Модни тенденции в прическите и всичко за косата 19 Тема. Есенна

• 49 314
  • 794
  •   1
Отговори
# 180
Глосичери, какво имаш предвид под балсам эа натурална коса? Според мен виэираш натурална къдрава коса, нали така? Или афро? Эащото иначе такава категория няма. А теэи балсами беэ отмиване эа къдрави коси са доста маэни и тежки и не понасят на всеки. Аэ полэвам такива, ама повечето хора, които поэнавам, ги мраэят. :Д А и термиците на Керастас примерно в случая са по-адекватни според мен.

Элодеида, освен маски и т.н. эамисляла ли си се, че може да е от филирането също? Най-късият ти етаж е адски висок и според мен съэдава малко виэия эа накъсаност. Формата ти като цяло ми харесва, но не и етажирането. Според мен ако я пуснеш да поиэрасте и да не е толкова етажирана, ще иэглежда в пъти по-жива. Иначе при иэрусяването помагат само грижи по много и от всичко-маски, масла, терапии...

# 181
И аз мисля, че голвма доза за изгледа на косата е подстрижката.Ползвана ли е филажна ножица?Ако да- това нещо действа пагубно в невежите ръце 😢

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 21:17 от ДХ3

# 182
На мен ми изглежда като резултат на кофти направени степени..

# 183
  • Далечният изток
И аз съм с подобна прическа като на Злодеида и хич не се харесвам! 🥺 Бях си с гол врат и отпред дълго,но поизрастна и отидох да ми я оформят. Фризьорката си остави ръцете! Сега съм някаква никаква форма. Отделно ми е гъста и долу бухва,въпреки филирането. Чакам я да порасте и отивам при другия фризьор,но до тогава... Ужас! 🤭😆
Същата работа при мен. Гъста ми е косата и много бухва долу. Иначе ходих дълги години на каре, сега съм на черта. Не се харесвам с този обем долу, и никога отгоре. Пак мисля на каре да я правя, но не с гол врат, по-дълга някак, и точно етажирана мислех, ама не съм решила още.

# 184
Момичета аз от 3 години правя маски с масла по 1 път седмично.Ползвах сериозни козметики за коса, но русото ми я унищожи буквално, най ме моряха шампоаниете  No yewoll. Сега от 3 месеца правя преуош маски 2 пъти седмично.Косата ми на допир е страхотна, но вид няма. Преди миене стоя минимум два часа със масла- кокосово, рициново, зехтин, витамини А и Е и всякакви бъркочи. Много жива е и еластична, но не стои никак си. Изправям защото стои ужасно. А и изправена не стои добре.Пресата ми е Ровента с много хубави керамични плочи. Изправям само след миене, през другото време с фиби и вързана на малка опашка.Преди изправяне със термозащита на Chi пръскам, след това слагам от коприната им... Започвам и аз да мисля че ми е подстригана ужасно. Тя в старанието си да ми махне колкото се може повече от изрусяваното ме е офъкала. Някой предложи да я начупвам- ами пробвах с пяна става на клечки, намачкване на този твърд косъм не прави нищо, с дифузер пак не, ретро преса купих с нея пък повече от 30 мин. не издържа. На врата бухнало отгоре сплескано....

# 185
  • Street of Dreams
Аз при Злодеида виждам само фриз. Моята на снимките, които качих също е фризи - защото съм я оставила да изсъхне сама. Ако я оформя с четка косъмчетата се прибират и цялата прическа се изглажда.

Зло, преди да режеш пак, пробвай с омекотяваща козметика и ротираща четка.

# 186
Моята от началото на лятото съхне сама. Това което мога да направя е да сменя пресата с един забравен уред нещо като сешоар с приставка кръгла четка, не въртяща се, купуван отдавна от Лидъла. Ако по-малко ще гори косата, но без намеса след миене просто не стои. Ужасна е.

# 187
Моята от началото на лятото съхне сама. Това което мога да направя е да сменя пресата с един забравен уред нещо като сешоар с приставка кръгла четка, не въртяща се, купуван отдавна от Лидъла. Ако по-малко ще гори косата, но без намеса след миене просто не стои. Ужасна е.
Имам такъв уред и моята коса я
прави супер.

# 188
Така или иначе вече стана хладно и не мога да стоя с мокра коса заради проблеми с врат и рамена. Ще опитам, но сега като се замислих яд ме хвана, защо ме офъка така. Ни вид, ни цвят, ни нищо... Ако изтрая до края на годината без да я пипна ще се оправи знам, но като не мога да се гледам...

# 189
  • София
Според мен направи от дефектната подстрижка, ефект. Но не с пяна, а със солен спрей например. Аз лично кокосово масло на изрусена коса не бих слагала, то бетонира порьозния косъм отвътре и краищата стават твърди и остри/стърчащи.

# 190
Много ми харесва така начупено, какъв е този солен спрей? За пръв път чувам

# 191
Фриз ефект на косата е проблем, който обикновено се появява при дехидратирана коса. Моята е и къдрава, те са по сухи по принцип и в допълнение с фриз е кошмар за стилизиране. Ако я среша приличам на глухарче. Като само ш и б не оправят нещата, дори Филип Кингсли хидраиращата серия, не решават проблема напълно при мен. Днес опитах - Grow Gorgeous Back Into the Roots скалп маска, на навлажнена коса по дължините Philip Kingsley elasticizer с добавени масло от розмарин,авокадо и черно ямайско рициново масло. Стоях 2,5ч, измиване с Медисютикъл Биокленз и Филип Кингсли екстремна хидратация като втори шампоан. Подсушаване леко с памучна кърпа и Grow gorgeous thickening hair and scalp mask за 10 мин.изплакване след което запечатах с балсам Филип Кингсли екстремна хидратация. Финиш Керастаз термик.
Жива,лъскава, подредена и къдрава коса.

# 192
  • София
Соленият спрей дава текстура и имитира моркса коса Simple Smile. Има в ДМ тяхната марка Балеа за към 5 лева, мисля че е най-достъпният за тест. Пръскам на мокра коса, мачкам и суша с дифузер, иначе ми лепне. Имам приятелка тя пръска и сутрин преди излизане. Не гарантирам, че този солен спрей е най-добрият, със сигурност има на различни марки.

# 193
На мен косата на Элодеида не ми иэглежда фриэи, по-скоро наистина прическата (етажите) са кофти. Може и иэсветляването да си е каэало думата в допълнение, но като цяло състоянието не е трагично. Таэи форма беэ етажи или просто да са по-неэабележими ще й ходи доста според мен. Много ми хареса косата на Ондин преди няколко страници, не энам дали коментирах. Точно такава прическа иэглежда доста подредено, плътно и косата й иэглеждаше жива, според мен нямаше фриэ.

При къдравите и чупливите коси фриэът е съдба и аэ не се опитвам да го преборя на 100%, эащото е невъэможно. Живея на много влажно място с много мъгла и... дам, можете да си представите. Съвсем малко фриэ е също съвсем нормално эа една голяма, чуплива коса и не ми иэглежда никак эле. 😄

# 194
  • Някъде там
И на мен косата на Злодеида ми стои като накълцана от фризьор плюс допълнително фриз Simple Smile
Не бързай да подстригваш обаче, дай и шанс да стане по дълга.
Пробвай термото на напура, то заглажда плюс някоя друга изглаждаща серия(има толкова много на пазара)
От дрогерийните серии веднага се сещам за ДЖОН ФРИЕДА FRIZZ

Общи условия

Активация на акаунт