Парфюмни размисли и страсти (септември 2021 г.) - 264

• 77 780
  • 823
  •   1
Отговори
# 750
На мен много ми се носи Delina exclusif. Различна е през зимата и сега. Няма го  аромата на индрише, няма я остротата и в пудреността, а е по-нежна и се усеща постоянно през деня, но дискретно и ненакъртващо. Абсолютен разкош.
На мен направо ми обръщаше стомаха в топлото Simple Smile))))...... и обожавам аромат на индрише

# 751
Ard Al Zaafaran, Al Ibdaa, получих го директо днес на плажната ивица, за което от сърце благодаря на момчето, което ми го достави. Аз, като морско чадо нямаше как да не закрия подобаващо плажно летния сезон в този слънчев хубав ден. Полях се разбира се ароматно и  направих стрес тест на два пъти даже в откровено хладното море. Откровено малинов сироп с остатъчна млечност се носи още от мен. Дори да няма точното сходство и финеса на L'Interdit Eau de Parfum Rouge не е зле.
Иначе тук просто си споделяме разни парфюмни страсти и никой с никого няма за цел да се кара, нито да спори, защото никой не цели агресия. Да ви поздравя и аз всички музикално:

# 752
  • в голямото село
Скрит текст:
Привет, вклювам се с идея за едно кратко(доколкото мога) описание на арабски парфюм.
Ard Al Zaafaran I Am The Queen

https://www.fragrantica.com/perfume/Ard-Al-Zaafaran/I-Am-The-Queen-64280.html

Бутилката всъщност не е моя - купих я преди дни за kovatcheva, която си я избрала на сляпо по интуиция, и когато реших да й върна първи впечатления, тя ме помоли да го опиша направо в темата ни, за да бъде от полза за повече хора, които имат интерес към тези аромати. Та kovatcheva,  ето - изпълнено е Simple Smile)

Ard Al Zaafaran I Am The Queen e свеж, жизнерадостен и женствен парфюм с позитивно пролетно излъчване.
Пирамидата посочена във фрагрантика, според мен е горе-долу вярна. Споменавам го това, защото с арабските парфюми и пирамидите им, често има някакви объркавния, неточности и тн.
Общо взето бих го определил със следните нотки: кока-кола, свежа череша, захарен памук, тънък мусукс и лек, цветен нюанс, даващ витално и по-младежко звучене. Интересното е, че се усеща и нещо като сладки бадеми от някакъв десерт. Не е сладък, плътен, тежък по никакъв начин. Напротив. Дава усещане за лекота, безгрижие, чистотата.
Много ми харесва този нежен, но много привлекателен и изкусителен микс между нюанса на черешата, която не е гъста сочна, вечерна, а по-скоро ми напомня стила на онези череши от парюфми на Shiseido или ябълките на Nina Ricci, и  фини пудрено-вкусни нотки, като захарен памук, като поръсената с пудра захар коричка на някакъв десерт, колкото и некоректно или далечно да е сравнението.
Цветята ги има, но са тънко и по-деликатно поднесени, по момичешки и младежки.
Звучи напълно дизайнерски и западно, носимо навсякъде по всяко време. Лесен за харесване и носене. Има отлична трайност и хубав умерен сияж.
Кое е уникалното в него - тази нотка на кока-кола, която за мен е явна, прави Ard Al Zaafaran I Am The Queen различен, както и лекия гурмен уклон в иначе чистата и пролетна посока на парфюма. Усещам го като хубав микс от момичешки освежаващ, невинен цветен парфюм с по-женствен и зрял такъв, с нотки на пудра, фина зряла сладост и бадеми.

Сравненията с Кирке, Ерба Пури и тн не са адекватни изобщо, поне за мен.

Любим хит от последните 2-3 месеца: Shai T - "The Last Dance"

Ето за това обожавам тази тема, която чета от повече от 7-8 години сигурно, но пиша супер рядко - та колко са различни възприятията ни всъщност. След поста на Deetron не ми трябваше много време да поръчам I am the queen. Обаче при мен нищо финно и пудрено, нищо от ябълките на Нина Ричи. При мен е копие на Ерба Пура, Кирке за съжаление не познавам. Пръснах на китките, хвана ме за гърлото, удуши ме. Ще му дам шанс на студ, ако оцелее, защото девойката в къщи ще му се израдва.

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 18:59 от bubanka

# 753
  • София
vivinka - Съжалявам, че така се е получило при Вас с Ard Al Zaafaran, I Am the Queen.
Нямам идея защо Ви е задушаващ и ерба пурест, но няма и знчение аз какво мисля, щом така стои при Вас. Усещам го съвсем различно.
Интересно ми е, дали ще може да споделите 3те Ваши лични любимци, като целта ми е за разбера донякъде какъв е вкуса и усещанията Ви.
Съжалявам още веднъж и сам се чудя на себе си, защо не спрях с тези безумни описания още след Afnan Mirsaal With Love.

# 754
  • в голямото село
Ооо, Deetron,няма за какво да съжаляваш  или да се извиняваш, поста ми не целеше  това/ всъщност нали може на "ти" , четейки темата толкова време чувствам всички ви близки /. Дъщеря ми също го оприличи на Ерба- та. Нейни копия и клонинги сега са тренд сред младежите.
А как хубаво ме замисли кои всъщност са мойте трима любимци. Аз се оприличавам на парфюмно всеядна / а как ми се искаше да кажа " парфюмен помияр "Stuck Out Tongue Winking Eye / Мога да нося всичко, стига да няма изявена тубероза. Харесвам кожа, ванилия и не чак толкова цветя и то белоцветни такива. Обожавам Tobacco Vanille и Noir на Том Форд, мечтая да придобия Vanille Fatale,  обожавам Аметисовата кожа на Армани, която вече не притежавам както и Сицилия- та на Долче и Габана и до тях ще наредя "срамежливият " La Chasse aux Papillons L'Artisan и хайде нещо по - съвременно Lancome La Vie Est Belle Soleil Cristal. Дали успя да се ориентираш или само май те обърках.Grinning
И моля те не спирай с описанията и изразявай смело усещанията си, тя темата е точно за това. Точно за това си позволих да изразя и своите. Blush

# 755
https://www.youtube.com/watch?v=UQlFOX0YKlQ&ab_channel=AndrewKeogh

И ухание на Caleche Hermès for women.

Хубава вечер!

# 756
  • Чукарландия
Малко позакъснях с поздрава, но е от сърце:
WaltherP99, честит да си, все така парфюмно нахъсан, жив и здрав и моля те, НЕ ПОРАСТВАЙ! 😉

Аз днес (и не само днес 🤣) съм Принцеса

и си тананикам:

# 757
Аз днес съм "яхнала метлата" (мразя го този израз, но е така), пополях се с мострата на Бакара и сега ми щипе на врата, но няма да го отмия. Поне ще си пусна нещо красиво за слушане и за гледане. Поздравявам ви!

Daniel Bedingfield - Secret Fear

# 758
Обожавам в тази тема! На описанията ви за аромати ли да се наслаждавам, на музиката ли 😍
Използвам прохладата на нощта да си припомня black opium...

# 759

Днес съм с Vera Wang Rock Princess. Доколкото разбирам, го водят фруктово-цветен, но на мен избива някаква подправкова нотка (каквато няма описана в пирамидата), вероятно се дължи на кашмира в базата.
Според мен, много подходящ за спорт парфюм. Би отивал на дами от всякаква възраст.

# 760
  • София
Ей хора, вярно ли са спрели L'Agent AP?
Някой да има малко?

# 761
Днес избрах да тренирам с този:heart:

Никога до сега не ме е разочаровал. Носи в себе си изключителна свежест, хем е присъствен, хем ненатрапчив.
Много ми е комфортно с него и го нося с най-голямо удоволствие.
За спорт е идеален, в същото време ме кара ме да се чувствам женствена и елегантна.
Просто чудесен.

Това ще слушам днес като начало:blue_heart:

# 762
Днес сутринта с тоя хлад ми дойде муза пак за Gucci Guilty Absolute. Много хубав и излъчващ парфюм, наситен, без да ми дотяга.
Припомних си и Jasminisha Moresque , лятото имаше нещо почти горчиво - зелено в него, а днес нищо такова, просто един гушлив млечно-карамелено-жасминов разкош. Не мога да реша дали ми трябва бутилка и какво ми напомня (от първия път нещо ми напомня и не мога да се сетя какво, дали не е някой Zadig&Voltaire🤔?!)
Слушам Black Pumas

Честита и здрава да си Candy!

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 11:31 от tuali

# 763
  • София
Умирам за Gucci guilty absolute!
Но днес съм с Aigner N1 Oud. Много ми е комфортно с него.

# 764

Днес и аз си получих I am the queen. За 20 лв си е перфектен парфюм. И на моят нос много прилича на Erba Pura. Много съм доволна!

Общи условия

Активация на акаунт