Парфюмни размисли и страсти (септември 2021 г.) - 264

• 77 831
  • 823
  •   2
Отговори
# 645
Днес си сложих "Idylle Love Blossom" - подценявана Герленовска класика. Изискан, близък до кожата, елегантен...

# 646
Напоследък сякаш не ми се носи друго освен L'Ange Noir. Днес слушам тази любима песен:
https://www.youtube.com/watch?v=gzlHucbD76U

# 647
Аз също си помислих, че усещането ми за парфюми се е променило. Не съм изкарала ковид. Става въпрос за Versace - Crystal noir. Имам комплекта от половин година може би като вчера за пръв път се  напръсках с малкото парфюмче от 10 мл. и ми хареса много повече от големия парфюм. Чак после загледах, че малкото е всъщност EDT. Странно, едното е EDP, а другото EDT

# 648
И аз споделям същата промяна в усещанията си за парфюмите. Не съм боледувала от ковид, но напоследък развивам ужасна непоносимост към много силни аромати и умишлено избягвам няколко съставки.
Получих оригнални мостри, сред които Carnal Flower. За мен беше шок този парфюм - бойна отрова, няма отмиване и мирисът му направо дамгосва олфактивната памет! Проверих му състава и чак тогава проумях коя комбинация никак не ми понася - иланг-иланг и тубероза (поотделно ги търпя, ако са добре блендирани). След това разцъках Фрагрантика и я открих в непоносимите ми през годините парфюми - Amarige, фланкъри на J'adore, Anais-Anais, Quelques Fleurs l'Original Houbigant, Fragile, Fidji EDT.... Без значение в коя част на пирамидата са двете нотки и според силата си, предизвикват от сбърчен нос до гадене и главоболие (последните 3 имах и продадох малко ползвани). Все хубави, популярни парфюми, обаче не бяха моите.
Този месец бягам от женствени, флорални аромати. Любимите ми La Dolcissima и Аурите на Loewe - старите версии, така си прашасват в шкафа, а към Etoile и Emozione посягам само ако влизам в делова среща (въпреки силата си са безопасни парфюми). Или когато съм в къщи и искам да става на моето, ухая на Dreams Sunset Coach Simple Smile. Децата му се кефят, най-после съм "миришела на майка, а не на хулиган" по квалификациите на баща им.
Откакто захладня, редувам Or de Calabac Chopard (благодарение на една прекрасница! Heart), Agonist Hope и черната група 0 на Blood Concept.
Минаха ми всякакви желания да придобивам още парфюми. Чакат ме отливки и мостри за тест, а дори не съм ги отворила. И прстанах да тормозя личния си бюджет Simple Smile

# 649
Минаха ми всякакви желания да придобивам още парфюми. Чакат ме отливки и мостри за тест, а дори не съм ги отворила. И прстанах да тормозя личния си бюджет Simple Smile
Това в момента ми се струва много хубаво и здравословно. Сякаш и аз съм на същия етап.
Мисля, че нещото, което тормози мен, е пачули под всякаква форма и напъхано къде ли не. След амбрата, пак така където и да е поставена, това е следващата съставка, предизвикваща ми непоносимост напоследък.
След като трих с мокри кърпички и поизтрих Музата, реших, че ще мога да туширам до поносимост остатъка от нея с Light Blue, защото само това намерих в чантата си, но стана още по-зле... И така, денят ми се скапа, смърдя непоносимо и това се отрази на тонуса ми, ако щете вярвайте. Нямам търпение да се прибера и да измия всичко това от себе си. Голяма, голяма грешка е да излезе човек от вкъщи за цял ден и да не мирише на нещо, което му носи радост, и му е приятно. По-добре без парфюм, отколкото с някаква гадост.

# 650
  • при морето
Последните два поста-на Азалия и develfen предизвикаха искрен и неконтролируем смях,че и половинката успях да усмихна като му ги прочетох.Едната най-после "миришела на майка,а не на хулиганка",а другата пък "смърдяла непоносимо  "от това,че смесила/представи си!/ Музата и Лайт блу:smiley:Dizzy Face
Чи то аз както обичам да ги смесвам/по няколко пъти през деня,особено ,ако реша,че не си усещам парфюма/ направо не ща да си помислям на кво смърдя:weary:Yum
Ох,обичам ви,момичета!

# 651
Не знам, Уинтър... Ти както си по термоядрените аромати, при смесването на два такива, Гражданска защита сигурно често ти идват на гости! 😆

# 652
Aaaaaa, Winter, лесно ти е на тебе! Simple Smile дай боже на всяка такъв нос и такава половинка Simple Smile а не като моя, от всичко, което не му хареса, да праща сигнали към нещастния ми мозък и да се превивам после... Знаеш ли какъв огромен процент неоценени и намразени аромати съм натрупала, ми то си е за рев направо. Мъж ми казва, да не се познаваме, щях да помисля, че си бременна с близначки, твойто "гадене и гнусене" на това прилича.
Весело е с вас, уханни девойки, и аз ви обичам!

# 653
  • София
Лайт блу е толкова базов аромат, че би трябвало да понася всякакво смесване.
Аз днес правих разместване и ревизия.
Извадих есенно-зимните аромати окончателно.
Сутринта си пръснах Mancera Roses Vanilla, но по китките тествах и други неща.

# 654
Аз стигам до извода, че усещането ми за парфюми, които не съм ползвала отдавна, се е променило. Не знам има ли връзка с ковида, но преди не беше така въпреки времето, през което са били сезонно прибрани. Днес сложих Angel Muse и той ме стисна за гушата! Рекох си, че е достатъчно хладно да го понося, но няма нищо от прекрасните неща, които откривах у него. Идва ми хард и недодялан! Много неприятно... 😕

Ако видиш някоя стара тийн любов/страст , нали няма да ти се разтреперят краката , като на 17-19? Stuck Out Tongue

Парфюм за спорт
Парфюм за деня/работна среща
Песен на деня

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 19:14 от WaltherP99

# 655
Лайт блу е толкова базов аромат, че би трябвало да понася всякакво смесване.
Пробвай да го смесиш с Angel Muse... Ама първо се напръскай 8-10 пъти с Muse!

Walter, няма! Кълна се! 😂 Даже ще гледам да не ме види някоя от тях. Аз се ожених на 20, та няма много опасности.

# 656
Имам чуденка за Tom Ford Tobacco Vanille. Според вас, ДА или НЕ за парфюма?

# 657
  • на майната си
Е тук обезателно тест, защото това е чудовище, нямам винтидж шише. За мен е по-мъжки, но е особено красив аромат, жертва на своя успех.
Недей го взема насляпо.
Пп: Изтествах повечето неща на BDK, не е моят бранд определено. Нещата, които ми допаднаха, или са тихи или прекалено женствени. Определено няма да си взема тяхно шише, ще тествам някои неща зимата и може да има промяна.

# 658
Пробвала съм го и на моята кожа не се разви добре. Не мисля, че е разумно човек да го купи, ако не го познава. По принцип важи за всеки парфюм, но има и по-безобидни, с които може да се поеме риск. Този не е от тях.

# 659
Един от най- любимите ми парфюми за студено време. Обожавам го от много години. Имам винтидж шише.❤
Никога без проба!

Общи условия

Активация на акаунт