Искам да кажа ... (186) през септември 2021

• 42 779
  • 950
  •   1
Отговори
# 90
Само нашата род.среща още не са я казали, май ще е онлайн и тя. В последния момент сигурно ще я кажат от днес за утре, ей най-мразя така. Вашите срещи за кога са ги насочили? И онлайн, това през някаква програма ли ще става, че не ми е ясно?

# 91
Болните да се оправят бързо!
Празнуващите да са честити!

Винаги на първия учебен ден са ни давали учебниците и помагалата. Добре, че списъкът с необходимите принадлежности госпожата го пусна с датата на онлайн род. среща, поне тях да отметна предварително. Не ми е ясно защо иска голям формат тетрадки по БЕЛ и математика. Тежат повече, а ми се искаше щерката да почне сама да се движи до училище и обратно. Ще питам задължително ли е и тогава ще купувам.

Не разбирам с новата заповед балета на щерката дали ще е спрян от новата седмица. Според капацитета на залата, не би трябвало, но пък груповите занимания за деца се забраняват 🙄 Добре, че учителката по цигулка се обади да възобновят заниманията, те поне са индивидуални.

Дълъг уикенд предстои, хубав и слънчев да е!

# 92
  • Бургас
Рир, ние от миналата година сме с голям формат по математика, кариран лист, но е странно защо и по БЕЛ трябва да е. Прави ми впечатление, че всеки учител сам си решава в какви тетрадки да пишат, а би трябвало да е заложен някакъв стандарт.

Елпи, нашата ще е на 07.09 през Тиймс, където беше и ДО.

# 93
И ние нямам дата за родителска още.
Ренко, милото шефче и горката ти. Това да е било и вече да минава!
Честито на мъжа на Боби и зълвата на Фонс. Много хубави хора сме Девите, да не са ни очи.
Бубе, стягай се, в България са си, скоро ще се видите пак!
С Монката почнахме режим, да знаете че ако не пиша съм зла и ненаяла се;)
Маре, не им се впрягай толкова на илачите, хората доживотно приемат лекарства за да живеят и са хепи, просто трябва да го приемеш като част от рутината и грижа към себе си.

# 94
Нашата родителска е присъствена, имаме и традиционното събиране на родителите.
Тетрадки купих, каквито искаше. Сега търсим кул химикалки.
Лаптоп задължително им искат за училище, така, че си използва миналогодишния. Естественно, трябва да му го върна, нали ми гръмна батерията и използвам неговия.
Генко, надавам се да не се повтаря изпълнението от снощи. В САЩ даваха сладолед в болницата, че температурата трябва да се понижава и вътрешно. Педиатърката беше ме посъветвала да имам замразени плодове и да давам при висока температура.
Новина, живо и здраво да ти е порасналото момче.
На Фонсе, жива и здрава да е зълвата(дано не съм объркала родовите връзки.

# 95
  • Germany
Честити да са рождениците - на Новинка сина и на Боби мъжа. Здрави и щастливи!
Ренко да се оправя шефчето, ама ти говори все пак с педиатър, щото 40 градуса Т не ми се струва възможно да е от зъби.
Нищо не сме подготвили ние за училище. Имаме няколко тетрадки останали от миналата година, та може би само листа ще поръчам и готово. Големият пише на айпада и при него май няма какво да се купува, освен ако някой от новите му учители не държи да пише на хартия, ама това ще го разберем като почнат.
Слънчево и приятно е навън и отивам на разходка Simple Smile
Хубав да ви е деня!

# 96
Честит да е и мъжа на Боби, много да я слуша.
Боядисвам врати, циклят паркет...от понеделник започват да пристигат мебелите

# 97
  • Euskal Herria
Честити да са празнуващите и празнувалите!
И дано всички болни бързо да се възстановяват!
Очертава се почивка в България, да я прекарате добре!
Имам проблем с лещите. И не знам дали е нещо от тях, или просто очите ми са причината. Записах си час довечера в оптиката, да видим. За пръв път ще ходя тук на такъв преглед, досега все използвах, като се прибираме за ваканция, да го отметна. Стискайте палци да улуча свестен оптометрист и да се разреши проблема.
Хладно и мрачно е тези дни при нас,  с предупреждение за обилни валежи. Та май никъде няма да ходим през почивните дни. Предната седмица отскочихме до Валядолид, много ми хареса парка там. И музеят на скулптурата.

# 98
Ренко, дано му минава, за да можеш и ти да се оправиш.
Ето го и айварът
Миналата година една читанка неподвързана си остана, че ми я дадоха след началото и беше странен формат, а я ползваше всеки ден и нямаше как да я взема. Изискванията за тетрадките също не са ни пратили,  та и тях не съм купувала и ще е в лудницата накрая. Поне здравно-профилактичната карта взех.

# 99
Родителската среща на голямата я знаем още при записването. На второкласника изкараха график преди няколко дни.
Една след друга са, направо ужас.
И като си представя за 2ри клас как ще ни съберат пак по 40-50лв за всички безумни и малоумни помагала, ми става зле.

# 100
За второкласника бълха те е ухапала, чакай да видиш осмокласничката Joy
150 лв само по езика Whistling

# 101
За второкласника бълха те е ухапала, чакай да видиш осмокласничката Joy
150 лв само по езика Whistling

То ако са толкова, бива.

За втори клас не ме дразни сумата, дразни ме пълното безсмислие на тези помагала, за които някои получават пари. Няма никакъв смисъл от цялата тази хартия и простотии, които се бълват. Диктовка сам можеш да му направиш, задачи да му дадеш да решава - също.

# 102
Така е, обаче аз откакто го възприех като "такса спокойствие" и хич не ми дремеше.
Да се оправят. Щото я си представи и другият вариант - можеш ли да ми разпечаташ това и онова, ама може ли да идеш да вземеш листи за класа, ама може ли ... и така за каквато простотия се сетиш.

Най-гаден откъм учебници е 9-ти клас. Там вече са доста.

# 103
  • Бургас
Съвсем бях забравила за парите за помагала, едни 60 лв ще отидам там, съдейки по предходни години.
Още не съм решила дали ще пускам Марти на градина, та и там влизаме в преразход евентуално.

Зъболекар, разходка и хапване по центъра, сега и празник в парка. Ми така де, заседяхме се много вкъщи.

# 104
Румка, моята деветокласничка изкласи с 5 купени учебника. За 10 клас, каза, че не иска нито един. Но, ще получи няколко основни.
Гледам топматрак, който е с някакви масажиращи функции. Уж за по- добро го гледам, но може и матрак да вземем.
Тути, няма да се давате, трябва да сте красиви. Иначе си права. Така отговорих и на трихолога като ще мажа крем на лицето вечер, ще мажа и косата. Красотата изисква жертви.
Ес, да дам моето предложение за печените червени чушки. Във всяка мушвам парче сирене. Редя в тавичка. Поръсвам с риган или босилек и заливам със смес от яйца, сметана и малко кашкавал.
Титина, успех с ремонта. Нямам търпение да видя какви красоти си сътворила.
Ренко, пожелавам тази вечер оздравял и послушен Шеф.
Буб, едните капачки са точно споменатите от теб и вече почвам да се съмнявам в затврачките.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 21:09 от mariat

Общи условия

Активация на акаунт