Модни тенденции в прическите и всичко за косата 19 Тема. Есенна

• 49 346
  • 794
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря ти эа отговора, Бабри. Эначи си намерила решението, поэдравления. А от рутината ти раэбирам, че опита ти е подобен на моя: маслата работят с по-минималистична грижа май. Естествено индивидуално е.

# 316
Да, Сноу, точно. Много хубаво го формулира.

Имах една приятелка-индийка, казваше, че за нейната коса - less is more. Т.е. колкото по-малко продукти ползва, толкова по-добре изглежда косата й.
Покрай нея взех да слагам в маските амла, брингараж и шикакай, по-точно след като видях снимки на баба й на 70 и кусур години с коса до кръста, почти черна и дебела, гъста, здрава, много красива. Цял живот поддръжка с масла и билки. Гъстотата и здравината на косъма са до ген, но смятам, че състоянието на тези години е до поддръжка също.

# 317
Да, индийците си имат голяма култура на поддръжка с теэи масла и билки, энам эа какво говориш. Брингараж дори се води против побеляване на косата до колкото помня. Абе много добре си се ориентирала към тях.

Според мен причината да не работят добре със силно силиконови продукти е, че става страшен билд ъп и маслото не може да проникне в косъма и да го эаэдрави. Някъде бях чела такова обяснение, може и да е просто от моята коса.... Иначе аэ съм си фен на професионалните продукти, но ако реша да правя редовно маски с масла, ги държа по-скоро настрана и минавам на по-иэчистени. Не мога да полэвам двата метода комбинирано.

# 318
Гъстотата и здравината на косъма са до ген, но смятам, че състоянието на тези години е до поддръжка също.

Индийките, както и азиатките имат съвсем различна структура на косъма.
Неслучайно доста продукти за коса (а и не само), предназначени за тези пазари, са с различен състав от тези за "европеидните".

# 319
Snowwhite12,Затова ли след маслен преуош,ако ползвам профи протеинова серия,косата ми става суха,разхвърчана и трудна за стилизиране??Един вид натуралните масла и профи продуктите “се бият”,няколко пъти съм пробвала домашния елстисайзър и ефектът е ужасен….

# 320
Аз ползвам хидратираща винаги, по усет някак.

# 321
Барби, кажи за билките. Аз отдавна гледам дайта на  hennafox и обмислям да пробвам. Също и за билкова боя се замислям, изобщо не си харесвам цвета. Ужас е, както и състоянието на косата ми. Но и аз реших, че свършат ли ми коприни, термозащити и т.н.т няма да купувам повече. Смисъл от тях няма когато не се боядисваш, единствено утежняват и омазняват косъма.

# 322
Snowwhite12,Затова ли след маслен преуош,ако ползвам профи протеинова серия,косата ми става суха,разхвърчана и трудна за стилизиране??Един вид натуралните масла и профи продуктите “се бият”,няколко пъти съм пробвала домашния елстисайзър и ефектът е ужасен….

Да, нещо такова се получава. В ,,натуралната" среда на коэметиката эа коса, някои ги наричат hair nazis 😄😄, го обясняват с билд ъпа и това, че эа маслото е трудно да проникне до кортекса на косъма при наличието на предпаэния слой силикони отгоре.
Аэ не демониэирам никоя съставка в продукт по условие (освен може би бъркочи с яйца эа коса-това не бих си го сложила на главата, эащото протеинът в яйцето е прекалено голям да проникне в косъма и става само едно маэало с мирис на омлет). Обаче раэграничавам: грижата на основата на масла и билки иэисква при мен поне раэлична система от таэи на основата на профи маски. И дяете си имат положителни и негативни страни и са подходящи эа раэлични ежедневия, коси и т.н. Апонякога човек открива неговата грижа точно в един от методите, други пък успешно ги комбинират, но според мен това са теэи с много опърлени коси.

Ако сега си направя преуош с масла и после иэмия с някой силиконов шампоан, силиконова маска от типа на керастас (макар не всички керастаси да са със силикон), после финиши и олио... косата ми ще прилича точно на суха и маэна, клечеста кошница.

Ако поне на няколко иэмивания си полэвам иэчистените продукти и слагам само натурални финиши след иэмиване, а на някое от теэи иэмивания сложа преуош с масла, косата ми ще бъде лъскава, сочна, хубава, с времето маслата и билките ще си подействат. Същото действие ще има и рутина на основата на профи или в която има и профи продукти, но няма преуош с масла   в нея. Това е моят опит.

# 323
Да кажа и аз своя опит, използвам маслена маска един път в седмицата, използвам и ДПШ/един или два пъти в месеца/, точно с цел да изчистя косата. Маслата слагам главно в корена, понякога и по дължините, но смесвам с терапия, например Hmilk или Olaplex 3. Ползвам профи продукти и нямам никакви оплаквания. При мен това действа ☺️

# 324
Искаш да кажеш първо ДПШ и после нанасяш масла в корена?

# 325
Не, когато ползвам ДПШ не правя маслена маска. Ползвам го отделно , за да почистя косъма от натрупвания.

# 326
Много е важен генът. Никога не съм слагала маслена маска на косата си, други маски да. Ползвам най- обикновена козметика за коса. Косата ми е в много добро състояние, пупу.

# 327
Много е важен генът. Никога не съм слагала маслена маска на косата си, други маски да. Ползвам най- обикновена козметика за коса. Косата ми е в много добро състояние, пупу.
И.щ моята беше докато не започна да пада и да се променя след 40г

# 328
Снимах, но цвета е много различен на различната светлина.
Но все пак, ето няколко снимки.

Средно червено е, по-скоро топло, някъде изглежда лилавее, в един момент силно червенее, в друг е бакарено, като гранат, канелено, оранжево изобщо много се променя.
За мен и това е много светло предвид основата ми и съм малко в шок. Трудно ми е да се възприема. Ще видя зор сега с поддръжа, цветове на дрехи, грим.
Да не говорим, че без грим няма шанс да изляза заради жълтия подтон.
Много е красив цвета. Ще се вкарам  в птиключения, но каквото-такова.
Очаквах да е даже по-тъмно. Моята коса много трудно се поддава на изсветляване.
Но стана даже по-светло, отколкото си го птедставях. Чувствам се като друга жена.
Но цвета ми харесва много. В същото време все едно не съм аз.
ММ все ми казва, че съм много червена. Реално цвета изобщо не е от светлите.
Даже е тъмно. Просто е много различен навън, на слънце, в стаите, на дневна светлина и на лампа.
Оранжево, бордо, лилаво, от всичко има.

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 08:22 от Caroline_Bingley

# 329
  • София
Много ми харесва Heart

С грима и дрехите е тегаво. Аз не харесвам червена коса с червени,лилави, розови дрехи. Общи взето черно, зелено и синьо са цветовете в гардероба ми.

Мен последния път изобщо не ме хвана лилавото. Направо си ми е чисто кафява без оттенък дори.

Общи условия

Активация на акаунт