Модни тенденции в прическите и всичко за косата 19 Тема. Есенна

• 49 315
  • 794
  •   1
Отговори
# 195
На мен също ми изглежда като лоша работа на фризьор. Солен спрей не съм ползвала, но знам, че изсушава косата. А и тези прически, от поста на Мишчица са правени с преса или маша. Така или иначе я изправяш, пробвай да начупваш с пресата, докато порасне и може да се оформи без тези пластове.

# 196
Соленият спрей на ревуел дори може да мине под 5 лева. На мен не ми втвърдява, слагала съм го за леко текстура след миене на косата. След като купих и ползвах пяната на Джон фриида, не мисля, че ще го ползвам. Пяната е за обем, дава и текстура. На мен ми прави плътност на косата, мека е след банята, но някак не от мекота да се залепи за скалпа,както обикновено. Втория ден обаче не се запазва, след спането си губи някак плътността.

# 197
Соленият спрей на ревуел дори може да мине под 5 лева. На мен не ми втвърдява, слагала съм го за леко текстура след миене на косата. След като купих и ползвах пяната на Джон фриида, не мисля, че ще го ползвам. Пяната е за обем, дава и текстура. На мен ми прави плътност на косата, мека е след банята, но някак не от мекота да се залепи за скалпа,както обикновено. Втория ден обаче не се запазва, след спането си губи някак плътността.
Аз бях ползвала спрея за обем на Джон Фрийда и общо взето бях доволна, не толкова от обем, колкото, че поизсушава бързоомазняващи се корени. И вчера пак гледах в ДМ Анти фриз серията им и пак не я купих. Преди няколко месеца последната пяна, която си купих беше на Нивея, от новите бели флакони, средна фиксация. Правеше хубав обем и косата беше мека и подвижна, абсолютно не се усещаше на допир. На този етап това за мен е най-добрата дрогерийна пяна. Вчера взех спрей за обем на Тафт, скоро ще го пробвам и ще пиша.

# 198
На нивея имам от новите лакове, в бели флакони. Моя е за обем и се води бавносъхнещ. Не ми харесва. Прави ми едни плюнки по косата...все едно ме е валял дъжд... Кофти усещане. Разпръсква на голям диаметър, това не ми харесва. Насочвам към корени и от разстояние, а то попадне по дрехите ми, по огледалото, по върховете на косата ми, къде ли не.. От същата серия имах и крем за обем. Ами, никаква работа, никаква. Замина пълен в боклука. За сега ще си ползвам споменатата по-горе пяна,но оставам с интерес и за други продукти за обем.

# 199
Эа обем като пяна аэ от години харесвам (от дмските) само една на Лореал в элатна опаковка. Много е добра эа цената си на чуплива/къдрава коса. Ама трябва да се подготви под нея косъма, эа да не стане на клечки или слепнала.

Иначе эа обем винаги действа и сух шампоан директно след къпане на пресен сешоар. Тогава обемът държи повече и е по-голям. Полэвам примерно като си иэправям косата или след сешоар с четка. От дмските съм най-доволна от шварцкопф сухите шампоани.

# 200
  • София
И като говорим за обем, да питам как си правите обем в корените, какво ползвате? Като изключим варинанта с пяната, защото с нея нещо не мога да се разбера от край време. Варианта с вафличките в корена също 😃 преди да, но сега не бих горила така косата. Предпочитам някаква друга алтурнатива.  Пробвала съм и с пудра за обем в корена, но не ми харесва усещането след нея. Подобна на сухия шампоан е, и от него също не виждам ефект за обем. Иначе, че спасява при мазни корени - да. Трудно постигам какъвто и да е обем, заради дължината, която е до кръста. И погледнато отпред е добре, но отстрани- косата стои прилепена до главата и леко, , смачкана''. Пробвах да се суша с наведена надолу глава, сега се вързах на висок кок и ще постоя така, но не вярвам да има някакъв дълготраен ефект. А сега с наближаващото дъждовно и влажно време ще е още по-зле. Вие как се справяте?

# 201
Вафли, сега и завинаги! 🤣
Нямам поражения по косата си и никога не съм имала. Втория ден топирам ако са ми останали вафли, обикновено се развалят при спане, защото не ги фиксирам с нищо като ги направя,за да имам естественост на косата.
Откакто си смених формата на прическата и дължината, положението е малко по-прилично и лесно, но все пак твърде незадоволително, заради структурата на косъма ми..

# 202
  • Street of Dreams
Пробвала съм какви ли не солени спрейове - при мен резултатът винаги е един и същ - катастрофа. Косата става на неравномерни клечки, рошава, мръсна, твърда и заплетена. Мисля че е предназначен само за чупливи коси, не за прави.

Пяна и лак също не мога да нося, спластяват и замърсяват косата ми.

Обем на толкова дълга коса е трудно, освен ако не направиш малко пластове. Също използвам метода със сухия шампоан на чиста коса, препоръчвам.

# 203
На мен сухия шампоан не ми дава абсолютно никаква текстура, за да създаде някакъв обем. Ползвала съм и на чиста коса. На времето харесвах на батист тропическия, но последния флакон, никак не ми хареса, та ползвам сайос или шаума напоследък. ( ползвани по предназначение, да тушират омазняване и да дадат ден между миенетата на косата)

# 204
Кои са на шварцкопф? И аз съм доволна то сухия на Батисте за обем. Ако има нещо в кестеняво ще е по- добре обаче, че някога виждам бяло, уж добре втривам.

Сега виждам, че и Батисте имат, но в нашия ДМ поне никога не съм го срещала
https://www.parfimo.bg/batiste-beautiful-brunette-suh-shampoan-za-jeni-200-ml/

# 205
Аз докато се наканя да си купя сух шампоан взех че си втрих бебешка пудра в корените. Определено съм във възторг - дава ми още един ден без миене и не ми дразни скалпа. Обем не диря, та ще си продължавам с нея 😆

# 206
В момента и аз търся такъв продукт- за обем в корените и се радвам, че коментирате тази тема. С вафличките съм приключила отдавна, пудрите за обем не ми харесват.
Заглеждам тези 2 продукта:
- https://www.notino.bg/alfaparf-milano/semi-di-lino-volumizing-sp … ka-kosa-bez-obem/
- https://www.zlatnaribka.com/sprey-za-obem-loreal-volumetry-125-ml
Моля, ако сте ги ползвали да споделите мнението си Simple Smile

# 207
Аз докато се наканя да си купя сух шампоан взех че си втрих бебешка пудра в корените. Определено съм във възторг - дава ми още един ден без миене и не ми дразни скалпа. Обем не диря, та ще си продължавам с нея 😆
Това пък ми е супер полезно, никога нямаше да се сетя за бебешка пудра Smiley Още тази седмица ще пробвам.

# 208
  • София
angel_star ммда, интересно дали биха дали резултат тези продукти. Хванаха ми и окото и на мен сега, и по-конкретно спрея на loreal загледах. Звучи добре в описанието, дано и да работи 😃 но понеже имам още доста планувани продукти за вземане пради това, та това ще остане за по-нататък, а ти ако се решиш да си го вземеш и изпробваш, моля те драсни един отзив след това 🌼
А моя сух шампоан е на Rene furter от него съм най-доволна, не е бял, втори ползнам. Е, на мирис не е кой знае какво, но се търпи. 😃 Но при мен работи само за омазнени корени, не и за обем.

# 209
Това пък ми е супер полезно, никога нямаше да се сетя за бебешка пудра Smiley Още тази седмица ще пробвам.
Аз сигурно някога някъде съм го прочела, защото идеята е... неконвенционална и нямаше сама да го измисля 😁. Имах пудрата за друго и един ден докато си пустосвах корените пред огледалото викам я да пробвам, така или иначе ще я вържа... Обаче съм във възторг от резултата.  Само хубаво трябва да се втрива, за да не остава бяло. И мирише страхотно.  И не ми дразни скалпа, че моят е капризен...

Общи условия

Активация на акаунт