Парфюмни размисли и страсти (септември 2021 г.) - 264

• 78 021
  • 823
  •   1
Отговори
# 330
Vanille Fatale Tom Ford - убийствена трайност и излъчване при мен
Hypnotic Poison Dior
Ani Nishane - също завидна трайност

И трите са супер , дефинирай  "убийствена трайност и излъчване при мен" ? Аз трябва да се олея стабилно за нещо такова...

Какво сте си сложили днес , и ако може , какво си слушате днес? Yum

Ами 8-10 спрея и излъчва мощно поне 6 часа, чак после се прибира.

Днес се качих на Витоша с Coco Mademoiselle Intense 😄 След като първоначално смятах с Cape Heartache Imaginary Authors, ама ми се стори твърде тематично и предвидимо и смених рязко идеята 😅
И слушах това около 10 пъти

Азалия, виж и Naughty Fruity Mugler за сливи. Но е много мек и прибран, "атмосферен" парфюм, не трепе с излъчване.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 21:55 от tuali

# 331
  • Чукарландия
От няколко дни насам прибирам багажи, сменяме държави, къщи - лудница. 😜
Най-великият ми проблем е да успея да си замъкна максимален брой от парфюмите, но так че хем да взема макс, хем да не бият на очи... 🤣🤣🤣
И голямата чуденка е кои да взема сега и кои да оставя за втория тур (догодина).
Приготвих (засега) девет пътни чанти с парфюми и козметики, най-отгоре замаскирам с някоя дрешка и се хиля сама на себе си, ако ме разкрият - ще има публичен линч... 😂😂😂
Не е за смях, но... Весело ми е!
Слушам любима Сиа

И съм се офъщяла поне с двайсетина любимци - като си ги нареждам в багажа си пръскам да си ги припомня. И накрая - МАРМАЛАД... 🤪

# 332
  • София
В много красива традиция се превръща това с музиката Heart Exl

Днес разнасям тази прелест (най-после температурите започнаха да падат като за нея)

а от съседната стая дъщеря ми тихичко свири на пианото това
https://www.youtube.com/watch?v=DAmFjlujc3M
Дали не съм в рая? Innocent

# 333
  • София
2. Да всички без Narcisse Taiji , като си взех семпъл сета , той не беше пуснат още. Не ги ли дискутирахме с теб...или нещо се бъркам?
3. Точно бях тръгнал да пиша за Cavatina ... Sweat Smile
Не, не сме дискутирали Atelier Materi с теб със сигурност, някой друг е бил. Simple Smile Най-интересен ми се струва Peau D'Ambrette (сега прекръстен на Bois d’Ambrette, но във Фрагрантика е със старото име), след това Cuir D'Iris (сега прекръстен на Iris Ebène). Ако имаш някакви спомени как са ти се сторили, ще ми е интересно да споделиш.
Пиши за Cavatina, защо си се въздържал? Simple Smile Пробвах я аз, но не е моето нещо, иначе е красив римейк на класиката. На мен ми остана да пробвам Moonlight in Chiangmai от набелязаните.
Сега ще се изкъпя най-сетне и ритуално ще си отворя Ani-то с уважение към дядо ми Агоп, дошъл насам от тези земи.
Точно вчера бях с Ani навън цял ден и беше идеален в сегашните софийски температури. Надявам се да е допринесъл за успокоение и добро настроение. Wink

Аз съм на ретро вълна от известно време и слушам стари класики, днес това:

# 334
  • София
занимавам се с бумащина
нося Gianfranco Ferre Gieffeffe Bianco Assoluto, което никак не подхожда на онова, което слушам в момента

Скрит текст:

И аз днес го разхождах този. Не знам защо толкова безумно го харесвам. Беше любов от първо фъс.

# 335
  • The Evergreen State
Днес търчах напред назад цял ден по пътищата, общо взето деня ми беше в унисон с това

А бях напръскана с

Смешно ми става като се сетя за всичките си френски парфюмчета които имам и романтичните им реклами и колко са далече от реалността и динамиката в която живея. Но някак си съм си ги приютила, обикнала и ей на, съчетавам всякакви безумни комбинации като Били Айдъл и Мис Диор Grin Satisfied

То вярно че ако рекламата беше на жена която яде сандвич права в кухнята и внимава да не си покапе дънките с домат (както беше днес моя случай) никой няма да купи парфюма но даа, реалността често няма нищо общо с рекламите, киното и телевизията Simple Smile.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 08:24 от Athena

# 336
Привет!
Много приятна и забавна е станала  темата с музиката, ремонта на Азалия и местенето на Бела! Joy
Представям си как бих се преместила аз, под зоркия поглед на лм. Joy
Трудно си избирам аромат напоследък, имаме нова придобивка,  която гризе мебели и киха от парфюми, та и у нас се очертава ремонт.
Напръсках се днес с една подарена мостра на Hyde Heart
https://www.fragrantica.com/perfume/Hiram-Green/Hyde-52284.html

Какъв шантав парфюм!
Не бих го носила, но от време на време бих си пръскала по малко - ей така, да му се чудя!
Дядо ми беше пчелар и имам ярки спомени за всички миризми, свързани с това занимание.
Мирише на топъл кошер, мед,  едно устройство за прогонване на пчели с пушек, което се пълни с конски фъшкии, на разтопен колофон, малко цветя и на дървените столове в малка селска църква.
Чудя се коя песен да му избера на този парфюм, сякаш нищо не му подхожда, но ще си пусна нещо любимо.
https://youtu.be/UmFFTkjs-O0

Кой ли парфюм харесва Робърт Смит?

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 12:36 от silver pearl

# 337
  • София
Напръсках се днес с една подарена мостра на Hyde Heart
https://www.fragrantica.com/perfume/Hiram-Green/Hyde-52284.html
Какъв шантав парфюм!
Не бих го носила, но от време на време бих си пръскала по малко,  ей така да му се чудя!
Дядо ми беше пчелар и имам ярки спомени за всички миризми, свързани с това занимание.
[...]
Кой ли парфюм харесва Робърт Смит?
Робърт е такъв приятен чудак, че не мога да си представя с какво би обичал да се парфюмира. Simple Smile Като бях студентка, любима приятелка обичаше да слуша Тhe Cure, та покрай нея се докоснах до тази велика група. Heart

А най-автентичният пчелен мед, който съм пробвала, с все восъка му, с леки флорални нюанси, е точно в парфюм на Hiram Green - Slowdive. Animal Bee Изумителен и много комплексен, много различен при различни температури - понякога мирише на тава прясно изпечени меденки (меко и обло), понякога - на 1 тон суров мед, в който си се цамбурнал и е под въпрос как ще изплуваш точно, понякога е силен и пепелив, леко мръсен тютюневият цвят и тогава ми беше малко труден за носене. Ако ти е домъчняло за този аромат от детството и искаш да съживиш спомени, свързани с истински натурален мед, този парфюм е идеален за целта. Simple Smile Съжалявам, че не си взех мини, когато марката все още предлагаше (спряха ги), 50 мл не знам дали бих могла да изпръскам някога, но все още ми стои в I want списъка, понеже е просто невероятно творение.

Парфюм за деня ще бъде Rhubarb & Custard 1:29 4160 Tuesdays под съпровода на:

# 338
На мен парфюмите на Hiram Green силно ми напомнят подхода на Franchesca Bianchi. Няма 6-5, нищо по-долу от доза  вещерство и тайни отвари за привличане/отблъскване.

# 339
Събудих се късно, защото два дни повече ще съм си вкъщи след уикенда и ми е усмихнато. Надявам се на един спокоен ден.
Сега ще сложа OneMore Francesca dell'Oro за вкъщи. Много ми е уютен, но това е един от парфюмите, които не ми се разкриха веднага. В началото не го разбрах, не го усетих, малко оставаше да се разделя с него и няколко месеца, след като пристигна при мен, го усетих по вълнуващ начин. Сега е един от най-обичаните ми и често ползван през това лято парфюм.
И си пуснах
https://youtu.be/wTgWX_62paE

# 340
Klodilia,  благодаря!
Точно "творение" бих го нарекла, не е съвсем парфюм! Animal Bee
С удоволствие ще потърся мостра от този "медец".
Имам остатък от още една - Dilettante, но ще я пробвам  някой друг ден -  не ми се струват парфюми, с които да се напръскаш ей така, лекомислено, за да си пиеш кафенцето с тях.
Вярно, няма 6 - 5! Joy

# 341
Големият е на лекар днес и отивам с него за кураж, напръскана с Monaco.
Снощи писах на компанията-майка INCC, защото от всички марки под шапката ѝ само Mercedes Benz вадят нови парфюми, всичко друго е спряло около 2016. И вероятно любимото Монако също.
Слабо се надявам да върнат мейл, но все пак... да изчерпя възможностите. На Дъглас дори не съм звънила, не виждам смисъл.
В ибей също няма. Лошо.
SOTD : https://www.youtube.com/watch?v=HuBqE9xGtiQ

# 342
Има, develfen! В Нигерия... Satisfied там го открих на доста места. Транспорт извън Африка не открих да предлагат. Не знам там кой би ползвал този парфюм, ама знае ли човек! Rolling Eyes

# 343
Уолтър, благодаря за песента на деня - When the Doves Cry и The Beautiful Ones на Принс са ми сред най-любимите песни завинаги, версията на Марая Кери и Сиско от Дру Хил ми е също в топ-а на живота ми Simple Smile

Днес имам много работа и не смея да слушам нищо, защото музиката ме пренася в друг свят, искам да пея и танцувам, не мога да слушам за фон, това е някакси неуважително според мен към изкуството.Сигурна съм,че някои от вас разбират.Същата разбота е с парфюмите - не искам нищо така свежичко за между другото, а всеки да бъде истинско изживяване.
Искам и да се оплача от нашия любим сайт-толкова е трудно да се качват снимки... Вианги трябва да ги подрязвам, умалявам, за това и рядко публикувам.А съвсем на скоро посетих един парфюмен рай и цял албум имам за споделяне, но не знам дали и кога ще имам търпение за такова начинание.

Интерлуд Амуаж аз харесвам много и мъжкия, и женския, като вторият ми мирише на киви,тамян и още нещо(още сто неща)- страхотна проекция има, без да тежи.
Л'Интерди Руж не ми допадна, има много пудра или мускус, както и нещо винено. Черният Интенз си остава мой фаворит.

Новото Извънземно Богиня ми се стори в началото плажно кокосно, после се промени до неопределима смес, която не исках да усещам повече. Лореал са решили да уловят нова аудитория, която няма общ вкус с феновете на Т.Мюглер и това е разбираемо, но аз съм пас.

Новият парфюм от Армани Приве серията много ми допадна, с кипарис, морски и дървесен: https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Cypres-Pantelleria-66244.html

Тествах и Нощта от Фредерик Мал - не ме шокира по никакъв начин, но аз на удове съм се намирисала в един предишен живот. Не мога да го дефинирам като парфюм, по-скоро като миризма която идва да направи катерогично и силно изявление от името на собсвеника си. Който ги може тези удове, само браво мога да му кажа.

# 344
Има, develfen! В Нигерия... Satisfied там го открих на доста места. Транспорт извън Африка не открих да предлагат. Не знам там кой би ползвал този парфюм, ама знае ли човек! Rolling Eyes
  Сакън недей! Чиста нигерийска схема за измама, ни парфюм ще видиш, ни пари. Следя размените във фрагрантика, ако излезе нещо.

Общи условия

Активация на акаунт