Искам да кажа ... (186) през септември 2021

• 42 787
  • 950
  •   1
Отговори
# 105
Избутах я най-накрая тази седмица или тя ме избута, не е много ясно.
На село матракът ни беше много зле, но ние и не стояхме толкова там. Миналата зима първо направихме ремонт на кухнята, после детската и спалнята беше, ако стигне време, накрая нямаше как да не ремонтираме и там, уж само боя, смених всичко, но матрака вече нямаше как, без да разбутаме всичко останало,  защото спалнята е най-вътрешната стая, а от прозорците само едно крило се отваря и то е тясно. Та реших да пробвам с топ матрак и се оказа много удобно. Изобщо не усещам матрака, но взех дебел топ матрак. Много лесно го доставиха, внесохме и т.н., без хамалогия по изнасяне и внасяне. Знам, че е компромис, но все пак зависи и от ситуацията. А нали при локдауна се задържахме изцяло там за 6 месеца, та добре го тествахме.

# 106
И аз по спешност минах през зъболекаря. Усъмних, че не е дежурния джоб, който образувам и както има три почивни дни, не ми се рискуваше. Сега ме чака хард лечение, по негови думи - Клиндамицин, Дексофен, гаргара с тетра и още няколко срещи 😤

Та който пие и за мен едно да удари, че не ми е позволено 😆

# 107
Рир, много страшно звучи. Добре, че си взела мерки. Дано мине без усложнение.

# 108
  • Бургас
Рир, аз ще пийна и за теб, но чай, че измръзнах днес. Къде отиде лятото? Thinking
Сериозно звучи лечението, но дано навременните мерки имат нужния ефект.

# 109
О, Рир, взимай мерки.
Бях се настроила за топ матрак за щерката, защото ми трябва решение за около година. Съни, вашия колко сантиметра е дебел/висок? А ММ сега ми казва да купим дунапрен и да сменим пълнежа на нейния матрак, ама нямам идея каква плътност да търся. Искам нещо по- твърдо. Тя, когато спи на дивана е много доволна от твърдостта му.

# 110
Маре, ако е доволна от твърдостта на дивана, топ матракът ще ѝ е мек. Нашият матрак, за спалнята е двулицев, спах около половин година на мемори страната и го обърнахме, постоянно ме болеше кръста.
Аз, на твое място, щом е временно решение бих взела от Кауфланд или метро топ матрак, не са скъпи и стават за проба.
Рир, тоя кландамицин да знаеш, че пречи на стомаха. Задължително пий пробиотик и го взимай след хапване. И моят зъб така го лекуваха, че и след махането на полипа пак това ми изписаха.

# 111
  • Ямбол
Честити ни/ви празнуващи. Всички да са здрави!

Оф, и аз я избутах седмицата, че ударно я захванах. Даже утре ще поработя и на магазина. Програмата за училище почти е готова, остава още, но най-гадното го наредихме. Остава РЗИ да не ни я върнат, но преди това да я завършим.

Моите хора, барабар с лелята, се изнесоха към морето и една седмица ще си почивам, нищо, че ще ходя на работа.

Гледам и вие се стягате за училище. Как да кажем кога ще са срещите, като още не знаем каква ще е ситуацията. А и тези срещи /първите/ без осми клас, не са никак важни. Моите са девети и аз никак не държа да ги разкарвам хората. На когото му е важно, да дойде до училище. Пари не събирам за нищо. Тази година ми е една идея по-лек нормативът - 8,9,10 клас математика и два десети класа ИТ. Миналата беше малък кошмар плюс дистанционното. Надявам се тази да ми е по-леко. Отказвам уроци и допълнителна заетост. искам спокойствие и време за приятни емоции и разтоварване.

# 112
  • Canada
Рир, възможно най-безболезнено да се размине!

Ударих едно уиски аз, от години не бях. След 6 месеца кореспонденция, телефонни разговори, мейли, апостили, преводи, нотариуси и една торба пари детето най-сетне има приравнена диплома. Инспекторат по образованието Велико Търново ме изумиха с бързина - за 10 дни се справиха.

Попадна ми в нета 😁

Да се стягаме, че наближава!!!
Помагало за родители на деца в електронното обучение.

1. Не удряйте детето и не му казвайте, че е тъпо като баща си.

2. Сложете си уиски в чая. Ако сте от по-традиционно семейство – сложете ракия.

3. Знаем, че имате работа, но кое е по-важно? Да има какво да ядете или детето да знае какви въглища има в Рило-Родопския масив?

4. Ставайте преди детето си. Винаги могат да ви изненадат с тест в първия час.

5. Когато преподавателят сбърка, не се включвайте, за да му обясните по какво имате две висши.

6. Ако нямате шестица на теста, който вие сте решили, не обяснявайте на учителя колко е тъп учебникът и как той нищо не разбира.

7. Мента, глог и валериан може да се пие и сутрин, ако от алкохола ви избива на агресия.

8. Централата на МОН е на този адрес: бул. “Княз Дондуков” 2A. Тел. за граждани: 0800 16 111. Всички имаме какво да им кажем.

9. Ако след 10-ото (с думи: десетото) обяснение детето продължава да не разбира защо змията е поканила само 12 двукраки кокошки и 8 четирикраки таралежа на рождения си ден (тая змия няма ли други приятелки змии, под ягодите?!), не го наричайте малоумно, слабоумно (и/или други производни) и не го питайте: “ТИ ИЗОБЩО МИСЛИШ ЛИ, БЕ?!”

10. Ако помагалото е над 200 страници и/или с твърди корици и/или гланцирана хартия, не го хвърляйте по детето.

11. Ако сте традиционалисти и предпочитате чай с ром и/или коняк, сипете и на детето си – не бъдете скръндзи, математиката е трудна за понасяне без подходящата отвара за бистрота на ума.

🙈🙉🙊

# 113
Добро утро.
Мари, 10 см е май.
Браво, Фонс.
Лили, ами ти не ги разкарваш, но нас ни разкарват, че и пари събират, попълваме какво ли не. Учебници ни дават. И повечето не сме само родители и от днес за утре трудно организирам присъствие.
В крайна сметка вчера класната каза изискването за тетрадките. Този голям формат ме изненада много още вчера като го споменахте, а  и класната писа същото. При толкова помагала и учебници, само голяма тетрадка липсваше.
За днес програмата я препълних, ще замирише на лютеница.
Хубава и спокойна събота.

# 114
Фонсе, не ни се подигравай! Simple Smile
Всъщност, първоначално ми беше кошмар, защото момчето учеше в кухньо- хола без слушалки и аз трябваше да пазя тишина, когато бях у дома. По едно време се сети, че ако си сложи слушалките няма да ми държи толкова обяснения по време на междучасията.

# 115
  • гр.София
Добро утро ☕
Рир, сериозно лечение, ще се оправиш 🤗
И аз записах час за зъболекар за мен и щерката, при мен профилактика, при нея да решим какво ще правим с двата и кучешки зъба, не се наместиха, останаха по високо от другите!
Снощи направих крем карамела, уж стана, ще видим довечера 🙂
Сега пия последно кафе сама, днес си идва ММ и синът от море.
Щерката вчера ходи на пробна тренировка по лека атлетика, харесали са се с треньора, сега екип трябва да купувам, пък колко ще тренира да видим 😁
Ще готвя по желание на ММ винен кебап и супа със свинско и пърленки, заредила съм бира, узо, джин, ракия и уиски 😂 да се намира!
Хубав ден момичета 🤗

# 116
Добро утро!

Деси, пълни ти очи! 🥰 Ама не го напивай ТМ от ден 1 де 😁

Рир, пак добре, че си отишла преди почивните дни, поне да не страдаш по никое време.  Ще мине!

Моята работна седмица изобщо не свърши с лежерен петък и надежда за дълъг уикенд. В пет следобед ни изкикна кораб, та ще побутвам и през почивката, ама нищо...

Днес съм на фризьор малко да пооформя косата. Трябва да пазарувам разни неща. В планът е да си пооправя дрехите,  да чистя, градината е за оправяне и тя. Изобщо сериозни почивни дни ме чакат 😁 Ама каквото свърша - работата не е заек да избяга...

Спорен ден, банда!

# 117
  • при моите деца .....
Добро утро!
И днес се събудих преди 7.
Пуснах перална, минах през банята и сега пия кафе в притихналата къща....
Обичам тихите сутрини вкъщи, да пия кафе без да бързам....
Приятни почивни дни!

# 118
Добро утро и от мен!
Щом е събота се будя в 6.30ч без аларма... Просто отвратително.
Пуснах пералня... Трябва да минем през пазара, да се видим с приятели от София и после потегляме към село. Ще правя лютеница, да видим дали ще се получи нещо.
Трябва и котарака да мъкнем... Неговия багаж е повече от нашия взети заедно.

# 119
Смяхте ли ми се на есенното почистване, нищо нямам да правя сега 😆
Само си пуснах летните маратонки, че бялото вече не се вижда 🤭
И днес, че и утре съм работна. Да си идва мм вече.

Добро утро.

Общи условия

Активация на акаунт