⚽ ФУТБОЛНИ ФЕНОВЕ .::23::.

• 36 983
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Гледам Купата на Африка, Диаволо, не знаех къде дават Купата на Азия.

Изненадан съм колко добре играят отбори като Екваориална Гвиеня, Мали, Мавритания, Кабо Верде.

А по мондиалите - все едни и същи ужасно скучни отбори - камерун, тунис, египет, гана, нигерия, кот д'ивоар........ ужасяващо.
Сегла погледнах квалификациите за Мондиал 26, Африка има 9+1 квоти вече. Ами разделени са в 9 групи. Водачи и на деветте групи са до болка познатите ужасни отбори, само в последната девета - разгеле - водач не е ЮАР, а не помня - Кабо Верде или Гвинея.

Как си го обяснявате? "Великите футболни сили" на Африка подценяват собствената си купа, за да вложат всички усилия в квалификации за Световно? Все едно някой от Европа - или, хех, от КОПАТА, да се пести за World Cup....

Много е интересно КАН, почти всички мачове съм гледал. Купата на Азия обаче явно е посред нощите и нищо не мога да хвана там....

Благодаря ти, че се включи и раздвижи темата!

# 646
  • София
Купата на Азия е в прекрасно Бг време. 😉
В момента пряко по Нова Спорт играят Република Корея и Саудитска арабия, 1/8 финал.

# 647
Здравейте, почитатели на най-великата игра! Отскоро гледам футбол и въпреки че съм жена, започвам да разбирам доста от играта смея да кажа. Любопитна съм да изгледам някои стари мачове отпреди десетина години, но за съжаление никъде в нета не могат да се срещнат в пълния им вариант, а има само репортажи. Въпросът ми е откъде мога да си изтегля мача между Манчестър Сити и Байерн Мюнхен 1:3, игран на 02.10.2013? Видях, че Байерн в този мач са унижили Сити с разиграване на топката в стил "тики-така" и разбрах, че до 60-тата минута "гражданите" въобще не са пипнали топката на собствения си стадион, което, разбира се, е невероятен кредит за "баварците". Но все пак това е разбираемо, при положение че треньор на Байерн Мюнхен тогава е Гуардиола. Моля да ми кажете дали има начин да си изтегля отнякъде този мач? Ще съм ви много благодарна!

# 648
  • София
Купата на Азия е в прекрасно Бг време. 😉
В момента пряко по Нова Спорт играят Република Корея и Саудитска арабия, 1/8 финал.
Видях аз, чак сега;)))
Всъщност, единственото що-горе "прекрасно" време е второто полувреме на вторите мачове. Първите са от 13.30, а вторите от 17.00 ч.
За който работи....няма нищо прекрасно:))

# 649
  • София
Е, могат и да се гледат на запис мачовете... 😊

Много хубав мач между арабите и корейците.
Хубав футбол и много положения и драма. Корейците имаха много чисти положения и две греди, но всичко това стана след 75, 80-та минута. Дотогава арабите играха по-добре.
Може би най-добрия като качество мач и от двата турнира дотук.

Мароко отпадна. Големия фаворит преди да започне турнира.
Сенегал и Египет също. Фаворити номер 2 и 3.
И тотален крах за северна Африка, която в исторически план доминира в турнира. Нито един представител на северна Африка на 1/4 финалите!

# 650
  • София
Цитат
Изненадан съм колко добре играят отбори като Екваориална Гвиеня, Мали, Мавритания, Кабо Верде.
Тъкмо това си мислех и аз.
Скрит текст:
И другото, което си помислих, задминали са ни с няколко обиколки.

# 651
  • София
Задминали са ни много! И на дузпи, гледам и африканци, и особено азиатците как бият дузпи ....и си спомням нашите как бият дузпи, дори най-добрият ни футболист Десподов.
А само вчера иранци, а и донякъде сирийци, какви майсторски кинжали нижеха. Силно, високо горе във вратата в центъра, по ъглите ...

# 652
Възнамеряват да въведат син картон във футбола:
https://fakti.bg/sport/855210-lubopitno-vavejdat-sin-karton-vav-futbola
Цитат
Интересно нововъведение е напът да бъде прието във футбола. В скоро време се очаква да бъде одобрено използването на картон със син цвят.

Според The Telegraph бордът на Международната футболна асоциация е подписал въвеждането на син картон, който ще се дава на футболистите при определени нарушения.

Според новия протокол, играчите, получили син картон, ще бъдат отстранени от терена за 10 минути, ако извършат цинично нарушение или покажат несъгласие с длъжностно лице.

Новият картон е ограничен за фалове, извършени по време на обещаваща атака плюс несъгласие с решението на съдиите.

Ако играч получи два сини картона или комбинация от жълт и син картон, в крайна сметка ще му се покаже червен картон.Съобщава се, че новият протокол ще бъде обявен в петък.

Докладът на "The Telegraph" гласи: "Турнирите от най-високо ниво ще бъдат изключени от първоначалното тестване в професионални условия, в случай че протоколите изискват допълнително усъвършенстване, но елитните състезания все още могат да започнат да тестват тези картони още през лятото".

Само на мен ли ми се струва, че това е огромна простотия?

# 653
Аз съм на обратното мнение. В хокея са най-честните и джентълменски правила и този син картон е взет от хокея,където хокеист може да бъде отстранен за няколко минути от игра...

# 654
  • София
Нож с две остриета е според мен. Ако например играч от отбора , който подкрепям го получи ще  е огромна простотия. Ако обаче е за играч от противниковия отбор ще съм мнооого доволна. Grinning . Зависи кой го получава. Според мен така ще е по-интересно.

# 655
  • София
Да ви кажа, не ми харесва това със синия картон. Трябва, за да няма "наши и ваши" много ясно да се дефинира кога син, кога червен. А това ще е сложно. Защото в един мач, за даден отбор, ще има син картон, а за друг - след жълтия нов жълт и червен. Какъв е смисълът, ако вече имаш един жълт картон, без значение какъв ще е следващия картон - жълт или син, ти получаваш червен? Ако погрешка ти покажат син, като втори картон, вместо втори жълт картон, така и така излизаш, това ще доведе до процедурни хватки за формално нарушение на правилника?

От какъв зор?! Верно, гледайки Купата на Африка и Купата на Азия, се вижда че добавено от по 10-12 минути си е нормално, а не рядко явление, и футболистите се изморяват, но това ли е начинът за "почивка"?!

# 656
Аз съм на обратното мнение. В хокея са най-честните и джентълменски правила и този син картон е взет от хокея,където хокеист може да бъде отстранен за няколко минути от игра...
Това не е малкият терен с раздвижената игра на хокея. Футболът се нуждае от прости и грубовати правила, а в последните години виждаме излишно усложняване и изтънчване. Правят се единствено, за да се задоволи глада на публиката за зрелища. Ще съсипят цялата игра с "нововъведения".

# 657
  • София
Не е лоша идеята, НО, кое ще е син и кое червен картон, къде е границата???
Виждаме какво става и с правилото за дузпата и играта с ръка.
Ще има много недоволни и скандали според мен.

# 658
Това не е малкият терен с раздвижената игра на хокея. Футболът се нуждае от прости и грубовати правила, а в последните години виждаме излишно усложняване и изтънчване. Правят се единствено, за да се задоволи глада на публиката за зрелища. Ще съсипят цялата игра с "нововъведения".
Синият картон няма да съсипе играта.. Изборът е прост – или син картон,или червен? Но именно червеният картон би съсипал мача,докато синият картон изважда играча за десет минути от срещата,(да си охлади страстите),и го вкарва отново в "джаза"...

# 659
  • София
Синият картон няма да съсипе играта.. Изборът е прост – или син картон,или червен? Но именно червеният картон би съсипал мача,докато синият картон изважда играча за десет минути от срещата,(да си охлади страстите),и го вкарва отново в "джаза"...

Чакай, те няма да го въведат Вместо и Преди червения, а някак успоредно. Т.е. - ако ти е първо нарушение ще се показва, за определени нарушения, син вместо жълт картон. Е каква е разликата? Ако вече имаш жълт картон, при показването на какъвто и да е картон като втори - излиташ за целия мач. Така ми се струва, че го анонсираха....

Общи условия

Активация на акаунт