Парфюмни размисли и страсти (септември 2021 г.) - 264

• 77 788
  • 823
  •   1
Отговори
# 660
Парфюмът съм го пробвала,така че не е на сляпо поръчката. Просто ми е любопитно да разбера какви страсти предизвиква Flowers Hibiscus

# 661
Какво значение има какви страсти предизвиква за мен, а не за теб?
Между другото хората около мен го мразят страстно или ползват копието на Рефан.

# 662
  • София
Парфюмът съм го пробвала,така че не е на сляпо поръчката. Просто ми е любопитно да разбера какви страсти предизвиква Flowers Hibiscus
Рядко се изказвам негативно за парфюми, но този показва най-неприятната си страна върху мен - препълнен пепелник с фасове. Fearful
След като на теб ти харесва и показва красивата си страна, купи го. Simple Smile

# 663
Какво значение има какви страсти предизвиква за мен, а не за теб?

Въпросът ми беше по-скоро насочен към това, който иска да сподели усещанията си за парфюма, по желание. Имам опит само от един тест. Темата е за това, а и страсти стои в заглавието Wink

# 664
За статистиката: аз съм НЕ! Като усещания - застоял въздух в бар, в който са смесени цигарен дим, мокър тютюн в пепелника и тежък ориенталски, евтин (не в смисъл на цена) женски парфюм.

# 665
  • Бургас
Огромно НЕ от мен.

# 666
Парфюм за вечерта

Новата бутилка , на нова цена вече е налична . Не ми допадат на мен
https://www.guerlain.com/at/en-at/p/lart-la-matiere-tonka-imperi … rfum-P017914.html

# 667
Уникален аромат за мен! В топ 10 ми е.Нося го от много години и който ме е помирисвал е казвал,че мириша страхотно. Само с него са ме гонили по магазини да ме питат с какво съм се пръскала Simple Smile

# 668
  • София
Привет, вклювам се с идея за едно кратко(доколкото мога) описание на арабски парфюм.
Ard Al Zaafaran I Am The Queen

https://www.fragrantica.com/perfume/Ard-Al-Zaafaran/I-Am-The-Queen-64280.html

Бутилката всъщност не е моя - купих я преди дни за kovatcheva, която си я избрала на сляпо по интуиция, и когато реших да й върна първи впечатления, тя ме помоли да го опиша направо в темата ни, за да бъде от полза за повече хора, които имат интерес към тези аромати. Та kovatcheva,  ето - изпълнено е Simple Smile)

Ard Al Zaafaran I Am The Queen e свеж, жизнерадостен и женствен парфюм с позитивно пролетно излъчване.
Пирамидата посочена във фрагрантика, според мен е горе-долу вярна. Споменавам го това, защото с арабските парфюми и пирамидите им, често има някакви объркавния, неточности и тн.
Общо взето бих го определил със следните нотки: кока-кола, свежа череша, захарен памук, тънък мусукс и лек, цветен нюанс, даващ витално и по-младежко звучене. Интересното е, че се усеща и нещо като сладки бадеми от някакъв десерт. Не е сладък, плътен, тежък по никакъв начин. Напротив. Дава усещане за лекота, безгрижие, чистотата.
Много ми харесва този нежен, но много привлекателен и изкусителен микс между нюанса на черешата, която не е гъста сочна, вечерна, а по-скоро ми напомня стила на онези череши от парюфми на Shiseido или ябълките на Nina Ricci, и  фини пудрено-вкусни нотки, като захарен памук, като поръсената с пудра захар коричка на някакъв десерт, колкото и некоректно или далечно да е сравнението.
Цветята ги има, но са тънко и по-деликатно поднесени, по момичешки и младежки.
Звучи напълно дизайнерски и западно, носимо навсякъде по всяко време. Лесен за харесване и носене. Има отлична трайност и хубав умерен сияж.
Кое е уникалното в него - тази нотка на кока-кола, която за мен е явна, прави Ard Al Zaafaran I Am The Queen различен, както и лекия гурмен уклон в иначе чистата и пролетна посока на парфюма. Усещам го като хубав микс от момичешки освежаващ, невинен цветен парфюм с по-женствен и зрял такъв, с нотки на пудра, фина зряла сладост и бадеми.

Сравненията с Кирке, Ерба Пури и тн не са адекватни изобщо, поне за мен.

Любим хит от последните 2-3 месеца: Shai T - "The Last Dance"

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 21:38 от Deetron

# 669
Който харесва Dolce Amalfi - сега му е времето. Голяма красота се разкри днес по обяд. Сутринта му беше студено. Бях поръчала мостри на Франческа Бианки и заради плътскат нотка ги бях отписала. Обаче, в по-хладно време тази нотка при мен не се усеща и Tyger, Tyger  https://www.fragrantica.com/perfume/Francesca-Bianchi/Tyger-Tyger-64029.html се оказа много хубав парфюм. Тук отровата е в дозата- много малко количество сложих вчера и цял ден се държеше чудесно. Ще взема и другите да ги пробвам пак, даже и мостри от новия й бранд ще си поръчам. За утре съм приготвила Oajan PDM https://www.fragrantica.com/perfume/Parfums-de-Marly/Oajan-21548.html. До края на седмицата ще извадя Galop и Black violet Tom Ford https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Black-Violet-1823.html
Ако не са променили състава на Tonka Imperial, не ми пречи новата бутилка. Проблемът е, че новите бутилки обикновено вървят с променен сок, което в повечето случаи не е на добро.

# 670
Лайт блу е толкова базов аромат, че би трябвало да понася всякакво смесване.
Пробвай да го смесиш с Angel Muse... Ама първо се напръскай 8-10 пъти с Muse!

[.

Mамма миа, краставица в Нутела! 😂

# 671
  • Germany
Deetron.  много ти благодаря за съдействието от покупката, и за описанието Hug. Много любопитно и хубаво ми звучи Heart Eyes. Обожавам череши в парфюм, и не можех да пропусна да разбера и този на какво ще мирише, пък и с това име.. Joy. Интересно ми е да разбера тази чери кола Heart Eyes как ще ми застане. Звучи ми като много нетипична комбинация, убедена съм, че ще ми заспи Grinning. Нямам търпение да го пробвам.

Харесвам ТВ на друг човек, на мен хич не ми стои. Много ми харесва, когато се показват едни захаросани череши или вишни с опушена ванилия, мммм. Топъл и секси, ако харесвате такъв тип аромати. И аз го харесвам повече на мъж. На мен грам не ми стои. Мисля обаче, че към днешна дата е доста извън тенденциите. Но пък ако ви харесва, нищо не пречи да си го носите. Чудесен ще е през зимата.

Нови цени, нови бутилки, май съвсем се увлякоха вече повечето марки. Не подновяват лицензите на хитови аромати, а залагат на съвсем нови парфюми. Губя се вече в морето от новоизлезли марки, разчитащи само на някакви съмнителни истории за привличане на клиенти, а цените започват от 200-250 евро за 50 мл. Това са парфюми все пак. На този етап категорично отказвам да плащам такива цени. Иначе пробвах съвсем скоро новата формула на Амбр Нюи на Диор, и изненадващо страшно ми хареса, даже повече, отколкото първата формула, в която амбърът ме съсипваше. Новата формула е по мистичен, по-балсамов и ароматен, с по-благородно и меко звучене. Така че според мен не всички нови формули са непременно лоши, но това е по-скоро изключение.

Парфюм за деня беше

В слушалките ми звучи това

Хубава и уханна вечер на всички.

# 672
  • The Evergreen State
Karen и Kovatcheva, благодаря че споделихте тези песнички, не бях чувала и двете певици (голяма част от европейската музика не познавам), радвам се че научих нещо ново покрай парфюмите Flowers Hibiscus.

Аз разносвам Idole Aura (мостра която ми дадоха). Започнах да го харесвам постепенно този парфюм. Усещам нещо кокосово сега което няма споменато в пирамидата. Нещо тропическо дори и съвсем не му е сезон вече. Добрите стари Ланком. Оценявам вискоко раздаването на мостри, брандовете имат на всичките си парфюми но за съжаление не достигат често до клиентите което е срамота. Понякога отнема време да прецени човек  даден парфюм, мострата му дава шанс да влезе в ежедневието на човек, така най-добре разбираш - Да ли е този парфюм за теб или е Не.

Обикновен работен ден днес, като фон звучи това

# 673
Привет, вклювам се с идея за едно кратко(доколкото мога) описание на арабски парфюм.
Ard Al Zaafaran I Am The Queen

https://www.fragrantica.com/perfume/Ard-Al-Zaafaran/I-Am-The-Queen-64280.html

Бутилката всъщност не е моя - купих я преди дни за kovatcheva, която си я избрала на сляпо по интуиция, и когато реших да й върна първи впечатления, тя ме помоли да го опиша направо в темата ни, за да бъде от полза за повече хора, които имат интерес към тези аромати. Та kovatcheva,  ето - изпълнено е Simple Smile)

Ard Al Zaafaran I Am The Queen e свеж, жизнерадостен и женствен парфюм с позитивно пролетно излъчване.
Пирамидата посочена във фрагрантика, според мен е горе-долу вярна. Споменавам го това, защото с арабските парфюми и пирамидите им, често има някакви объркавния, неточности и тн.
Общо взето бих го определил със следните нотки: кока-кола, свежа череша, захарен памук, тънък мусукс и лек, цветен нюанс, даващ витално и по-младежко звучене. Интересното е, че се усеща и нещо като сладки бадеми от някакъв десерт. Не е сладък, плътен, тежък по никакъв начин. Напротив. Дава усещане за лекота, безгрижие, чистотата.
Много ми харесва този нежен, но много привлекателен и изкусителен микс между нюанса на черешата, която не е гъста сочна, вечерна, а по-скоро ми напомня стила на онези череши от парюфми на Shiseido или ябълките на Nina Ricci, и  фини пудрено-вкусни нотки, като захарен памук, като поръсената с пудра захар коричка на някакъв десерт, колкото и некоректно или далечно да е сравнението.
Цветята ги има, но са тънко и по-деликатно поднесени, по момичешки и младежки.
Звучи напълно дизайнерски и западно, носимо навсякъде по всяко време. Лесен за харесване и носене. Има отлична трайност и хубав умерен сияж.
Кое е уникалното в него - тази нотка на кока-кола, която за мен е явна, прави Ard Al Zaafaran I Am The Queen различен, както и лекия гурмен уклон в иначе чистата и пролетна посока на парфюма. Усещам го като хубав микс от момичешки освежаващ, невинен цветен парфюм с по-женствен и зрял такъв, с нотки на пудра, фина зряла сладост и бадеми.

Сравненията с Кирке, Ерба Пури и тн не са адекватни изобщо, поне за мен.

Deetron, бързо казвай от къде и за колко! Спечели ме! Аз така се влюбих безпаметно в Junoon Rose на Al Haramain https://www.fragrantica.com/perfume/Al-Haramain-Perfumes/Junoon-Rose-55792.html
За мен е beast mode парфюм. Отначало леко блъсва с някаква пластмасова нотка, но бързо уляга в най-прекрасното ухание за мен. Усещам черешовия цвят и Амаретото, пудрата влиза, за да им придаде женственост... абе, не мога да ги описвам аз тези неща. Но, ако и тази Кралица е направена така майсторски и без онзи арабски привкус, който присъства почти навсякъде в арабските брандове, се мятам на въртележката!

# 674
  • София
Ей, не знаех, че има толкова хейтъри Тобако Ванил. Аз много си го обичам, добре ми стои, но рядко го нося, защото е силен и специален.
Днес тествам So Nude Costume National - сапунена тубероза. Нещо не ме кефи толкова.

Общи условия

Активация на акаунт