия италиански футбол. Той повлече крак и за бъдещата революция в световния футбол. Милан беше първия модерен хегемон и всеки искаше да стане по-добър от тях. Бяха велики години с велики отбори в Европа. Общо взето последните романтични години във футбола.
Той положи основните на италианската хегемония в Европа продължила близо 20 години. Той създаде Милан Лаб, първата по рода си в света. В нея започна да се гледа на футбола академично и научно, като се изследваха подробно показателите на всеки един от футболистите във всеки един аспект. Той даде шанса на Саки да влуди футболния свят с един модерен тотален футбол със зоновата защита и с пълната преса по целия терен. Той даде път на великите Фабио Капело и татко Карло Анчелоти. В рамките на 20 години Милан имаше три отделни отбора, независими един от друг, като всеки един от тях можеше да претендира за едни от най-силните в историята (на Саки, Капело и Анчелоти).

Обичан и мразен, никой не беше равнодушен към него. Не е тайна, че много от крайно десните ултраси и лидери на групировките в Интер, Юве, Лацио и Верона го подкрепяха, нищо че е начело на врага Милан (работнически и ляво ориентиран като Рома), заради неговата крайно дясна Форца Италия. Четири пъти беше премиер на Италия и няма друг италиански министър-председател с толкова дълъг стаж начело на държавата.
Италианците често казваха. Вижте, ние знаем що за стока е, ама си го обичаме, защото той е това което сме искали да бъдем.
Мъж с главно 'М' Обаятелен лидер, когото останалите много лесно следваха, а за безбройните му женски завоевания няма смисъл да се пише.
Берлускони беше последния харизматичен президент, 'тип башица' Капо ди тути... президенти.  Wink
От една съвсем друга епоха в световната история. Осбено в годините в които живеем в момента, сегашните момчета и девойки изобщо не могат да разберат за какво иде реч...

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 17:45 от Diavolo

# 458
  • София
Днес е ден на национален траур в Италия и знамената са свалени наполовина!

С държавни почести в Милано днес ще бъде погребан бившият министър-председател и милиардер Силвио Берлускони.
Церемонията в Mиланската катедрала ще води архиепископът на Милано.

Изпращането с подобни почести е безпрецедентно за бивш премиер. Обикновено държавното погребение е привилегия, която се пази за папи, герои от войната или действащи министри.

Сряда е обявен и за ден на национален траур в Италия и знамената са свалени наполовина.

# 459
По отношение на футболният Берлускони знам че той въвежда много промени като стил на работа на клуба Милан изобщо. Още края на 80-те мисля че той въвежда нов пазарен трик тогава за да популяризира Милан в цяла Италия, не само в Милано, като прави възможно в цяла Италия да си купиш билет за мач на Милан, което тогава е било новост за футбола. Негова е и репликата също през 80-те "предпочитам Милан да падне драматично с 3-4, отколкото да направи скучно 0-0". Казва го от маркетингова гледна точка, защото така се печелят повече фенове. Тия работи съм ги чел за него от един много стар вестник "Футбол" през 1990 г. когато на дневен ред за футболна България е преминаването и на футбола от социализъм към капитализъм, и в статията се дава пример точно с Милан и Берлускони като пример за успешно ръководене на футбола като бизнес, и че от него трябва да се учат как се управлява футбола нашите новоизлюпени футболни президенти в зората на футбола в капитализма. Имаше и много подробности в статията, си спомням че се говореше и за правилният му начин на ръководене на школата на клуба, че построява нова база на клуба и подобни неща. Абе изобщо още тогава, през 1990 г. нашите спортни журналисти са го давали Берлускони като пример за правилно ръководене на футболен клуб.

# 460
  • София
Хихи, май левскари в Бг мама няма. 😁

Тази вечер започва финалния тур от Лигата на нациите' 2022/2023 г. 😊
Първо са полуфиналите. Домакин е Нидерландия. Всички мачове ще се излъчват пряко по Diema Sport 3
Тази вечер от 21:45 ч. ще е първия полуфинал между Нидерландия и Хърватия. Мача ще се играе в Ротердам на ваната' Де Кайп.
Утре вечер от 21:45 ч. е класиката Испания - Италия в Енсхеде.
В неделя ще е мача за 3/4 място (16:00 ч.) и финала (21:45 ч.)

Да припомня досегашните победители:
2019 г. Португалия (1-0 срещу Нидерландия / 3 място: Англия)
2021 г. Франция (2-1 срещу Испания / 3 място: Италия)
2023 г. ???

Петък, събота, понеделник и вторник са летните квалификации за ЕВРО 2024.
Българските юнаци ще играят като гости на Литва (16:00 ч. в събота - пряко по БНТ 1 и 3) и домакини в Разград на Сърбия (вторник, 21:45 ч. - пряко по БНТ 1 и 3). Сърбия обаче ще дойде обезкървена, без най-добрите си футболисти, всички контузени.

А в каналите на Диема (Диема Спорт ; Диема Спорт 2 ; Диема Спорт 3 и Нова Спорт) ще се предават всички останали евроквалификации.

# 461
Аз лично стискам палци за Холандия или Италия да спечелят титлата на нациите. Повече за Холандия защото това ще е втори трофей изобщо в тяхната история. Което е страшно малко за такава футболна държава имала историческа роля избощо за развитието на футбола (тоталният футбол). Испанците не мога да ги понасям с тяхното  тики-така, макар че скоро не съм ги гледал дали още го практикуват. Па дано са спрели, че точно тики-таката им изяжда главата на всички последни големи първенства. Безконечно владеене на топката, аз на тебе ти на мене, а на ляво, а на дясно и предимно назад, че да не загубят топката, тяхната мания, скука, едно положение не могат да създадат и накрая ги извхърля от световното я Мароко, я Русия, я Чили. За хърватите също бих се зарадвал да я спечелят, ама не вярвам че ще успеят.

# 462
  • София
Смятам, че тази година някой измежду Нидерландия или Испания ще спечели лигата на нациите. Стискам палци за Нидерландия.

Ако сърбите идват без основни играчи, може поне равен да им опитаме, макар че......това е в сферата на добрите пожелания само, де. Литва как са? Ще ни гърчат ли като гибралтар?

# 463
Аз като видях как изглеждат нашите в първите евроквалификации не вярвам че имат шанс срещу Сърбия освен ако сърбите не дойдат с женският отбор, и тогава не е сигурно. Лигата на нациите в която записа няколко мача без загуба Кръстаич малко ни подлъга че националният отбор е направил крачка напред. Като дойдоха квалификациите ужасно изглеждаха нашите. И то не срещу някакви футболни сили като да речем играещите на финалите в лигата на нациите. Та място за оптимизъм не виждам. Па макар и вече с Чочев в отбора. Сърбите в това състояние могат да ни бият и с резервите с лекота. С Литва там ще е здрава битка, там имат шансове нашите, ама самият факт че ще водим здрава битка с Литва, вместо да си говорим с колко гола тях можем да ги бием, за къде сме тръгнали изобщо. Все пак дано поне Литва бием че да си гарантираме че поне няма да сме последни в тая група.

# 464
  • София
Идването на Чочев за мен не означава също, че автоматично подобряваме играта си почваме да бележим. Той е малко като Ивелин Попов - ще видите, в национала няма и да разбереш, че го има, че играе и е титуляр, но в клубния си отбор - бележи. Има такива футболисти, бележат си в клубния, в национала бият преки свободни 3 метра над вратата и не мож ги позна.

А, да, да не говорим, че предвид средната възраст на националния, Чочев трябва автоматично да заема мястото на лидер - и като възраст, и окичен с приза за голмайстор на А група или подгласник на Тиаго, или нещо такова, все тая.

Общи условия

Активация на акаунт